Šta je novo?

Novi, a jeftini notebook racunari (ne bitna konfiguracija)

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Treba mi jedan notebook racunar (za poklon :)) i recimo da posao zavrsava 300-400Mhz/128MB/10GB/CD/12-14"....
I naravno da bude sto povoljnije. Problem je sto je losa kasta da kupis i poklonis polovnu masinu, a nove nigde nema nista bez 1Ghz i bla bla bla sa cenom od preko 1000e...

Re: Novi, a jeftini notebook racunari (ne bitna konfiguracij

PJ je napisao(la):
Treba mi jedan notebook racunar (za poklon :)) i recimo da posao zavrsava 300-400Mhz/128MB/10GB/CD/12-14"....
I naravno da bude sto povoljnije. Problem je sto je losa kasta da kupis i poklonis polovnu masinu, a nove nigde nema nista bez 1Ghz i bla bla bla sa cenom od preko 1000e...

Takvu novu masinu neces naci..

Pozdrav!

Da li se ovo odnosi na pomenutu konfiguraciju (navedeno je samo kao dokaz da sastav masine nije bitan, jer ce sluziti za skidanje poste!!!) ili na notebook "ispod 1000e"?

Za masinu znam da nema nigde da se nadje, ali se sve neso nadam da cu da nadjem nesto novo, a jeftino. Fazon je da ne zakeram popitanju komponenti i proizvodjaca, pa zato racunam na jeftino :)

Pa ni takvu konfiguraciju, niti bilo sta ispod 1000E :)

Najjefinije novo kod nas je Acer i dilerska cena najlosijeg modela je preko 1200E.
To je neki P3 sa svim zivim integrisanim.

Od Acera su gori samo Gericom, IPC i tako ti, dakle malo koji.
A ni jedan od tih losijih se ne prodaje kod nas.

Sve u svemu juri polovno ili se otvori za jos kesa :)

Pozdrav!

Probaj sa yakumom u Nisu. Mozda se nadje nesto oko soma. Inache imaju i jeftine tft-ove. Ja nisam probao pa ne komentarisem kvalitet.

Hmmm....mozda....ajde daj ponudu ovde ili jos bolje na [email protected], pa da vidimo...

Sasa je napisao(la):

Najjefinije novo kod nas je Acer i dilerska cena najlosijeg modela je preko 1200E.

Pozdrav!

Ne znam sta imas protiv ACERA (ili Texas Instrumentsa)? Ako si nekad imao prilike da u ruci drzis neki od novijih modela TravelMate, video bi da su kao prvo medju najtanjim, najlaksim i najlepsim prenosivim racunarima uopste; ako jos uporedis brzinu sa npr nekim duplo tezim Compaqom videces da je Acer barem za 20% brzi (da ne spominjem da Compaqa moras da drzis na nozicama, koliko se greje). Jedini njhov nedostatak je slaba tehnicka i servisna podrska, ali mi smo jos daleko od sveta gde to ima znacaja.

Ljudi, za skidanje maila ce i marka "Chinabook" da zavrsi posao :)
Samo da se ukolpi cena. Poslao sam zahtev za cenovnik ovima za Yakumo uredjaje (imaju cak neke top modele sa USB 2.0 !!!), ali najslabija masina je celeron na 1.8, pa sumnjam da ce mi cena odgovarati...

Hm....opet mnogo :(
Ajde videcu da ih pozovem da pitam da li daju neki popust za placanje u kesu, ali to moze da bude max 10%....

ZoNi je napisao(la):
najjeftinije sto sam ja video je ovo:

Informatika:
Dell Inspiron 2600
Celeron2 @ 1.2GHz, 128MB, 20GB, CD 24x, int. Intel grafika, SB, Speakers, Microfon, 56K modem, 3Com Ethernet 10/100, Paralel, PS/2, 2xUSB, WinXP Home & NortonAV 2002 licencni
cena:14" 999EUR; 15" 1089EUR
kredit: 36 meseci

Nema vise, taj oglas i ponuda su vazili samo tokom novogodisnjih praznika. Sada im je najjeftinija masina 1400 evra.

