Šta je novo?

Novi Folding@Home GPU klijent

F.L.C.X.

Čuven
Učlanjen(a)
03.11.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
Gigabyte Aurus Pro X570
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 4000 4x8GB
GPU
Gigabyte Aurus Elite RX 7900XTX
Storage
Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 1TB HDD + Samsung 750GB HDD
Zvuk
FiiO DAC + Altec Lansing 621 / SteelSeries Arctis Pro Wireless
PSU
Corseir HX850
Kućište
Thermaltake Core V71
Monitor
LG ULTRAGEAR 27" QHD FreeSync
Miš & tastatura
SteelSeries Rival 650 Wireless
Laptop
ROG Zephyrus G14 2023 AMD 7940HS + RTX 4060
Tablet
AYANEO 2S
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je neko uspeo da potera ovo čudo i 100% uposli neki Radeon 3850 ili 3870?

CPU je očigledno limitirajući faktor, kod mene na E6420@default opterećenje GPU je oko 65%.

promasio si forum, trebao si postovati u "Nove tehnologije"... ;)

promasio si forum, trebao si postovati u "Nove tehnologije"... ;)

Pa, ako nekog od moderatora ne mrzi može da prebaci, ako misli da je relevantno.

Edit: kada malo bolje razmislim mislim da imam bolju temu za taj podforum, a istu u vezi sa ovim.

Poslednja izmena:
Steta sto nijedan projekat na BOINC mrezi ne uposli graficke, bas sam trazio i vidim da su ljudi predlagali da se urade GPU klijenti ali obicno im odgovore da graficke nisu dovoljno precizne...

koji ti je username na BOINC_u?

I ja sam razmišljao na tu temu... verujem da bi GPU bilo za red veličine brži, i čudi me da nijedan BOINC projekat još nije "zagrizao"... šteta... toliko puno neiskorišćene snage većinu vremena besposleno...

Poslednja izmena:
A i da nije brzi samo da se uposli. Kad bi moglo da se koristi uporedo sa procesorom to bi odmah bilo primetno u rezultatima posto BOINC sam skida klijente i ne bi zahtevalo dodatno angazovanje korisnika (mada je moguce da ne bi tek tako uradili vec da bi stavili u opcije pa ko zeli da ukljuci).

Koliko sam video na sajtu sami paketi koji se obradjuju preko GPU klijenta su drugaciji. Work Unit za GPU klijente ne moze da se obradjuje drugim klijentom i obrnuto. Poslednje verzije klijenta se ne oslanjaju na DirectX jer je on u stvari ispao ogranicavajuci faktor. CPU je jako bitan i jedno jezgro uvek treba da ostane slobodno da bi moglo da pumpa podacima graficku.
Postoje uputstva na netu kako moze da se uposle i 4 jezgra preko instalacija Ubuntua u virtuelnoj masini.
Kod mene lepo ugreje graficku, stize i do 65 stepeni, opterecenje procesora 50%.

Steta sto nijedan projekat na BOINC mrezi ne uposli graficke, bas sam trazio i vidim da su ljudi predlagali da se urade GPU klijenti ali obicno im odgovore da graficke nisu dovoljno precizne...

To tvrđenje u vezi sa preciznošću nije baš na mestu. Nove serije ATI kartica podržavaju double preciosion fp aritmetiku, mada to dosta uspori GPU (potencijalno do 5x) u odnosu na rad sa single precision fp brojevima.

@nighthawk
Koliko sam ja shvatio WU-ti koje obrađuje GPU su bitno složeniji (koriste složenije modele molekula), nego oni koje obrađuje CPU. U principu sve ono što radi GPU mogao bi da radi i CPU ali bi ta izračunavanja trajala daleko duže. Međutim, postoje i poslovi za koje bi GPU bio jako neefikasan i to su oni koji se vrte na CPU klijentima.

Što se zauzeća tiče, kod mene varira u zavisnosti od projekta kome pripada WU. Do sada su GPU 100% upošljavali samo WU-ti iz projekata 4711-4713, ali su njih izgleda povukli jer se dosta ljudi žalilo da im oni često generišu EUE (Early Unit End) greške.

Poslednja izmena:
izasla je beta verzija F@H GPU clienta za sve nv kartice od 8800 pa na vise

The beta client of the Folding@Home software (Download 6.12 Beta6) and Nvidia's CUDA driver, version 174.55, are necessary. The current driver for the Geforce GTX 280 seems to work but isn't officially supported.

Our tests with a Geforce 8800 GT revealed a huge achievement potential for the CUDA solution: Although we were rewarded with only 98 points per workunit, our card reached 4,500 PPDs, without being overclocked. With an shader clock raised to 1,836 Megahertz we were able to get 5,644 pints per day.

Because the software is still in beta state, unexpected crashes and problems are possible - thus you should use the driver on important systems.

http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/release/[email protected]

evo kod mene radi na 9600gt sa 177.35 drajverima (win xp 32bit)

2wpklzs.jpg

Probao sam sa WHQL 175.16 i 8800GTS 700/1750/2100. WU se obradi za za nešto manje od pola sata.

Cpu + Gpu

Sinergija :)

Prilozi

• fahmon.png
    fahmon.png
    20.6 KB · Pregleda: 92
  • sensors.png
    sensors.png
    17.3 KB · Pregleda: 95
  • cpu.png
    cpu.png
    25.7 KB · Pregleda: 80