Šta je novo?

Novi kernel 2.6.31

tokaja

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
319
Ajmo malo da poradimo na ovoj temi .. jel ga neko instalirao,testirao,cackao?

"The Linux kernel v2.6.31 has been released. Besides the desktop improvements and USB 3.0 support mentioned some days ago, there is an equivalent of FUSE for character devices that can be used for proxying OSS sound through ALSA, new tools for using hardware performance counters, readahead improvements, ATI Radeon KMS, Intel's Wireless Multicomm 3200 support, gcov support, a memory checker and a memory leak detector, a reimplementation of inotify and dnotify on top of a new filesystem notification infrastructure, btrfs improvements, support for IEEE 802.15.4, IPv4 over Firewire, new drivers and small improvements. The full list of changes can be http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_31."

Upravo sam ga testirao na mom ubuntu 9.04 i moram da podelim ovu radost sa vama ... za 15 sekundi se digao sistem od gruba do X-a :)
Ne smem ni da zamislim kojom brzinom bi se digao na ssd diskovima :)

Jesi ga updateovao preko apt-a ili rucno instalirao? Ja sad pogledah i ne nudi se kao update.

Ne bi da kvarim zabavu ali trenutno Linux kernel je u problemima.

http://www.theregister.co.uk/2009/09/22/linus_torvalds_linux_bloated_huge/

Citing an internal Intel study that tracked kernel releases, Bottomley said Linux performance had dropped about two per centage points at every release, for a cumulative drop of about 12 per cent over the last ten releases. "Is this a problem?" he asked.

"We're getting bloated and huge. Yes, it's a problem," said Torvalds.

Inace u sledecih mesec dva treba da izadju i finalni Ubuntu i Fedora koji ce koristiti ovaj kernel.

Pa 'ebiga, ubacuje se podrška za nove tehnologije pa i kernel postaje bloatovan.
Svako može da kompajlira kernel i izbaci ono što mu ne treba.

U ovom trenutku podrška za što više hardvera i tehnologija ima prioritet nad brzinom kernela i to je razumljivo. Najzad, i snaga hardvera se povećava da to kompenzuje, a čini mi se da se u Linux svetu daleko više obraća pažnja na ubrzavanje odziva, a ne same brzine rada, što je po meni pametno.

Vrh Dno