Šta je novo?

Novi Catalysti(sa normalnim imenom)

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ok....pasce dogovor (i beer, za koji smo se dogovorili jos prosle godine pre vojske, a ja sad palim pa se cujemo 😉 )

omnik je napisao(la):
Sto se teme tice, pojma nemam Minja o cemu parlas?! Ja imam 9200 i sve ali ponavljam, sve igre koje sam probao rade. Homeworld 2, Tony Hawk 4, NFSU, PES3, NBA 2003/2004, Rally Trophy, Colin 3, Rally Masters i Jedi Academy imam trenutno instalirano. Ako ti to nije dovoljan reper... 😱

ni ja nisam imao probleme tipa bagovi i zaglavljivanje (ono malo shto je bilo je ispravljano u sledecim verzijama), samo se zhalim shto stalno zakidaju na performansama... a i onaj slajder "performance - quality" je obichna prevara... razlika je 2 frejma u igrama izmedju skroz levog i skroz desnog polozhaja...

omnik je napisao(la):
Musko? Tesko! "Prezadovoljan" itd.

Sto se teme tice, pojma nemam Minja o cemu parlas?! Ja imam 9200 i sve ali ponavljam, sve igre koje sam probao rade. Homeworld 2, Tony Hawk 4, NFSU, PES3, NBA 2003/2004, Rally Trophy, Colin 3, Rally Masters i Jedi Academy imam trenutno instalirano. Ako ti to nije dovoljan reper... 😱

PS. I max payne 2 sam presao sa ovom karticom i pritom mogu reci da isti izgleda bolje na ATI-ju. Narucito bullet-time a tu je i ogledalo :mrgreen:

Ovo je trebalo da bude jedna moderatorska sala je li ?
Umes li ti da citas? 8500 se ponesto razlikuje od 9200. Necu uopste da diskutujem vise - bespredmetno je. O low end radeonima imam misljenje koje sigurno necu promeniti. Posetite Rage3D forum.

Moze li neki da mi objasni sta donosi ¨SmartShader¨posto je po defaultu setoban na ¨NoEffects¨.Sta donosi kad se ukljuci i jel zakida na performansama kad je ukljucen?

Minja je napisao(la):
...
Umes li ti da citas? 8500 se ponesto razlikuje od 9200. Necu uopste da diskutujem vise - bespredmetno je. O low end radeonima imam misljenje koje sigurno necu promeniti.

[kao sto sam ti vec jednom rekao a i slicno se moze zakljuciti iz odgovora ostalih u ovom threadu]
Ceo problem je u tome sto si imao 8500 koji je star i stvarno problematican, ali kakve to ima veze sa bilo cim? Tu kartu ovde mozda ima jos par ljudi, a ostalima sve radi kako treba na 9x00 kartama, including low end. Losa podrska za 8500? Who gives a $hit! :boom:
[/kao sto sam ti vec jednom rekao a i slicno se moze zakljuciti iz odgovora ostalih u ovom threadu]

Minja je napisao(la):
...

Ovo je trebalo da bude jedna moderatorska sala je li ?
Umes li ti da citas? 8500 se ponesto razlikuje od 9200. Necu uopste da diskutujem vise - bespredmetno je. O low end radeonima imam misljenje koje sigurno necu promeniti. Posetite Rage3D forum.

Radeon 8500 nikada nije bio low-end karta, sem ako sada uzimas polovnu.

Poz

Goxy je napisao(la):
Moze li neki da mi objasni sta donosi ¨SmartShader¨posto je po defaultu setoban na ¨NoEffects¨.Sta donosi kad se ukljuci i jel zakida na performansama kad je ukljucen?

O, Goxy, hoces li ikada smeti nesto sam da probas ? :d

To su ti raznorazni efekti za igre...recimo kad odaberes no-color pokrenuce ti se igra u crno-belom, bez ikakvih boja...i tome slicno. Znaci sluzi za "izvitoperavanje" normalnih boja u 3du 🙂
Koliko sam provalio ne utice na performanse. Mozda frejm-dva, ali nisam zapazio...

