Šta je novo?

Novi Firmware za Canon a520

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
dali ima i dali je moguce da se nadje Novi Firmware za Canon a520 ?
primetio sam da za neke bolje modele postoji mogucnost nadogradnje i to preko memorijske kartice. Zna li neko nesto o tome?
:smash:

Naravno, kada naprave novi firmware :)

driver je napisao(la):
Naravno, kada naprave novi firmware :)

pa proslo je godinu dana od pojave doticnog modela. verovatno da su neki bug vec pronasli do sada ili nesto sl. kad su maticne ploce u pitanju svi znamo kojom brzinom nichu novije verzije biosa.

Ma to je ok, ali da bi to saznao, lakshe je otici na google...

Evo ja sam trazio neki dan za prijatelja i nema nekog novijeg firmwarea... poslednji je cini mi se iz februara sada vec prosle godine...

a koji je konkretno problem sa a520 pa se trazi novi firmware? jel zbog video moda?

Nije problem, nego ljudi vole nove firmware-e :)

Poslednja izmena:
Jes', pa da ga učitaš u A510 i imaš 4 megapiksela. ;)

BTW, ja nisam primetio da postoji neki očigledan softverski problem na pomenutim modelima, što je i za očekivati. U pitanju su identična rešenja razrađivana godinama u čitavoj A seriji. Neka oni reše pitanje kvaliteta hardvera, pre svega CCD čipova i mehanizma objektiva... Softver im je sasvim dobar.

Nidzo, mehanizam objektiva na A510/520 je pesma u odnosu na A10/20/30/40/60/70...

martins je napisao(la):
a koji je konkretno problem sa a520 pa se trazi novi firmware? jel zbog video moda?

naravno to je jedan od problema. bezrazloga limitiran VGA na 30sec., a mozda se sa novim firmware-om dobije i 30fps, nikad se nezna.

driver je napisao(la):
Nije problem, nego ljudi vole nove firmware-e :)
:whip:

ps.
interesantan link sa firmware za neke modele
http://xxx .haun.dk/index.php?mode=1&artid=193 (xxx=www)

Poslednja izmena:
naravno to je jedan od problema
sta mu jos ne valja?

i uopste,pitanje je da li canon A serija moze uopste da potera tih 30fps s obzirom da su i ovako spori aparati

Poslednja izmena:
martins je napisao(la):
sta mu jos ne valja?
P.S. iz price mnogih koji ga imaju,ovaj aparat je karakterestican i po tome sto je spor. pitanje je da li je uopste moguce s takvim[sporim] hardverom imati dobar video mod[pogotovo 30fps]???!!!

kada je podeseno na 4MP u superfine modu treba sacekati koji sec. ali zato sto je to njegov maximum. probaj neku nizu rezoluciju ili kompresiju i videces da brze radi, takodje ako nije stavljen na auto i ne koristi se blic pri slikanju, brzina obrade i upisivanje na kartici je nesto veca

ja sam se isto dvoumio da li a510,520 ili nesto drugo. na kraju sam nikon-a 3700 uzeo i izgleda se nisam uopste prevario. suvise nedostataka imaju pomenuti canon-i zarad tih manuelnih kontrola koja im je prednost. apropo sto se ljudi sve cesce javljaju i prijavljuju neke nedostatke,kvarove itd

Poslednja izmena:
martins je napisao(la):
ja sam se isto dvoumio da li a510,520 ili nesto drugo. na kraju sam nikon-a 3700 uzeo i izgleda se nisam uopste prevario. suvise nedostataka imaju pomenuti canon-i zarad tih manuelnih kontrola koja im je prednost. apropo sto se ljudi sve cesce javljaju i prijavljuju neke nedostatke,kvarove itd

Ja sam svaki dan na ovom forumu, a pratim jos neke sa slicnom tematikom i jos nisam cuo da se prica o tim kvarovima i ostalom ?
Na sta konkretno mislis ?

ovo iz prve sto sam uspeo da nadjem
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=91102
inace jos negde sam citao slicne stvari,sad treba se setiti.....
ako se uzme u obzir da su sve to isti aparati[a510,520 su naslednici sa manje vise kozmitickim promenama],znaci da je mehanika,elektronika u sustini ista kao na predhodnicima

Nije ista mehanika. Drugacija je konstrukcija objektiva.

martins je napisao(la):
ovo iz prve sto sam uspeo da nadjem
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=91102
inace jos negde sam citao slicne stvari,sad treba se setiti.....

Interesantno da mi je potpuno promakao taj topic, mada nisu nesto puno ljudi kukali na Canon-a , koliko vidim na kraju se se ispostavilo da je to neka kolektivna boljka sa CCD cipovima ?
Ne znam dovoljno o tematici pa necu da razglabam dzabe o uzroku....

Mada logicki gledano najveci broj ljudi ima ove modele => najveci broj ljudi kojima ce se pokvariti digitalac je iz te grupe.
A i to je ipak niza klasa, nije ni za ocekivati da ce da radi 10 godina i ispuca 100.000 fotki, ionako ce u neko dogledno vreme toliko da se obezvredni da se niko nece ni potresati ako se pokvari jer ce vredeti 50 eura.

neprimecujem nikakvu razliku izmedju slika od 4MP u superfine kompresiji i 4MP u fine, jedina razlika je u velicini fajla, tj. ovaj drugi je za 1/3 manji, tako da se ta kompresija najvise isplati jer na mem. kartici staje 30% vise fotografija.
inace ovaj canon pravi fine fotke, solidno ostre, u auto modu ponekad ne uradi dobro balans bele boje i u mracnijim prostorijama ponekad nece da odradi dobro fokus, tu postoji sansa ako se promeni nacin merenja svetla, sve u svemu nije los za amatersku upotrebu, cak je i bolji od vecine u toj cenovnoj klasi.

Nazad
Vrh Dno