Šta je novo?

Novi DivX 4.12 codec

Ne radi link... Idem na dvd.box.sk...

Znači sada P4 još brže radi. :D

E da, Vince... Kakva su uopste poboljsanja u odnosu na recimo 4.02... (ja sada koristim 4.11 za P4)...

Vince Carter je napisao(la):
Jeste! Sad je dostigao Durona. :D
Zar se taj kršić još uvek pravi?

BTW: Teško da i najbrži Athlon u ovome može da izađe na kraj sa 4-kom. Nemoj ni da se nadaš.

byMaX je napisao(la):
E da, Vince... Kakva su uopste poboljsanja u odnosu na recimo 4.02... (ja sada koristim 4.11 za P4)...

Koliko se secam, ispravljeni su bugovi u odnosu na starije verzije, bolje radi sa filmovima radjenim starijim codecima (u sta sam se licno uverio, jer mi sa par starih filmovima nije radio zvuk sa 4.01 i 4.02), a ima i poboljsanja u vezi kompresije ali se time nisam bavio. U svakom slucaju, vredi instalirati.

Polako magick-e...
Athlon/3DNow optimizovana verzija je najavljena...

A koliko sam ja razmenjivao poruke na doom9.org ne verujem da P4 vlasnici imaju razloga da budu ponosni & srećni.

Drunk Devil je napisao(la):
Polako magick-e...
Athlon/3DNow optimizovana verzija je najavljena...

A koliko sam ja razmenjivao poruke na doom9.org ne verujem da P4 vlasnici imaju razloga da budu ponosni & srećni.
Čeka, čekaj. Nije valjda da osporavaš 4-kinu prednost u MPEG4 kodeku? Ma nemoj da si smešan, najbržeg Athlona otkida i neki srednji model P4, a o najbržima da i ne govorim. Ako je taj P4 nečemu onda su to QuakeIII i taj MPEG4 i oko toga je glupo diskutovati, pogledaj bilo koji test na Internetu.

OK, samo sto su odmah izbacili i update za 4.12 a ne shvataju da i 4.11 radi dobro na Athlonima (a optimizovan je za P4) dok ni popravljeni 4.12 ne radi ok na P4... Kada izadje 4.14 za Athlona (4.13 se ocekuje i bice opet optimizovan za P4) videcemo sta je bolje... Uostalom, mozda ga nazovu 4.13A...

magick je napisao(la):
Čeka, čekaj. Nije valjda da osporavaš 4-kinu prednost u MPEG4 kodeku? Ma nemoj da si smešan, najbržeg Athlona otkida i neki srednji model P4, a o najbržima da i ne govorim. Ako je taj P4 nečemu onda su to QuakeIII i taj MPEG4 i oko toga je glupo diskutovati, pogledaj bilo koji test na Internetu.
Jos jedan primer tvoje neobjektivnosti kada se "primis" na Intel-a.
Imas kod Toma "IntelLover" Pabsta test 4.11 kodeka u kom ces se uveriti da najbrzi P4 tek jedva pobedjuje XP-a.
P4 je strava procesor ako se igrate Q3 u 640x480 i nizim rezolucijama.
Daj covece uozbilji se!

probajte ovde ako mozete iz @lite @home

magick je napisao(la):

Evo ti link sa najboljeg foruma za DivX:
http://rilanparty.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=10425

Nisam dobio nijedan relevantan test od vlasnika P4....
A ti testovi radjeni sa Flaskom... potreban je test samog kodeka a ne komplet konverzije...

Ljudi, pa ja sasvim lepo gledam filmove i sa mojim moćnim Cel.300A. Čemu prepucavanja oko tih vaših aždaha. Ako će da se hvalite da započnemo novi thread: ko ima najbolji.:)
Pozdrav!!!

Sta imas na tom Celly-ju? Ati-ja ili Voodoo ? Mozda Savage? Da imas nV karticu i hoces da gledas DivX u recimo 1280 rez ili cak 1600*1200.. video bi zasto se prepucavaju....

Dabar je napisao(la):
Ljudi, pa ja sasvim lepo gledam filmove i sa mojim moćnim Cel.300A. Čemu prepucavanja oko tih vaših aždaha. Ako će da se hvalite da započnemo novi thread: ko ima najbolji.:)
Pozdrav!!!

Ovde je reč o enkodiranju a ne o reprodukciji.

A što se tiče prepucavanja: pošto ja nisam u mogućnosti da uradim testove na P4, niti imam nekog kod koga bih to mogao, molim da se javi vlasnik istoga. Daću mu tačne instrukcije kako da uradi test brzine enkodiranja.

Nedjo je napisao(la):
Jos jedan primer tvoje neobjektivnosti kada se "primis" na Intel-a.
Imas kod Toma "IntelLover" Pabsta test 4.11 kodeka u kom ces se uveriti da najbrzi P4 tek jedva pobedjuje XP-a.
Nemoj tako "Toma IntelLover", neko će pomisliti da tvrdiš kako je tst lažiran. Nisi valjda na to mislio?

