Šta je novo?

novi ipod nano,creative zen,ipod classic ili ipod touch

luleas

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2007
Poena
301
nikako da se odlucim sta da uzmem
1.novi nano je bas kul ali zvuk su mu ocenili sa 7 od 10 i tak ekran je malo mali-
18500 dinara(8gb)

2.creative zen je malo nepoznat svima ali extra spec+fenomenalan zvuk,oskudna oprema i nisam bas siguran da li da ga uzmem jer ga niko nema pa necu da eksperimentisem-19500 dinara(8gb+sd slot)

3.ipod classic 80gb-22500 dinara,jedino sto me ovde brine je hard disc posto sam procitao ovde na forumu da su neki imali problem sa njim,da jednostavno stane i kraj,posle popravka-boli glava,uzeo bih ja njega u comtradeu ali necu da se cimam sa tim kvarovima

4.ipod touch-27500 dinara(8gb)-daleko najnapredniji od svih na trzistu,znaci dere sve odtale-ogroman ekran,touch screen,wifi internet,gledanje filmova je opusteno bez problema,ali nisam siguran da li da dam te pare za 8bg+cujem da touch screenovi i svi veci ekrani imaju problem sa mrtvim pixelima

sta vi mislite,sta je najbolje od ova 4,sluske bih uzeo neke sennheiser ili sl.

iinace trazio sam kod nas iriver nove plejere ali nista od toga,clix nema nigde,a ni sony od 8 gb
nwa800mainsmall.jpg

iPod classic, moze da posluzi i kao prenosni disk, sto nije na odmet. Kvarenje hdda necu da komentarisem, sve se po nekad pokvari, a nesto ne vidim da se ljudi ovde na to zale, a mnogo nas ima ipod sa hard diskom

1. Nano je upravo to shto si napisao - samo je kul.
2. Ako mislish na Zen V+ preskochi ga. Dobar zvuk, ali baterija vrlo problematichna (makar je to kod mene bio sluchaj).
3. Ako ne bacash plejer 3x dnevno na beton, mislim da ne treba da brines za hard.
4. Touch je trenutno precenjen. Josh nisam video MP3 player sa mrtvim pikselima. Obichno plejeri ili rade kako treba ili ne rade uopshte (moje iskustvo!).
Ja bih uzeo Classic zbog odnosa cena/kvalitet zvuka.

iPod touch definitivno!!!
svi kazu da 16gb nije dosta, ali jeste, 3500 pesma je ok!
Plus vredi svaki dinar koj sam platio za njega!

Moja jedina vodilja kad sam kupovao prenosni player je kvalitet zvuka. Znaci ako je to sprava na kojoj cu da slusham muziku kad sam u pokretu, gotovo stalno, bitno je da ima custom EQ, vrhunski + glasan zvuk i da nije cigla posto cu ga stalno vukljati sa sobom. Design, plastika, dodatne opcije, screensaveri, lepe futrolice, 500.000 pesama (ne znam cemu!? - je preferiram do 70tak pesam al u flac-u tj wav) itd.. me totalno nisu zanimale. I probah gomilu uredjaja, medju njima sve koje si naveo. Reci cu samo da su ibot-ovi bez opcije custom eq za americke domacice koje slushaju britney, losheg zvuka, odlicnog UI-a, cista konfekcija.

Zen V+ je kod mene presudio, ali sa custom americkim (playeri za evropsko trziste imaju zakonsko ogranicenje glasnoce) firmware-om, gde je otkljucana glasnoca do ispadanja plombi, i gde je zvuk generalno josh vishe pobojshan. Znaci, stajem svakoj ibot vuni na crtu, da argumentovano dokazem zasto je neophodan custom eq ako zelite da izvucete max iz razlicitih modela slusalica. A kad krene "Rammstein - Du Has.wav" kad ulete dzitre, a pravilno podeshen eq prema sluskama (bukvalno su nijanse u pitanju), i kad poodpadaju plombe trenutno, svak ce momentalno shvatiti zasto je zvuk generalno bitan za prenosne playere :)..

Nikakav problem sa v+ uredjajem nisam imao, extra je mali i zgodan, baterija drzi bruka, ima i fm i video, i neke nebuloze koje nikad nisam koristio. Samo muzika i zvuk me od prenosnog mp3 playera zanima. Uostalom dobija se garancija na uredjaj pa i da sam imao neki problem - zamenio bi ga..

Poslednja izmena:
Inace uz shure se530, custom EQ mi nikada nije zatrebao...

To ti mislish. Custom eq, je neophodan da bi se slushalice "otvorile" da bi se pobojshao headroom, da bi se pravilno pobudile i da bi se iz sluski izvukao maximum tj desio zvuk. E sad, ko ne moze da podesi eq, tripuje da su mu predefinisani ok. Medjutim sa malim pomeranjima eq moze se dobiti drasticno bolji zvuk na prosecnim slushkama a da ne govorim o malo boljim modelima. Svaki proizvodjac sluski ima svoju filozofiju pri pravljenju istih (neko ima malo visokih, al dobre basove, neko obratno, neko je sasecen u srednjim, neko je muljav u basovima, neko "prshti" tj ima prezasicenje od visokih, itd..). Vrtenjem predefinisanih eq settingsa se uglavnom dobija gori zvuk i vecina stoga fura flat.. Predefinisan eq bez mogucnosti setovanja prema sluskama za svakog lika koji se iole razume u zvuk je horor film. Najpopularniji player na svetu da nema tu opciju - dokaz koliko je sve konfekcija danas i koliko se sve prilagodjava retardo u.s.a. trzistu..

Poslednja izmena:
Creative ima ubedljivo najbolji zvuk, razmisljam da ga narucim iz Amerike zbog jaceg izlaza, ali nisam siguran dal je opusteno, pa garancija i sve.. :/

Ako neko mozda zna da takav moze da se pronadje ovde, hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno