Šta je novo?

Novi 1.8 BIOS za Abit NF7(-S) v2.0

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pojavio se novi BIOS za Abit NF7-(S) v2.0

_http://fae.abit.com.tw/download/bios/nf7-s_2.0/nf7d18.exe

vrobec je napisao(la):

Xm, to je jedini url sa koga je moguce skinuti taj BIOS, na svim ostalim mirror sajtovima file ne postoji iako je uredno izlistan na download strani...
Pitam se da nisu iz nekog razloga povukli taj BIOS?

vrobec je napisao(la):

Jel probao neko ovaj bios ???

Ima link na abit.tw, ali ne radi.

silverglider je napisao(la):
Ima link na abit.tw, ali ne radi.

Jedini link koji radi je onaj koji je user vrobec ostavio u svom post-u. Na svim ostalim serverima taj fajl ne postoji... zato sam i neodlucan da li da flash-ujem ili ne...

ma sto se tice validnosti same verzije BIOS-a slobodno ga skidajte.Na tom linku se uvek prvo pojavi BIOS pa tek onda na abit.tw(na kom se inace sada nalazi ta verzija)

poz.Bane ,)

Vidim da se do sad niko nije bunio na nove BIOS-e, ali ja moram da iznesem svoje iskustvo.
Sve je bilo "na note" sa 1.4Beta BIOS-om, dok mi se nije manifestovao izvestan problem sa modemom (odnosno sa uticnicom, ali to tada nisam znao). Tada sam zamenio BIOS za 1.7, i makina {XP1700+ i NCP333, VCPU 1.7V, VMEM 2.9} na 10x200 jednostavno nije htela ni u Win da udje. Nema veze, pomislim i stavim na 166x10. Udje u Win i zakuca se u Winampu?! Plavi ekran?! Bruka!!!
Vratim na default - sve radi ko podmazano. Sta je u pitanju, pojma nemam. Samo znam da kada sam vratio 1.4 Beta, makina je poletela ponovo na 2 GHz, kao i na 2.2 kada se jos malko podigne napon...

Drugim recima, ja se ne skidam sa 1.4 Beta, bar jos neko vreme...

Pa znas kako, preporucljivo je reinstalirati OS posle flashovanja...

i aj se vratih na 1.4 a i nije resilo STR problem ovo cudo 1.8

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa znas kako, preporucljivo je reinstalirati OS posle flashovanja...
Ako cemo tako, onda je preporucljivo reinstaliranje OS-a svakih 7 dana (novi hardver, drajveri, programi...) :mrgreen:

Prilikom menjanja BIOSa u principu je dovoljno Updateovati ESCD, tj. ako OS pravi problem...
Pozdrav!

Pa to vazi za nekoga ko ne vadi sve komponente svaki cas napolje. Vec za prosecnog korisnika koji flesuje bios.
Mada sam ja reinstalirao OS i posle ubacivanja RAM-a LOL :mrgreen:

Darko je napisao(la):
Vidim da se do sad niko nije bunio na nove BIOS-e, ali ja moram da iznesem svoje iskustvo.
Sve je bilo "na note" sa 1.4Beta BIOS-om, dok mi se nije manifestovao izvestan problem sa modemom (odnosno sa uticnicom, ali to tada nisam znao). Tada sam zamenio BIOS za 1.7, i makina {XP1700+ i NCP333, VCPU 1.7V, VMEM 2.9} na 10x200 jednostavno nije htela ni u Win da udje. Nema veze, pomislim i stavim na 166x10. Udje u Win i zakuca se u Winampu?! Plavi ekran?! Bruka!!!
Vratim na default - sve radi ko podmazano. Sta je u pitanju, pojma nemam. Samo znam da kada sam vratio 1.4 Beta, makina je poletela ponovo na 2 GHz, kao i na 2.2 kada se jos malko podigne napon...

Vidi sa byMaxom kad se vrati sa mora da li moze da ti pomogne. On je promenio sve biose za revizije NF7-S 1.2 i 2.0, a zatim je, verovatno iz dosade, stavljao biose za 1.2 na 2.0 i obrnuto inikad nije imao problema :beat: ;P
Vucko moze da potvrdi :mrgreen:

A ono pistanje (alarm) iz kucista jel resemo novom verzijom ?

OptiPlex je napisao(la):
...
Vidi sa byMaxom kad se vrati sa mora da li moze da ti pomogne. On je promenio sve biose za revizije NF7-S 1.2 i 2.0, a zatim je, verovatno iz dosade, stavljao biose za 1.2 na 2.0 i obrnuto inikad nije imao problema :beat: ;P
Vucko moze da potvrdi :mrgreen:
Potvrdjujem! :beat:

jel probao neko iz windowsa da flesuje :) kao onaj sto je zeznuo bios sa pogresniom revizijom

ja sam ga flesovao jos pre dva dana iz windowsa i sve je ok sve sljaka ok

Golden je napisao(la):
jel probao neko iz windowsa da flesuje :) kao onaj sto je zeznuo bios sa pogresniom revizijom
Flash-ovao sam ja 8RDA+ ranije iz Win-a i nista joj nije falilo.

Ja se nikada ne bih usudio da flesujem iz Windows-a, jednostavno - psiholoska barijera :D

Mada sam najveci strah doziveo prelaskom na 1.7 reviziju biosa za NF7, kada sam posle ucitavanja difolt vrednosti i posle reseta naisao na crveni ekran...to mi je skratilo 3 meseca zivota...
Ko razume - shvatice :beat:

OptiPlex je napisao(la):
Ja se nikada ne bih usudio da flesujem iz Windows-a, jednostavno - psiholoska barijera :D
Ne, necu ni ja vise... jednostavno, navikao sam iz DOS-a. I to sa diskete, a ne sa harda.

A ovo iz Win-a sam, 'ebiga, morao da probam :D

I ja sam samo jednom probao iz wina ali takodje radim sve iz dosa...
I iz wina je sve lepo proshlo ali ipak... :)

Mislim da je flash iz win-a cista kocka... Sta je problem snimiti 2 file-a na disketu i jedan press pre postbiosa resava stvar....

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Bas tako, to je kao ono "O/C iz windowsa"

Eeee to je vec nesto drugo... :D U doba win95, najbolji nacin (i u vecini slucajeva jedini) je bio cuveni softFSB za win95...

Ja sam na 7VRX stalno flesovao iz Windows-a, i sta sada sam kao neki lamer :)

Na Abit-ovom sajtu kada se klikne na NF7 Bios update dobijaju se dva BIOS-a sa istim datumom 2003/7/24 i to nf7d18.exe i nf721.exe. Kad se pogledaju opisi, ispada da su praktično isti osim "Updated BPL to v3.09 according to NVidia's recommendation" za 21?

Vrh Dno