Šta je novo?

Nove BS - VeratNet

VeratNet

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2004
Poena
319
Polako pocinjemo sa postavkom novih baznih stanica.

www.verat.net

pristup Internetu na svim novim baznim stanicama u pocetku mozete da koristite besplatno samo pozovite 685-010 i pratite sajt ovih dana.

Valjda ce da bude i ona u Save Kovacevic....kako bese...."uskoro"?.....krajem jula :)

Ono, najavljen je bio i Genex u septembru, pa nista. Ka' ce (Genex)?

Neko rece da je u planu bio i AP na "Narodom pozoristu" u Zemunu, jel ima istine u tome?

Vidikovac sljaka bombonica. Ping 10ms<>40ms za sada, samo da potraje. Udaljenost 250-300m

MaxXx je napisao(la):
Neko rece da je u planu bio i AP na "Narodom pozoristu" u Zemunu, jel ima istine u tome?
Ovo i mene zanima... Da li je Narodno u Zemunu u skorijem planu, ili se verovatno ceka da se zavrse trenutni radovi na njemu?

Poslednja izmena:
STIV je napisao(la):
Ovo i mene zanima... Da li je Narodno u Zemunu u skorijem planu, ili se verovatno ceka da se zavrse trenutni radovi na njemu?

Nema nikakve veze sa radovima sa narodmin pozoristem vec ...je u pitanju neka zgrada u blizini. Na zalost nemamo tacnu informaciju kada ce biti postavljena na toj lokaciji.

RazbojNick je napisao(la):
Ono, najavljen je bio i Genex u septembru, pa nista. Ka' ce (Genex)?

Sledece nedelje .... prati bice na sajtu ...

Poslednja izmena:
Kad planirate da oko istocnih kapija postavite jos stanica? jer verovatno znate koliko je ovde losa situacija.

Oko istocnih kapija planiramo postavljanje nekih BS da bi se rasteretila situacija. (vrlo brzo).

Nego gde si ti tacno zok1 ?

VeratNet je napisao(la):
Sledece nedelje .... prati bice na sajtu ...

Da li ce biti moguce povezivanje na Genex iz Zemuna? Udaljenost je nesto preko 2000m, ali ja sam na brdu i sa svog krova vidim Genex.

VeratNet je napisao(la):
Oko istocnih kapija planiramo postavljanje nekih BS da bi se rasteretila situacija. (vrlo brzo).

Izmedju Cvetkove pijace i Kapija 700m od kapija po plan plusu

JEl imate u planu NBG blokove oko TC Piramide?

PJ je napisao(la):
Da li ce biti moguce povezivanje na Genex iz Zemuna? Udaljenost je nesto preko 2000m, ali ja sam na brdu i sa svog krova vidim Genex.

Nemoguce, zato sto je domet nasih BS oko 200-300 metara...

VeratNet je napisao(la):
Nemoguce, zato sto je domet nasih BS oko 200-300 metara...

A zasto je tako mali domet,kada vecina ostalih provajdera ima BS koje bacaju i vise od 1km?

Calibra 4WD je napisao(la):
A zasto je tako mali domet,kada vecina ostalih provajdera ima BS koje bacaju i vise od 1km?

zato sto jednostavno stavljamo manje antene i stavljamo manje snage.(max 20-30mv) Svi potencijalno veliki dometi kasnije mogu biti problematicni kada se bude povecao broj wi-fi konekcija.

Mozes li nam reci gde se nalazis u Zemunu?

VeratNet je napisao(la):
zato sto jednostavno stavljamo manje antene i stavljamo manje snage.(max 20-30mv) Svi potencijalno veliki dometi kasnije mogu biti problematicni kada se bude povecao broj wi-fi konekcija.

ZNaci Verat resio malo da popravi imidz,i da obrati vise paznje na kvalitet usluga koji pruza.Fino fino!

JA nisam u Zemunu vec u kod TC Piramida,nadam se da cete i ovamo uskoro sa bar 2-3 BS-a :wave:

A karaburma ? Pa dajte malo i Karaburmu nismo ni mi šugavi !!!

