Šta je novo?

Novi bios za DFi Lan party i 3200+ Venice

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Promjenio sam procesor, dao sam bratu 3000+ Winchester i sebi stavio 3200+ venice ali mi CPU-z ne vidi jezgro procesora pa sam skontao da je to do bios-a vjerovatno, e sad me interesuje koji bios da stavi, memorija je Geil sa plavim oklopima 2x512mb, Winchester mi je radio za svaki dan na 2.25 ghz kao zmaj,...

Pa skini sa sajta poslednju reviziju biosa, sta drugo?!

Ne znam koju verziju biosa trenutno posedujes, probaj sa 310.
Date Code 2005/3/10
Description:
1. NVMM 4.85 and NV RAID 4.81.
2. Enhanced memory compatibility.
3. Enhanced USB compatibility.
4. Enhanced the support of Athlon 64 in version E3(Venice).
evo linka: http://www.lejabeach.com/DFI/dfinf4ultra/dfinf4bios.html
pa pogledaj sta bi ti najvise odgovaralo, u svakom slucaju mozda ces promeniti nekoliko varijanti biosa dok ne nadjes kombinaciju koja ce ti najvise odgovarati.
Pozdrav!

macak-BL je napisao(la):
Promjenio sam procesor, dao sam bratu 3000+ Winchester i sebi stavio 3200+ venice ali mi CPU-z ne vidi jezgro procesora pa sam skontao da je to do bios-a vjerovatno, e sad me interesuje koji bios da stavi, memorija je Geil sa plavim oklopima 2x512mb, Winchester mi je radio za svaki dan na 2.25 ghz kao zmaj,...

Odakle ti ideja da je to do BIOSa? CPU-Z i slicni programi zakljucuju koje je jezgro u pitanju na osnovu CPUID instrukcije koja je iskljuciva vezana za procesor a ne BIOS. Znaci, skini poslednju verziju CPU-Z.

Poslednja izmena:
Pa to me i zbunilo, cpu-z 1.31 imam i on mi ne vidi jezgro :S:
Stavio sam zadnji bios sa oficialnog sajta i opet ista prica :-devil-:
Sad me stvarno zabrinulo sta je ovo ?
Ploca mi definitivno undervoltuje, al to se nije desavalo sa wincesterom... sad sam malo oc i digao voltazu na 1.50 ali prijavljuje 1.360 v. Stabilno je ko crna zemlja, probacu kasnije jos dizati ali me brine zasto nece da mi cpu-z ocita jezgro!

Prilozi

• cpu-z macak.JPG
    cpu-z macak.JPG
    42.7 KB · Pregleda: 74
  • malo oc.JPG
    malo oc.JPG
    42.6 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
sta ti je sa voltazom na procesoru??? Jel si ti smanjio ili ploca gadno undervoltuje... Meni recimo setovanje od 1.4V u biosu daje ~1.36V

Poslednja izmena:
CrystalCPUID nije mogao odraditi posao ali je zato Central Brain Identifier odradio posao! Procitao je da je Venice i sve info, jos je ostalo da sredim undervoltovanje da li da mjenjam napajanje ili da ostavim ovako kako jeste, posto sam testirao sto god sam znao i 100% je stabilno sve!

Prilozi

• brain info.JPG
    brain info.JPG
    53.3 KB · Pregleda: 53
Ma kakvo sredjivanje undervoltovanja! Isto je i kod mene, ja imam Cooler Master od 550W SLI edtition i prikazuje mi isto manje voltaze. Znaci da uzmem 1KW napajanje? Samo ti vozi, sta te briga koliko prikazuje software, ti podesis u BIOSu koliko je dovoljno za stabilan rad.

ostavi tako... undervoltovanje neces resiti promenom napajanja, to je do ploce

ok, hvala na brzim odgovorima, probao sam jos oc i ide ko ludo preko 2,5Ghz ali ostavicu ipak na 2.25 za svaki dan... poz

Ma nije to toliko do ploce , ko garantuje da je chip za monitoring 100% tacan. Cak i da je chip 100% tacan, SW treba da interpretira ocitavanja chipa i preracuna napone. Evo kako to izgleda za MBM5:

V14V1=$20*0.016 // CPU Core

Ja bih ovu formulu malo modifikovao, dodao bih recimo 0.02 tako bi mi se poklopila ocitavanja iz MBM5, i BIOSa.

Ploca moze da krade ali ne toliko koliko SW prikazuje, inace ce bi DFI imao gadnih problema sa stabilnoscu.

Skinuo sam novi Cpu-z i on mi kaze da je jezgro Manchester a Central Brain Identifier kaze da je jezgo Venice!!! Ko je sad tu tata ?

Trebao si da zapises punu oznaku procesora pre montaze. U svakom slucaju zanimljiv CPU jer mu je Extended Model 3F, recimo kod mog Venice-a je 2F. U AMDovoj dokumentaciji nisam nasao niti jedan CPU sa CPUIDom 30FF2. Probaj CPU-Z i opciju Registers Dump na kraju i posalji deo gde pise Function 00000000 pa do 80000018.

Nazad
Vrh Dno