Šta je novo?

Nove komponente ne rade.

marinke

Cenjen
Učlanjen(a)
13.03.2013
Poena
154
Da li ima neko mozda neku ideju sta moze da mi bude problem.

Kupio sam nove komponente
Maticna - GA-7170-gaming K3
Procesor - I5 7600
Memorija - DIMM DDR4 8GB 2400MHz Kingston

I imam moju staru graficku GTX 760, koja radi.

Kada sam sve sklopio i ukljucio komp culo se pistanje. 5 pistanja , pa se restartuje i opet.
Zamenio sam Memoriju sa ortakovom DDR4 4GB 2133Mhz, i komp ne pisti ali nema nikakve slike na ekranu.
Komp konstanto radi, niti se restartuje niti se gasi. Ali nema slike na monitoru.

Probao sam da izbacim graficku i pokusao preko HDMI ulaza na maticno da spojim sa TVom (posto mi monitor ****** i nema izlaz za hdmi) ista prica.
Izbacio sam i bateriju iz maticne da probam i to.
I jos mi nije jasno zasto nije hteo komp da startuje sa novom memorijom a sa ortakovom jeste.

Da li je moguce da mi je maticna stara 6 sati crkla(tj stigla kvarna)
Sve komponente sam kupio u Win Winu.

Proveri kablove još jednom, zatim spojeve ispod ploče i kod I/O limčića.

Probaj 1 štapić memorije, i drugi, treći, četvrti slot. Grafu u drugi Pci-e.

Da li Hdd/sdd radi, to jest da li trepće led?

Probao sam da startujem i bez SDDa cisto da vidim da li ce da se pojavi Bios ali nije pomoglo. Pormenio sam sva 4 porta za Memoriju to nije pomogli. I probao sam grafu sa oba PCI slota. Sto se tice kablova neverujem da sam pogresno setovao.
Kada dodjem kuci izvadicu maticnu i staviti je na karton da vidim da li mozda ti mali limici zezaju, ali stara je bila na istim i sve je bilo ok.

Možda CPU nije lepo legao?

5 kratka bipa označavaju problem sa procesorom. Proveri prvo da li je lepo legao procesor. Ako je sve u redu, rasklopi sve. Desi se i da se napravi kratak spoj negde prilikom sklapanja komponenti. Možeš čak i da postaviš samo procesor i memoriju na ploču, prikačiš napajanje i povezeš sa monitorom da vidiš da li će da upali (prespojiš 2 Power switch pina šrafcigerom da upali).

Kada sam zamenio memoriju sa ortakovom nisam imao vise pistanje. A i dalje nemam sliku. Skinuo sam moju grafu i konektovao hdmi sa ploce i tvom i nema biosa. Sdd nije ni prikljicen. Nemam pojma sta vise da radim osim da reklamiram sve...

Provjeri da nisi pokrivio pinove u socket-u, vrlo cest slucaj...
Koja je tacno maticna ploca u pitanju?
Ako je Z170, treba odraditi update bios-a da bi podrzao Kaby Lake.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li ima neko mozda neku ideju sta moze da mi bude problem.

Kupio sam nove komponente
Maticna - GA-7170-gaming K3
Procesor - I5 7600
Memorija - DIMM DDR4 8GB 2400MHz Kingston

I imam moju staru graficku GTX 760, koja radi.

Kada sam sve sklopio i ukljucio komp culo se pistanje. 5 pistanja , pa se restartuje i opet.
Zamenio sam Memoriju sa ortakovom DDR4 4GB 2133Mhz, i komp ne pisti ali nema nikakve slike na ekranu.
Komp konstanto radi, niti se restartuje niti se gasi. Ali nema slike na monitoru.

Probao sam da izbacim graficku i pokusao preko HDMI ulaza na maticno da spojim sa TVom (posto mi monitor ****** i nema izlaz za hdmi) ista prica.
Izbacio sam i bateriju iz maticne da probam i to.
I jos mi nije jasno zasto nije hteo komp da startuje sa novom memorijom a sa ortakovom jeste.

Da li je moguce da mi je maticna stara 6 sati crkla(tj stigla kvarna)
Sve komponente sam kupio u Win Winu.
Ploca ti je neispravna. Sklopio sam na desetine konfiguracija, par puta su mi slali pokvarene ploce, radi se o altiju takodje. Dva puta emmi i jednom winwin. Trazi da ti zamene plocu.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nije nista neispravno, ako je Z170 ploca i nije uradjen Bios update u servisu, nece raditi sa Kaby Lake procesorom.

Vrati i kazi da ne radi i da zahtevas bios update ili povracaj novca za plocu.

P9 Lite TT

Nazad
Vrh Dno