[quote="Minja@Notax: Max se zakucavao odmah na pocetku kada udjes u prvo kupatilo - jednostavno monitor padne kao u stand by pa se pojavi gomila sarenih linija i sledi hardverski restart. Drugo kriticno mesto je bilo u policijskoj stanici kada Max treba da udje u sobu za prepoznavanje svedoka. Da ne pominjem da su graficki bagovi sa shadingom sa 8500 u MP 2 bas vidljivi sto je propust ili koda ili katalista (autor je to korektno naveo u readme fajlu). Kriticnih mesta je bilo jos - ova dva sam bas zapamtio. Kartica je bila neclockovana (nikad ne klokujem graficke karte) Napominjem da nisam bio jedini sa tim problemom kao i sa mnogim drugim. Kazem, poseti Rage3D i malo procackaj search i imaces sta da vidis.[/quote]

SAMO i iskljucivo kada se nesto SVIMA desava, onda je u pitanju sam model graficke karte. Posto se meni to ne desava (ko hoce moze da dodje i da pogleda), onda znaci da nije u pitanju sam model graficke uopsteno, vec jedan od sledecih problema: primerak graficke koji nije odradjen po referentnom dizajnu, neispravna graficka, kombinacija OS-a i drajvera, kombinacija hardware-a koja se iz nepoznatih razloga ne voli, itd.
Jos jednom. Niti jedan jedini problem u bilo kojoj igri (bar u onima na spisku). Max Payne 2, sve OK od pocetka do kraja.
Bilo je i do sada tih generalizacija i za AMD i za ATI. Ja nemam NV vec vise od godinu dana, ali ako se dobro secam, sa GF2 Ti sam tu i tamo imao sitnih problema tipa, neka textura, ali je radilo sve OK, tako da bih ja po tome mogao da kazem da NV ima problema sa igrama, a da ATI svuda radi savrsheno.

Iskreno mi je drago da procitam da nemas problema sa njom. Ja i mnogi drugi smo ih imali bas gomilu. BTW nikad ne bih prodao nekome neispravnu graficku - pre bih je bacio u smece. Ovde zaista nema mnogo ljudi radeon 8500 tako da je uzorak dosta siromasan da bismo mogli da vrsimo neke generalizacije.
@Vince: pa nemaju svi 9500 + pa da im nije vazno. Ljudi treba da znaju da je neko imao problema i da malo obrate paznju. Ima jos dosta ljudi koji smatrau da je radeon 8500 dobra kupovina - za sitrnis razlike 4200 je mnoogo bolji pazar. Drago mi je sto si se slozio sa mnom u vezi 8500.
Vise je i nemam tako da m stvarno nije ni bitno.

Cao

Minja je napisao(la):
@Vince: pa nemaju svi 9500 + pa da im nije vazno.

Pa nije vazno ni onima sa 9000(Pro), 9100, 9200 u raznim varijantama (to NIJE isto sto i 8500).

Minja je napisao(la):
Ljudi treba da znaju da je neko imao problema i da malo obrate paznju.

:what: Ali to nema apsolutno nikakve veze sa threadom o najnovijim Catalystima (koje uzgred nisi ni mogao da probas na 8500 jer je vise nemas). :what:

Minja je napisao(la):
Ima jos dosta ljudi koji smatrau da je radeon 8500 dobra kupovina

:d:d:d:d:d

Ono sto "cetvorka" donosi u odnosu na "trojku", a sto je veoma vazno jeste da sada na ATi karticama (barem na RV360 - provereno) radi Quake 1 Tenebrae! Doduse nema bumpappinga, ali zato ima TrueForma!
Generalno, ATi je znacajno unapredio OpenGL sa novim drajverima, mada svega 2,5 fps vise u Q3A mozda i ne govore o stepenu unapredjenja!
U 3DMarku03 nikakvih promena nema! generalno D3D nije nista unapredjen

? Tenebrae mi je radio jos od 3.4 catalista? I ima bump mapinga ali TrueForm nije radio cak ni sa patchom.
Inace, meni i dalje u Wolfenstain-u nece da radi TureForm kako treba, tj. nece da radi uopste :mrgreen: .

