Šta je novo?

Novi "indie" ATi Radeon drajveri...

Bane

Čuven
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
619
Izashli su novi "nezavisni" drajveri za Radeon kartice.
Po prvi put su se udruzila dva najcenjenija mozga na polju drajvera za ATi kartice, a koji ne rade u ATi-ju (shteta!), Angel (Omegadrive) i Jeff (Cyborg). Obojica su ranije izbacivali sopstvene tweak-ovane drajvere, a sada su prvi put zajedno. Drajveri nose oznaku Omega/Plutonium X1.0.71, a download je moguce obaviti sa sledece adrese:

http://www.omegacorner.com/~cyborg/drivers/omegplut_xp_6071.exe

a ako zelite da gledate i DVd filmove preko TV-Out-a, onda download-ujte i ovaj update:

http://www.omegacorner.com/~cyborg/drivers/dvd_patch_0_1.exe

Bane

Re: Re: Novi "indie" ATi Radeon drajveri...

TazDeVil je napisao(la):
A kako rade sa Win XP???

Sasvim OK. Malo je tweak-ovana reg baza, tako da pri samoj instalaciji se vrshi postavljanje nekih nestandardnih kljucheva. Radi se uglavnom o DirectX kljuchevima, dok se kod OpenGL setovanja malo toga menja u odnosu na standardna podeshavanja. Sami engine-i nisu narochito menjani.

Bane

Re: Re: Re: Novi "indie" ATi Radeon drajveri...

Znam da ovo ne spada ovde, ali ne znam sta da radim.
Imam ASUS GF2 MX400 Pure (200/166), i zanima me da li se isplati to menjati na Radeon 64mb DDR ViVo sa doplatom od nekih 50 eura??? I da li cu dobiti nesto sto se performanse tice??? (koristim win XP)

Re: Re: Re: Re: Novi "indie" ATi Radeon drajveri..

TazDeVil je napisao(la):
Znam da ovo ne spada ovde, ali ne znam sta da radim.
Imam ASUS GF2 MX400 Pure (200/166), i zanima me da li se isplati to menjati na Radeon 64mb DDR ViVo sa doplatom od nekih 50 eura??? I da li cu dobiti nesto sto se performanse tice??? (koristim win XP)

Iako volim ATi, moj odgovor je da se ne isplati! Radeon ti nece ponuditi dovoljno brze performanse, a svakako ne za tih 50E. Za tih 50E bolje da potrazish neki GF4MX440.

Bane

Re: Re: Novi "indie" ATi Radeon drajveri...

TazDeVil je napisao(la):
A kako rade sa Win XP???

A kako rade sa bilo cim osim XP?
Kada hocu da ga instaliram u device manager, kaze da nemam winXP... i u pravu je...
Sta u principu moze da se radi sa tim utilitijima... posto sam skinuo pa da ne bude djabe...

Re: Re: Re: Novi "indie" ATi Radeon drajveri...

ShOcKwAvEr je napisao(la):
A kako rade sa bilo cim osim XP?
Kada hocu da ga instaliram u device manager, kaze da nemam winXP... i u pravu je...
Sta u principu moze da se radi sa tim utilitijima... posto sam skinuo pa da ne bude djabe...

Drajveri su iskljuchivo za WinXP, a tako i sami utility programi. Ne mozesh ih koristiti na drugim OS-ovima zbog karakteristichnih kljucheva koje traze. Sa druge strane, Omegadrive je rekao da ce mozda uskoro izbaciti tweak-ovanu verziju 9030 drajvera za WinMe.

Bane

Nazad
Vrh Dno