Šta je novo?

Novi firmware za Nokiu N73 4.0723.2.0.1!

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Velika promena u firmware -u.

Za sada primeceno:
- novi music player, pozajmljen sa ME verzije, brzi i mnogo bolji od starog.
- Over the Air Firmware update
- Snake igrice vise nema, mada moze da se skine sa Nokia -inog sajta :)
- kamera je brza i pravi bolje slike

Upravo sam updajtovao telefon na jos noviju verziju od gore pomenute.
Najnovija je 4.0726.2.0.1.

Ima novi music player koji je jedno obicno sr*nj*!! Zasto?! Pa pesme koje ubacim u playlistu ne mogu da izbacim posle a da se ista pesma ne obrise sa memorijske kartice. Nisu normalni sta su uradili. Sada ima i vizualizacija u vidu ekvelajzera i osciloskopa. Smesno.

Zmije vise nema ali moze da se skine sa Nokia sajta.

Sada telefon ima i novu aplikaciju pod nazivom Search a koja je njena prava funkcija jos uvek nisam izvalio osim da ima mape puteva Evrope i sveta. Srbija postoji ali kao oblast na mapi bez ucrtanih puteva. Inace Map24 je bolji program za te stvari.

Da telefon mozda radi brze slozio bih se ali jedva primetno.

Sto se tice kamere to jos nisam proverio ali cim proverim javicu utiske.

Mnogo sam se razocarao u Media player!! Stari je bio mnogo bolji.

Čekajte ljudi, meni ovde nešto nije jasno? Ja radio update softvera u nedelju (01.07.2007) preko Nokia Software Update-ra koji je sam uradio identifikaciju telefona priključenog USB kablom na komp. I sada mi je firmware V 3.0713.1.0.2 od 05.04.2007.

Jel vi pričate o običnoj N73 ili o Music Edition?

Inače, što se Search-a tiče, obrisao sam ga odmah posle update-a i instalirao Nokia Search v1.0. Pomoću njega mogu da pretražujem memoriju telefona, a to je sve što od njega i očekujem.

Upravo sam updajtovao telefon na jos noviju verziju od gore pomenute.
Najnovija je 4.0726.2.0.1.

Ima novi music player koji je jedno obicno sr*nj*!! Zasto?! Pa pesme koje ubacim u playlistu ne mogu da izbacim posle a da se ista pesma ne obrise sa memorijske kartice. Nisu normalni sta su uradili. Sada ima i vizualizacija u vidu ekvelajzera i osciloskopa. Smesno.

Zmije vise nema ali moze da se skine sa Nokia sajta.

Sada telefon ima i novu aplikaciju pod nazivom Search a koja je njena prava funkcija jos uvek nisam izvalio osim da ima mape puteva Evrope i sveta. Srbija postoji ali kao oblast na mapi bez ucrtanih puteva. Inace Map24 je bolji program za te stvari.

Da telefon mozda radi brze slozio bih se ali jedva primetno.

Sto se tice kamere to jos nisam proverio ali cim proverim javicu utiske.

Mnogo sam se razocarao u Media player!! Stari je bio mnogo bolji.
pa meni i stari player obrise pesmu sa kartice kada je obrisem iz play liste

hvala bogu da su izbacili glupavi snake :D

moze link za download tog firmware-a ?
ili da uploaduujes negde ako imas brz net :)

edit nasao link... skidam

Poslednja izmena:
pozz.

Evo da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje: Imam neke igrice u formatu SISX
i kad ih ubacim u tel. ne prepoznaje format, kako mogu da pokrenem te igrice.

Tel. je N70ME.

.sisx je za symbian os 9.1 verziju

n70 ima verziju 8

Posalji meni te igrice na email. Javi mi se na PM da se dogovorimo.

@illidan
Hmmm. Cudno. Meni nije brisao pesme sa kartice nego samo iz playliste. Ovaj novi odmah obrise i sa kartice.

Jel imate neki player za preporuku koji malo bolje barata sa playlistama?! Recimo da mu samo pokazem iz kog foldera sa kartice da ucita pesme u playlistu!!