MAD_MUzzY je napisao(la):
? Tenebrae mi je radio jos od 3.4 catalista? I ima bump mapinga ali TrueForm nije radio cak ni sa patchom.
Inace, meni i dalje u Wolfenstain-u nece da radi TureForm kako treba, tj. nece da radi uopste :mrgreen: .
strange!
koju verziju Tenebrea imas!? meni je ovo prva koja je radila na ovom mom quakeu (onaj sto je spakovan na 25 mega)? Koji pach za tenebrae? 🙄

@Vince: tvoja kritika je urodila plodom pa sam resio da budem malo konstruktivan🙂
Evo jednog glasanja o kvalitetu novih Catalysta:
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=53fcc66f6bf59f7f2b779bb874a2ebc3&threadid=33737143
Misljenja su naravno podeljena. Ppozitivna ipak preovladjuju.
A evo i reagovanja ljudi na njih:
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=ea6be268819a6b70db8e01c1d7cc280c&threadid=33736937
Ja jesam mozda preterao generalizujuci probleme sa 8500 i prebacujuci ih na sve low end radeone, ali nemoj biti iskljuciv jer nemaju svi novca za kartice od preko 150 eur.
BTW molim te da se ne javljas vise sa misljenjima u vezi sa low end kartama. Ti takve karte nisi nikad imao u masini (na tvoju srecu) - nisi silazio iz visoke ili visoke-srednje klase kartica. Licnog iskustva sa njima nemas. Znamo se dugo pa to mogu da tvrdim.
I posalji jedan post van perioda 9 - 16h ctp; :mrgreen:
@Nedjo: sorry ako je bio prevelik off topic u prethodnim postovima. Bar ti je thread bio u vrhu.

cheers

Nedjo je napisao(la):
...

strange!
koju verziju Tenebrea imas!? meni je ovo prva koja je radila na ovom mom quakeu (onaj sto je spakovan na 25 mega)? Koji pach za tenebrae? 🙄

E sad si nasao da me pitas :mrgreen:
Blah, brisao sam ga davno. Cinmi se da je u pitanju druga ili treca po redu verzija. Ona gde su dodali retexturirane mape i sl.
poz.

Minja je napisao(la):
Ja jesam mozda preterao generalizujuci probleme sa 8500 i prebacujuci ih na sve low end radeone, ali nemoj biti iskljuciv jer nemaju svi novca za kartice od preko 150 eur.

Radeoni 9000/9100/9200 nikada nisu kostali toliko, a u vreme kada si kupio koznakolikostar 8500 po extrapovoljnojceni si za ~15-20€ vise mogao da dobijes kartu koja ti nece praviti takve probleme.

Minja je napisao(la):
BTW molim te da se ne javljas vise sa misljenjima u vezi sa low end kartama. Ti takve karte nisi nikad imao u masini (na tvoju srecu) - nisi silazio iz visoke ili visoke-srednje klase kartica. Licnog iskustva sa njima nemas. Znamo se dugo pa to mogu da tvrdim.

😀 Ehhh... pa znam dovoljan broj ljudi koji imaju 9100/9200, koji se igraju do mile volje pomocu istih (pa i ja sa njima ponekad 🙂), a tvoje iskustvo sa low end ATIjima se svodi iskljucivo na bestbuy 8500. Cak notax kaze da mu i na njemu sve lepo radi... Mislim, daaaj... 8)

Minja je napisao(la):
I posalji jedan post van perioda 9 - 16h ctp; :mrgreen:

9-16 rox! :mrgreen:

Nedjo je napisao(la):
Ono sto "cetvorka" donosi u odnosu na "trojku", a sto je veoma vazno jeste da sada na ATi karticama (barem na RV360 - provereno) radi Quake 1 Tenebrae! Doduse nema bumpappinga, ali zato ima TrueForma!
Generalno, ATi je znacajno unapredio OpenGL sa novim drajverima, mada svega 2,5 fps vise u Q3A mozda i ne govore o stepenu unapredjenja!
U 3DMarku03 nikakvih promena nema! generalno D3D nije nista unapredjen

Meni tenebrae radi i sa3.6,3.7...3.10.....r9700pro i r9800pro

Nazad
Vrh Dno