Šta je novo?

Novi HDD 120GB?

Rasputin

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2003
Poena
604
Bas sam se nameracio da kupim 120 GB hard.

Preporucite mi neki, ali mora da ima sledece osobine(moze i sa malim odstupanjem):
- ATA133
- 7200 rpm
- 2 ili 8 MB kesa (ovde zelim komentar, koji i zasto? plz.)
Do ovde nije problem, e sad:
- Da se ne pregreva
- Da je od tisih
- Stabilnost i pouzdaost(ne zelim da mi crkne jer nemam para za drugi)
- Brzina nije preterano bitna(mada je pozeljno da bude jedam od brzih, ali ne moze bas sve, zar ne?)

- Gde i po kojoj ceni se moze naci?

Molim vas za sto vise odgovora posebno od ljudi koji se razumeju u problematiku jer mi treba radi sto boljeg uzorka.

Hvala.

mnogo trazis, ali uzmi maxtora i nadji neki 80x80 kuler sa kuglicnim lezajem da ga hladi i resio si ceo pos'o

Rasputin je napisao(la):
Bas sam se nameracio da kupim 120 GB hard.

Preporucite mi neki, ali mora da ima sledece osobine(moze i sa malim odstupanjem):
- ATA133
- 7200 rpm
- 2 ili 8 MB kesa (ovde zelim komentar, koji i zasto? plz.)
Do ovde nije problem, e sad:
- Da se ne pregreva
- Da je od tisih
- Stabilnost i pouzdaost(ne zelim da mi crkne jer nemam para za drugi)
- Brzina nije preterano bitna(mada je pozeljno da bude jedam od brzih, ali ne moze bas sve, zar ne?)

- Gde i po kojoj ceni se moze naci?

Molim vas za sto vise odgovora posebno od ljudi koji se razumeju u problematiku jer mi treba radi sto boljeg uzorka.

Hvala.

Ovi su svi ata100, al ne bi to ni primjetio.

Inače ovo je izvod iz adacom Cjenovnika.

WD-ovi nisu najtiši ali ovaj 120pb ima drugačiji ležaj pa je tiši. Međutim u vezi sa ovim pb modelom sam vrlo skeptičan jer ja nisam uspio da ga nađem na wd-ovom sajtu. Kad se uradi search na google-u pojavljuje se ali većinom u neki katalozima.

Što se tiče grijanja, nije ti to tanki maxtor. :beat: Ja imam dva WD400BB, razmišljam da uzmem sad dva WD120JB.

I na kraju tri godine garancije.

Ah da i dodaj ta tri evra da možeš ovde na forumu da kažeš da imaš disk sa 8mb. :)

Jel' se još premišljaš?

Western Digital 120GB, 1200BB Caviar, ATA 100, 7200rpm 93
Western Digital 120GB, 1200JB Caviar, ATA 100, 7200rpm, 8MB cache, 3 godine garancije 96
Western Digital 120GB, 1200PB Caviar, ATA 100, 7200rpm, 8MB cache, 3 godine garancije, fluid dynamic bearing 96

Hvala oboici na predlozima.
Maxtor-a bi ako je ikako moguce da preskocim jer su mi od navedenih potreba ipak najznacajnije da se ne kvari i da se ne pregreva, a kako nisam u mogucnosti da nabavim i kuler za HDD u skorije vreme, mislim da necu da razmisljam o toj kombinaciji. Ipak hvala.
Ako se ikada nabavim kuler (80X80 to je onaj za napajanja jeli tako?) kako i gde se montira? to jest sta gtacno na HDD-u treba da hladi elektroniku ili gornju plocu?

Ako neko zna jos nesto neka javi.......

Zasrafis ga ispod harda - kupuje se sa metalnim limom koji ima rupice koje se poklapaju sa rupicama ISPOD (ne sastrane) harda da se zasrafi.
Kostao me je 7e :)

Nazad
Vrh Dno