Šta je novo?

Nove cene ADSL-a?

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Da li se na ovom forumu nalazi neko ko bi mogao da kaze kada se mogu ocekivati nove, nize cene ADSL-a i Interneta uopste...?

Ove cene su i dalje nerealno prenaduvane i moraju se spustiti, pitanje je samo kada?

Idi na telekom :mad: sajt pa vidi koje su cene konekcija
Kakav je to monopol.........

Tezak monopol...
Kad bi nam barem povecali brzine...kao sto su u Hrvatskoj...
Kod njih vise nama 256...samo :) 512...1024...2048...samo...:)
a krenuo je ADSL u isto vreme kad i nama...

Da, ali njihove cene su niske za pakete sa merenjem protoka... Flat konekcije nisu bas tako jeftine :) Kod njih nema 256k, ali 512k njihovih kosta otprilike kao i nasih 512k!

Cisto sumnjam da ce ADSL pojeftiniti u smislu da moze da se uzme bilo kakav flat paket za manje od 20ak eura. Jedino moze da dodje do poboljsanja samih paketa tj. da najjeftiniji 256k paket zamene recimo sa 512k. U bliskoj buducnosti ne vidim razlog zbog cega bi poboljsavali pakete obzirom da nema neke konkurencije.

20e za ~25kB/s 24h/7/30 - je do pre dve godine bila mislena imenica, za kucne korisnike. Licno, i ne treba mi brze, vise bih voleo da se infrastruktura poboljsa i prosiri, pa da ne moramo da citamo da se ljudi po srbiji (i ostalim balkanskim zemljama) maltretiraju sa pcm-ovima, dial-up modemima i sl.

S druge strane, neki gradovi su potpuno digitalizovani, npr. Valjevo, pa je razumljivo da ce cene padati, kada ljudi u telekomu shvate da im neiskorisceni resursi ne donose novac.

Tehnologija i zaradjivanje novca postaje sve suptilnije - nekada je bilo van pameti da internet koristite za slusanje radija, zato sto je suvise bio spor i skup za to. A za 5-6 godina ovde ce vecina onih sa racunarima standardno gledati tv preko neta, skype-ovati, uz jos odvratnije reklame, flasheve ...tralala.

Pod uslovom da prezive tranziciju.

A cene ce pasti definitivno, i dial-up je nekada bio drasticno skuplji od samih telefonskih impulsa (1impuls/noc:), a sada je obrnuto.

Ja to onako, sebi u bradu.

Poslednja izmena:
Ja se zgranuo kada mi drugar iz Nemacke rekao da tamo opusteno koristi flat 2Mbs za 38 Eur mesecno (zajedno sa pretplatom za isdn liniju).
Ali se zali na los upload od "samo" 192Kbs ... :)

Poslednja izmena:
Šta ćeš,takvo nam je stanje u zemlji.
Drug iz Austrije ima T3 i plaća ga 60 evra??!!
Pa može provajder komotno da bude :d (Ali kod nas)

meni iskreno treba vise upload nego dl..sto nema account-a tipa 128/512 :)

Kiwy je napisao(la):
meni iskreno treba vise upload nego dl..sto nema account-a tipa 128/512 :)

Pa naravno da ima takvog account-a ili se ti salis ? :trust:

hejvule je napisao(la):
Pa naravno da ima takvog account-a ili se ti salis ? :trust:

Pogledaj malo bolje! Napisao je da zeli 128 za download a 512 za upload, a tako nesto naravo ne postoji :)

Не постоји баш такав, али постоје слични, само што су много скупљи.

Vrh Dno