Druga stvar, evo linka ka tom testu pa ga pročitaj povovo, ako već jesi. Ne znam kako je moguće da gledamo u istu stvar i vidimo različito. P4@2GHz u DivX v.4.11 codec-u glatko prestiže čak i XP-a 2000+ koji tek treba da se pojavi, a na testu su simulirane njegove performanse overklokom postojećeg 1900+. Što se tiče onoga "jedva prestiže" obrati pažnju da je razlika između XP-a 1900+ i 2000+ još i manja što samo govori o kompleksnosti operacije. Razlika između P4@2GHz i XP-a 2000+ je u negde kao između XP-a 1900+ i 2000+, a nekada i veća, dok je XP 2000 uspeo da izbije na prvo mesto samo kada je u pitanju transcoding u RGB što je inače totalni apsurd i to niko nikada u praksi neće raditi. Sa 4.11 codec-om P4 + RDRAM je isuviše veliki zalogaj za XP.
P4 je strava procesor ako se igrate Q3 u 640x480 i nizim rezolucijama.
Daj covece uozbilji se!
Ma uozbilji se ti. Zar je stvarno toliko teško priznati da je P4 u nečemu bolji? Reći da je Intel preskup ili da AMD puža više za uloženi novac je jedno, ali negirati očigledne stvari je potpuno suludo. P4 je brži u MPEG4 kodiranju/dekodiranju i to je notorna činjenica.

Evo ti link sa najboljeg foruma za DivX:
http://rilanparty.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=10425

Nisam dobio nijedan relevantan test od vlasnika P4....
A ti testovi radjeni sa Flaskom... potreban je test samog kodeka a ne komplet konverzije...
Nije tačno, dobio si jasan i glasan odgovor jednog od vlasnika P4.
I have P4 1.7Ghz 512RDram and while using FlaskMpeg I didn't see any improvment but while using Gkont I found it was faster about 10-12 fps faster (about 50%) which resaulted in 1 hour(!!!) decrease in time: I completed Cast Away (2h 20m) in just about 4 hours :p

Test nije komparacija 2 sistema (Athlon vs. P4). Flask je poznat kao spor. Osim toga sumnjam da je GKnot radio u manjoj rezoluciji.
Meni treba konkretan test, sa svim parametrima, znači origin rezolucija, metoda resizovanja, izlazna rezolucija, frameserving itd.

Mada za sam test kodeka treba raditi test bez resajza i frameservinga itd.

Osim toga kada već navodiš postove zašto si naveo samo ovaj jedan, bilo je tamo i drugih, koji su pominjali manje ubrzanje.

A ovde se rasplela omiljena diskusija AMD vs Intel. Niko ne spori da je codec 4.11 dosta brži na P4 od ranijih verzija.

byMaX je napisao(la):
Sta imas na tom Celly-ju? Ati-ja ili Voodoo ? Mozda Savage? Da imas nV karticu i hoces da gledas DivX u recimo 1280 rez ili cak 1600*1200.. video bi zasto se prepucavaju....
Imam veoma moćnu integriasanu grafiku. Čak 8Mb!!!:D Ima li ko jači.FX ;)
Pozdrav!!!

magick je napisao(la):
Ma uozbilji se ti. Zar je stvarno toliko teško priznati da je P4 u nečemu bolji? Reći da je Intel preskup ili da AMD puža više za uloženi novac je jedno, ali negirati očigledne stvari je potpuno suludo. P4 je brži u MPEG4 kodiranju/dekodiranju i to je notorna činjenica.
Ti si stvarno nemoguc!
Komponente se porede kada su istog cenovnog ranga ili iste po tehnickim karakteristikama. Uzeo si poredjenje dva najbrza procesora od dve vodece firme i to koristis da bi progurao informaciju da je P4 bolji od T-birda. Konstatacija je da Intel ima trenutno najbrzi procesor (vezano samo za taj segment rada procesora) na trzistu. Uporedi P4 i T-birda sa istim brojem MHz ili po ceni slicne procesore i videces ko je bolji. Poredio si Intela koji je 300 i kusur MHz brzi i brojcano slicno skuplji u dolarima. Uporedi P4 na 1.6 MHz i T-birda XP 1.9 (1.6 MHz) pa ces videti ko je bolji, a to bi bilo realno uporedjenje.
Ne budali vise sa svojim zabludama i razmisljaj sta pises.

Gedza je napisao(la):
Ti si stvarno nemoguc!
Komponente se porede kada su istog cenovnog ranga ili iste po tehnickim karakteristikama. Uzeo si poredjenje dva najbrza procesora od dve vodece firme i to koristis da bi progurao informaciju da je P4 bolji od T-birda. Konstatacija je da Intel ima trenutno najbrzi procesor (vezano samo za taj segment rada procesora) na trzistu. Uporedi P4 i T-birda sa istim brojem MHz ili po ceni slicne procesore i videces ko je bolji. Poredio si Intela koji je 300 i kusur MHz brzi i brojcano slicno skuplji u dolarima. Uporedi P4 na 1.6 MHz i T-birda XP 1.9 (1.6 MHz) pa ces videti ko je bolji, a to bi bilo realno uporedjenje.