Nasao sam player kakav sam trazio.
LCG Jukebox v2.14. Odlican player. Preporuka.

bolji od ultramp3? za p900 je powerMP3 konza, ne znam ima li ga za s60

Poslednja izmena:
Uvrnuto, kada pokrenem update meni pise da mi je vezija firmware-a telefona 3.0638.0.0.1, a da je najnovija verzija 3.0638.0.0.1. Da li neko moze da mi pomogne sa ovim?

Uspeo sam, hvala puno.

Da li je ikako moguce odraditi update telefona offline?

Naravno da je moguće. Samo priključi USB kablom na telefon i pokreni proceduru updatea sa računara. Podrazumeva se da imaš instaliran Nokia PC Suite.

nije. kada se pokrene update, on onda krene da skida ceo firmware sa neta i da ga instalira na telefon koji je nakacen na usb kabl. firmware je negde oko 70MB.

Izvinjavam se, pogrešno sam skapirao pitanje. Pod offline mislio sam da je telefon offline, tj. da se apdejt ne vrši preko GPRS-a nego skidanjem sa Interneta preko kompa.
Nije mi palo napamet da čovek pita da li može uraditi update dok je kompjuter offline :)

Znači, ovako je kako je illidan napisao. Mada mislim da ukoliko si već jednom skinuo update, možeš uraditi update drugog istog takvog telefona na tom kompjuteru bez ponovnog skidanja kompletnog apdejta sa Interneta.

1 pitanje: ako je tel dekodiran, da li se opet zakljuca posle apdejta?

NE!!Bar se to kod Nokie ne desava,da se ogradim!
Pozdrav ,)

Da li je ikako moguce odraditi update telefona offline?

ja sam moj 6630 davno fleshovao 'offline'. kazem offline jer nije bilo tada josh ovog nokia-inog wizarda za update nego je*avanja sa raznim programchicima ali je radilo. proguglaj malo. zaboravih kako su se zvali ti programi ali mi neki phoenix na umu trenutno. a mozda to i vishe ne radi tj za novije telefone

Mislim da je jos uvek moguce krekovanim Phoenix-om,ima na Burek forumu bas ogromna tema o njemu,sa linkovima za download,samo sa njim imate 2 problema koji ce vam verovatno ogaditi petljanje sa njim!
Prvi je pronalazenje firmware-a,nekada nije bilo toliko tesko,sada vec ima suvise sajtova za podrsku koji traze pare za softver,tako da morate da cekate da kad izadje novi softver,neko prvo skine za sebe/svoj servis pa da se onda smiluje i postavi ga negde za ostale koji hoce da skinu,znaci u startu imate da se otkinete od surfovanja za firmware-om i da se otegnete od cekanja da ga neko postavi uopste,dok ce ostali uveliko da imaju taj softver preko NSU-a!
Drugi se tice samog firmware-a i njegovog ubacivanja preko Phoenix-a nakon sto ga konacno nadjete i skinete,delom zbog njegove velicine a delom zbog njegove kompleksnosti,jer kao prvo vi skidate CEO firmware sa svim mogucim jezickim fajlovima,koji nisu nesto ekstra veliki,nekoliko MB-a komad,ali puta par desetina takvih fajlova... MNOGO MB-a za skidanje,pogotovo ako nemate recimo ADSL!
Kad konacno skinete sve to,i otpakujete negde,morate znati koji da odaberete,morati pratiti striktna uputstva za instalaciju,striktan redosled,pored Phoenix-a morate imati i jos neke dodatne aplikacije (Diego,drajveri za Nokia kabl koji koristite,mozda i jos nesto,zaboravio sam),morate paziti sta imate na kompjuteru pre nego sto pocnete flesovanje (navodno se Phoenix i Nokia PC Suite ne podnose uopste) i na kraju opet mozete doci u situaciju da ubijete telefon zbog starog i zakrcenog Windows-a,agresivnog AV-a ili Firewall-a,nestanka struje,zamrzavanja aplikacije... tako da su sanse za neuspeh jedno 2-3 puta vece nego sa NSU-om,sto ce reci ne isplati se vise!!
Pozdrav ,)

Vrh Dno