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

Acer je do pre dve godine pripadao grupi proizvodjaca poput Euronote i Gericom, ali sada se dosta priblizio jacim brandovima kao sto su Dell, Fujitsu-Siemens, Toshiba... Ja nisam imao Acera licno, ali ga imaju dva ortaka, i pored toga sto stvarno cool izgledaju - sljakaju super. To je moje misljenje, a dosad sam promenio nekih desetak prenosnika.

U Digitalu iz avgusta 2002. se nalazi uporedni test notebookova. Medju njima su se nasli i domaci PC Plus modeli firme Acord 021/58030 1100~1200€ P4 1.7GHz, 15"(moguce je da su sad jos jeftiniji ili imaju neki jeftiniji model), zatim neki ECS sa pribliznom cenom (firma Diva 021/612594) i rumunski Flamingo (011/3290034) koji je malo skuplji.

Hm, secam setog Informatikinog oglasa, a ovo za Acord.....pa zvao sam ih zbog Iiyama monitora (ciji su zvanicni uvzonik) i bukvalno su me otkacili :cuss:

Ajde sacu da pozovem Divu i Acord, pa da vidim....

Posto telefonom, naravno, ne mozes da dobijes nikakakve informacije poslao sam im mail, a da li ce to neko da procita i kada..... :(

Tesko ces naci tako jeftin notebook. Koliko ja znam, medju najpovoljnije spadaju Flamingo navigator modeli (prodaju se bez licenciranog operativnog sistema), a nisu ni losi, naprotiv.

Bila je danas neka reklama u "Politici". Mislim da j epocetna cena od 600-700€ ya polovne lap-topove.

zormanic je napisao(la):
Bila je danas neka reklama u "Politici". Mislim da j epocetna cena od 600-700€ ya polovne lap-topove.

Stvar je manje vise resena sto se ove kupovine tice.
Pocetna cena? Aukcijska prodaja? Ili najniza cena za neke modele?
:)

Gde bih mogao da vidim Flamingo modele? Bar specifikacij i cene...

Moj savet ti je da pogledas yu.oglasi - tamo se nude notebook racunari ispod ruke (nelegelani, tj. oni koju su marnuti preko grane). Imas i novih i polovnih. Pogledaj oglase i na www.pcberza.co.yu.

Oni Yakumo modeli imaju i USB 2.0 (ovo ne vezano za topic :)) i deluju veoma interesantno, ali na mailove mi ne odgovaraju, a na telefon u Nisu se niko ne javlja. Bas me interesuje koje su cene. I voleo bih to da pogledam, ali ne mozes da ih dobijes ni da se raspitas, a kamoli negde da vidis :(

Panta je napisao(la):
http://www.flamingo.co.yu/
Opcija Catalogue, pa stavka 10 (Navigator)

Pozvao sam Flamingo i javila mi se stvarno ljubazna gospodjica koja mi je dala info da vec duze vreme nisu uvozili navigator racunare i dala mi je brojeve telefona firmi (maloprodaja, posto oni rade samo veleprodaju) koje su kupovale te notebooke od njih, pa je mozda nekome ostao neki komad....

Najnovije informacije

Upravo sam bio u Sampro-u i imaju Acer notebookove, od kojih najjeftiniji kosta samo 1090 eura (Celeron 1.33 GHz, 128 MB SDRAM, 20 GB, CD-ROM, modem, mreza...). Jos nisam stigao da ga isprobam, ali izgleda OK.

Re: Novi, a jeftini notebook racunari (ne bitna konfiguracij

PJ je napisao(la):

Da li si probau u Infografu. Vidim da se oglasavaju da imaju polovne " kao vrlo malo koriscene" laptop racunare.
Oni se nalaze na Novom Beogradu:
Bul Mihaila Pupina 10z vp48 valjda u YBC-u
tel. 311-53-71

vidi, probaj.... Good Luck

Imas nove

IBM ThinkPad T22
P3-1GHz, 128MB, DVD, HD 20GB, S3 Savage 8MB TV, TFT 14.1", Modem, Lan 1000 evra

Sony Vaio PCG-FX602
Duron 1.1GHz, 256MB, FDD, CDRW/DVD, HD 20GB, ATI 8MB, TFT 14.1", Modem, Lan 1100 evra

064 2233 335, Milan - zovi pa se raspitaj.

Vrh Dno