@VeratNet:
Jel mozes da mi objasnis koje uslove zgrada treba da ispunjava da biste na njoj postavili BS? Naravno njena visina se podrazumeva, ali me interesuje sta sve od opreme montirate na krov i da li mora da bude potpuno ravan. Posto se nalazim u najvisoj zgradi u tom kraju Zemuna (jeste malo visa ali je najvisa :D ) i da vi kojim cudom izaberete bas nju za BS, kako se onda ja povezujem?

pozdrav

@veratnet

znam da je sam grad najbitniji, ali probajte da ne zaboravite i nas sa periferije :) ;)

znaci, Batajnica...

najbolja lokacija je mlin, koji ima ogromne silose, koji se vide i u Novoj Pazovi, podrazumeva se da bi se cela Batajnica pokrila....

on je privatizovan, tako da se tacno zna s kim bi se pregovaralo... :smoke:
na njima su antene od lokalnog radija /pazi, Bataja ima lokalni radio :) :D :d :,,: /, i neke televizije...

poz

deki30

VeratNet je napisao(la):

Respect za filozofiju manje snage-manjeg dometa, ali broj baznih stanica jos uvek suvise mali :(

Nalazim se na uglu Marije Bursac i Franca Preserna u Zemunu. Svu opremu ima...poodavno, ali nemam odgovaajucu tacku da se povezem :(

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
Respect za filozofiju manje snage-manjeg dometa, ali broj baznih stanica jos uvek suvise mali :(

Nalazim se na uglu Marije Bursac i Franca Preserna u Zemunu. Svu opremu ima...poodavno, ali nemam odgovaajucu tacku da se povezem :(

Imaces onda jednu uskoro u Mice Radakovica pa ces moci da probas ..to je relativno blizu tebe.

MaxXx je napisao(la):
@VeratNet:
Jel mozes da mi objasnis koje uslove zgrada treba da ispunjava da biste na njoj postavili BS? Naravno njena visina se podrazumeva, ali me interesuje sta sve od opreme montirate na krov i da li mora da bude potpuno ravan. Posto se nalazim u najvisoj zgradi u tom kraju Zemuna (jeste malo visa ali je najvisa :D ) i da vi kojim cudom izaberete bas nju za BS, kako se onda ja povezujem?

pozdrav

U tom slucaju povezujes se UTP kablom i netreba ti nikakava oprema. Trenutno imamo zakupljenih dosta krovova pa netrazimo nove.

deki30 je napisao(la):
@veratnet

znam da je sam grad najbitniji, ali probajte da ne zaboravite i nas sa periferije :) ;)

znaci, Batajnica...

najbolja lokacija je mlin, koji ima ogromne silose, koji se vide i u Novoj Pazovi, podrazumeva se da bi se cela Batajnica pokrila....

on je privatizovan, tako da se tacno zna s kim bi se pregovaralo... :smoke:
na njima su antene od lokalnog radija /pazi, Bataja ima lokalni radio :) :D :d :,,: /, i neke televizije...

poz

deki30

Nije nam to u planu za sada ...

VeratNet je napisao(la):

Moze li neki precizniji odgovor, kada i gde?

jeli, VeratNet, ko god da si imenom i prezimenom, jel imate vi u planu da pokrijete ceo grad? :) ili je to malo preobimno za Vas gospodu iz Verata, a? mislim, ovo "Nove BS" dobro zvuci kao marketinski potez, ali nista od Neta za mene, koji sam "tamo negde", a? (igrom slucaja, ovo "Save Kovacevic" me dotice, ali zar je to bitno, mogu da budem bilo gde, stvarno mogu!)

Kazi ti meni koj procenat grada je pokriven - 1? dva? bice da je 10 previse, ne? :) Ma mozda bude toliko posle ovih "novih BS-ova", ili opet precenjujem vase mogucnosti?

*****ite bre da palite ljude, pogotovu na mestima gde se jasno vidi da su oni zeljni Neta, licemerno je! Kome bre ovde treba tvoje "Nije nam to u planu za sada" ili "Nemamo tehnickih mogucnosti" - jesi zato startovao ovaj topic?

Javi se kad pokrijes bar 50% grada, imacemo onda o cemu da pricamo.

Keops, nemoj tako :d
Navikli smo da sve dobijamo na kašičicu pa je i postavljanje 5-6 baznih stanica u ovoj zemlji događaj...
A po pitanju wireless neta tek ne može da se govori o ozbiljnom projektu jer pre svega tu niti postoji jasna zakonska reulativa a niti je frekventi opseg koji se koristi (2.4Ghz) predviđen za to. Što znači da u iole normalnijoj zemlji (ne, ne mislim na zemlje EU) ovakav pristup netu ne bi ni bio moguć.

Nazad
Vrh Dno