Šta je novo?

Novi HDD :)

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Evo, pazaricu uskoro neki HDD. Treba da bude izmedju 80GB i 120GB, da se vrti na 7200, i da cena bude do 130 evra.

Nasao sam povoljno "HDD 80 GB Maxtor DiamondMax D740X" po ceni od 120€. Sta kazete na njega?

Ako imate neki predlog, molim vas recite mi i gde bih mogao da ga kupim.

Hvala.

Ako si ga nasao po toj ceni pazari ga. Ima ga u CORESU-u, oko 135 evra.

Nasao sam i HDD 100 GB IBM, 7200rpm, ATA100 za 149.00 evra.

Da li bi mi bilo bolje da uzmem Maxtor-ov ili IBM-ov?
Brzina mi nije vazna (da li je 80GB ili 100GB), bitnije su mi performanse.

Hvala vam.

BOOK je napisao(la):
pa ako se dvoumis izmedju brzine i performansi, ne znam sta da ti kazem :D

uzmi maxtora, u svakom slucaju, po reakcijama ljudi, pre ce da ti rikne ibm nego maxtor. mada i ako ti maxtor rikne, nemoj da kazes da ti nisam rekao da uzmes seagate barakudu... cekaj, pa i nisam ti rekao... uzmi barakudu :)

E, ovi thread-ovi o HDD-ima su odlicni za skupljanje postova: ponavljaju se, potpuno isti na svakih par dana - moze covek samo da uzme copy svog post-a iz prethodnog thread-a na istu temu i da paste-uje u novi thread !

Bez po' muke, em si dobio jedan post za djabaka em si pomogao coveku ! :beat: ,)

Mislim stvarno vise da ne ponavljam ono o seach-u, verovatno sam dosadio i Bogu i ljudima...:(

drapin je napisao(la):
E, ovi thread-ovi o HDD-ima su odlicni za skupljanje postova: ponavljaju se, potpuno isti na svakih par dana - moze covek samo da uzme copy svog post-a iz prethodnog thread-a na istu temu i da paste-uje u novi thread !

Bez po' muke, em si dobio jedan post za djabaka em si pomogao coveku ! :beat: ,)

Mislim stvarno vise da ne ponavljam ono o seach-u, verovatno sam dosadio i Bogu i ljudima...:(
drapine, nikada ne mozes zadovoljiti sve ljude, ako mu ne odgovoris, ljutice se zato sto je relativno nov i ne zna za search, ili tako nesto.

ako ipak se potrudim da odgovorim/uputim ga na search, opet se hiljadu drugih ljuti kako mozete tako nesto da tolerisete.

stvar je u tome sto treba, po meni, lupiti u svakoj sobi jedan sticky Najcesce postavljana pitanja, i tu dati nejpotrebnije informacije. Ona soba FAQ je po meni totalno neupotrebljiva, je sam je 2 puta posetio, a sumnjam da je neko od korisnika uopste i posecuje. mozda gresim.

Miroslav je napisao(la):
...stvar je u tome sto treba, po meni, lupiti u svakoj sobi jedan sticky Najcesce postavljana pitanja, i tu dati nejpotrebnije informacije. Ona soba FAQ je po meni totalno neupotrebljiva, je sam je 2 puta posetio, a sumnjam da je neko od korisnika uopste i posecuje. mozda gresim.
Potpuno se slazem, ja vec odavno tupim ovde kako je (nakon resavanja svih tehnickih problema) sada najveci "problem" foruma stalno ponavljanje istih tema i diskusija i da bi to trebalo nekako resiti.

Jasno je da ta nesretna pojava ne moze da se potpuno izbegne, ali moze da se pokusa, da se smanji barem malo, s vremenom se mozda i spusti na minimum...no to je vec tema za Benchmark sobu - da ne duzimo ovde...( ja sam vec nesto predlagao na tu temu ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=17621 )

Potrebno je i smanjiti minimum slova u reci za search, da bi postao upotrebljiv za sledece upite:
dvd
ibm
win
tv
cd
lg
tft
lcd
crt
trt
...

bez toga, search je :butt:

Morao sam da upotrebim ovog smajlija. :happy:

Laza je napisao(la):
Potrebno je i smanjiti minimum slova u reci za search, da bi postao upotrebljiv za sledece upite
Search je smanjen na dva slova minimum.

Osim toga, i pre je bilo moguce i efikasno upotrebom wild card znaka *. Znaci ako te interesuje npr. " tft " a search ti kaze da je ispod limita, samo ukucas " tft* " - i reseno ! Ali kao sto rekoh sad su dovoljna i dva slova...

BOOK je napisao(la):

Bio sam veoma iscrpljen i umoran tokom jucerasnjeg dana pa sam napravio ovakvu interesantnu gresku. Medjutim, pretpostavljam da ste iz onog u zagradi zakljucili o cemu se radi (dakle, nije mi mnogo bitan kapacitet).

Izvinite zbog ove greske, a sto se tice ponavljanja, ja o tome stvarno ne znam nista, jer benchmarkov forum koristim dosta retko (mozda 1-2 puta mesecno pitam nesto) te ne znam o cemu se ranije pricalo.

Posto nemate nameru da me posavetujete (a sasvim vas opravdavam, jer, kako kazete, vec se o tome pisalo mnogo puta), evo cim zavrsim ovaj post uradicu search da vidim sta ima.

Hvala.

kako niko nece da te posavetuje? evo lepo sam ti odgovorio:
Miroslav je napisao(la):
uzmi maxtora, u svakom slucaju, po reakcijama ljudi, pre ce da ti rikne ibm nego maxtor. mada i ako ti maxtor rikne, nemoj da kazes da ti nisam rekao da uzmes seagate barakudu... cekaj, pa i nisam ti rekao... uzmi barakudu :)

drapin je napisao(la):
Search je smanjen na dva slova minimum.

Osim toga, i pre je bilo moguce i efikasno upotrebom wild card znaka *. Znaci ako te interesuje npr. " tft " a search ti kaze da je ispod limita, samo ukucas " tft* " - i reseno ! Ali kao sto rekoh sad su dovoljna i dva slova...

Nisam to znao. Odlicno!!!

samo poslushaj miroslava i gotovo :eye:

Vrh Dno