Dzaba se trudis... sad ce da ti odgovori "Ma sta ti znas" ili nesto sl. Neki ljudi jednostavno nikad nece nauciti:(
Pozdrav:)

Gedza je napisao(la):
Ti si stvarno nemoguc!
Komponente se porede kada su istog cenovnog ranga ili iste po tehnickim karakteristikama.
Ne bi išao tako daleko da cenu P4 i XP-a razdvojim u različite rangove, kao da pričamo o Xeonu i Celeronu, ali da je Intel skuplji i to dosta jeste. Što se tiče tehničkih karakteristika ni tu nisu isti, šta više razlika je k'o Bog i šeširdžija, samo što niko od vas AMD-ovaca termalnu zaštitu i druga bezbednosna rešenja, softversku podršku i stabilnost sistema ne želi da svrsta u tehničke karakteristike. Kod vas je sigurnost i robusnost računarskog sistema na spisku lepih želja, a ne zahteva, što je u neku ruku i mormalno za siromašnija i manje zahtevna tržišta.
Uzeo si poredjenje dva najbrza procesora od dve vodece firme i to koristis da bi progurao informaciju da je P4 bolji od T-birda.
Ništa ja neću da proguram, samo sam konstatovao da je P4 brži od Athlona u DivX kodeku i da će verovatno sa svakom sledećom optimizacijom davati sve bolje rezultate.
Konstatacija je da Intel ima trenutno najbrzi procesor (vezano samo za taj segment rada procesora) na trzistu. Uporedi P4 i T-birda sa istim brojem MHz ili po ceni slicne procesore i videces ko je bolji. Poredio si Intela koji je 300 i kusur MHz brzi i brojcano slicno skuplji u dolarima. Uporedi P4 na 1.6 MHz i T-birda XP 1.9 (1.6 MHz) pa ces videti ko je bolji, a to bi bilo realno uporedjenje.
Ma buncaš čoveče. AMD idalje cedi nešto prerađenu Intelovu P6 arhitekturu i to je bio njihov izbor. Da je Intel ostao na toj arhitekturi možda bi i mogli da ih poredimo na istoj hercaži, ovako je to apsurdno. Nova Net-Burst arhitektura ima svojih prednosti, ali i mana kada je neoptimizovani sotver u pitanju. Osnovni razlog za Intelov prelazak na novu arhitekturu je bilo privođenje stare arhitekture njenim granicama, a ovo što AMD radi je ceđenje suve drenovine. Sa jedne strane ta suva drenovina daje mnogo bolje performanse sa starin ( neoptimizovanim ) softverom, ali nemoj onda da se žalite kada P4 bude radio na duplo višem taktu. Okreni obrni Athlon zahteva veće revizije arhitekture i produbljivanje pajplajna ako hoće da dogura do 3GHz, mada ne verujem da će ih ikada videti. Što se cene tiče, P4 ima svojih tehničkih prednosti a da li su one preskupe to je već drugo pitanje.
Ja baš mislim da si ti u zabludi, jer vrlo dobro znam šta pričam, ali ti to ne shvataš. Možeš da misliš šta hoćeš ali ti to ne daje za pravo da me tako karakterišeš, uostalom to više govori o tebi nego o meni.

"Niđta ja ne¿u da proguram, samo sam konstatovao da je P4 brþi od Athlona u DivX kodeku i da ¿e verovatno sa svakom slede¿om optimizacijom davati sve bolje rezultate. "

Magick, ti stvarno neke stvari neãeđ da vidiđ. Ignoriđeđ jako puno toga đto se ovde piđe.
Lepo sam rekao da jođ nije izađao DivX 4.xx codec sa AMD optimizacijim, ali zato spominjeđ buduãe P4 optimizacije, za koje je pitanje koliko ima viđe prostora...

Umesto teoretisanja, u kome si očigledno jak mogao bih da potegneđ svoje veze i da odradiđ jedan konkretan test na P4 platformi.

Magick, ti stvarno neke stvari neãeđ da vidiđ. Ignoriđeđ jako puno toga đto se ovde piđe.
Lepo sam rekao da jođ nije izađao DivX 4.xx codec sa AMD optimizacijim, ali zato spominjeđ buduãe P4 optimizacije, za koje je pitanje koliko ima viđe prostora...
Ja sam konstatovao kako sada stvari stoje, a od kada se pojavio P4 je imao MPEG4 i QuakeIII kao adute.
Umesto teoretisanja, u kome si očigledno jak mogao bih da potegneđ svoje veze i da odradiđ jedan konkretan test na P4 platformi.
Konstruktivno, konstruktivno .... moraćeš ipak da sačekaš malo za taj test P4 jer sam trenutno na Cooperu, a nadam se da ćemo uskoro moći i zajedno da ga odradimo, kod mene naravo. :D

Ma izlecices se ti jednog dana (verovatno kada porastes).
Do tada zbogom.

Nazad
Vrh Dno