Šta je novo?

Nova zastita CD-ova ...

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Slazem se, moglo je ovo i u "Audio, ...", ali mislim da moze i ovde.

Nisam nesto u toku, pa da pitam nase audiofile i "kopirashe" :)
Elem, u vezi ove nove zastite audio CD-ova (bese li Sony DADC) da ne mogu da se pustaju na racunarskim CD-ovima. Nacuo sam da je napravljen novi cdfs.vxd koji ovo resava. Ima li kakvih hintova, pointera ?!?

silverglider je napisao(la):
Slazem se, moglo je ovo i u "Audio, ...", ali mislim da moze i ovde.

Nisam nesto u toku, pa da pitam nase audiofile i "kopirashe" :)
Elem, u vezi ove nove zastite audio CD-ova (bese li Sony DADC) da ne mogu da se pustaju na racunarskim CD-ovima. Nacuo sam da je napravljen novi cdfs.vxd koji ovo resava. Ima li kakvih hintova, pointera ?!?

Imam ja jedan takav CD koji samo komp nece da cita. Tj. Ni LG 52x ni Creative CDRW 8x/4x/32x niti TEAC 40X....
Zanimljivo je da cim ga ubacim u mini liniju krene da svira ali u komp nece .....

Neverovatno je to da CD nije original nego je BUGAR!!!!
Pre par meseci mi je bio jedan ortak i sbudzio je nesto ne znam ni ja sta... sitno nesto. I uspeo sam da skinem pesme na komp!!!
ali to je bilo pre 2-3 meseca i vise mozda....
ne znam kakva je sad to nova zastita....

Radi se o novoj zashtiti koja je prvi put upotrebljena pre mesec i po dana na novom CD-u Natali Imbrulje, i to samo na prvoj pesmi.

Bilo je nekoliko javljanja da je zashtita uspeshno probijena, a najcheshci pominjani nachin je kopiranjem Mac-ovog rada sa CD-om. Poznato je da zashtita na Mac uopshte ne deluje.

Bane

Da se nadovezem na Baneta. Philips se odmah pobunio protiv tog sistema zastite i najverovatnije od toga u buducnosti nece biti nista. ;)

Zar nije Phillips rekao da ce koristiti zastitu ali bez Compact Disk logoa!?

Ne, nego su rekli da se skine Compact Disk logo sa diskova ukoliko se koristi zastita jer se oni sa njom ne slazu.

Ja sam nesto nacuo da su se neke kompanije medju kojima je i Philips pobunile protiv te vrste zastite, a i sami znate da se digla velika frka oko ove zastite, pitanje je da li ce im u potpunosti uspeti da sprovedu to.

Aca je napisao(la):
Ne, nego su rekli da se skine Compact Disk logo sa diskova ukoliko se koristi zastita jer se oni sa njom ne slazu.
Traze da se skine logo jer takav cd nije vise po standardu, tj. po crvenoj knjizi.

a mogu li se ti CD-ovi makar iskopirati, pa ako nece da rade kao originali mozda ce kao kopije, ili sta bi sa virtual cd programima koji rade emulaciju cd roma dali mogu bar tu da se startuju?

A kako ces da ga iskopiras kad ne mozes da procitas "izvor" ?!?!?
Ne mozes ni taj VCD da kreiras kad ne dobijas nista sa 'pravog' CD-a.

Radi se o tome da se, na neki nacin, upravlja "setanjem" glave (ako se ne varam). Onda sam nasao da su fazon na Macu vec provalili, a zatim da je neki izmenio cdfs.vxd drajver i za windows, ali nisam uspeo da ga iskopam - to je i bio smisao prvog posta: "da li je neko skinuo taj novi drajver" (ostale pravne zavrzlame i misljenja drugih firmi su mi vec poznate).

Ja verujem u tebe i tvoje moci. :D Kad budes iskopao taj drajver posalji ga i meni, do sada jos nisam dobio nijedan zasticen cd, ali ko zna. ;)

Hm, sad sam malo zbunjen; prema jednim vestima, za Win95&98(SE) posao odradjuje i ovaj, vec izmenjeni vxd. Sa druge strane, cujem da je pravljen bas novi vxd. Nemam pojma sta je sa Win2k.

Cekaj stani, pa taj sluzi za konvertovanje u MP3, mene zanima skidanje u wav format sa zasticenih cd-a. MP3 me ne zanima. ;)

Ama ni mene ne interesuje mp3, a toliko cak ni skidanje pesama u wav formatu. Mene vise iritira to sto kad nesto turim, to nece da radi (mislim, u drajv :D).

Enivej, prema tom infu, sa ovim cdfs.vxd drajverom, takvi zasticeni CDovi mogu da se "citaju". Ako je to istina, bar je neko resenje (nemam sad ni jedan takav CD da probam). Ali i dalje je resenje za Win2k tabula raza.

Da dodam...

Te silne zashtite... sve sto covek napravi, da se razotkriti i probiti... svaka zastita... security code ... etc... ;)
Tako da je smesno govoriti o nedeljama ili danima kada ce to sve raditi sa nekim patchom ili crackom...
A vlasnici autorskih prava su se oduvek trudili da nadju resenje protiv piraterije.... ali nishta! Sve su to kratkotrajna resenja (za njih).
BTW ja imam jedan koncert na video cd-u koga ne moze da vidi windows (explorer). Jednostavno moguce ga je samo izkopirati na drugi cd ali ne i izkopirati ga na hdd posredstvom virtual drive-a etc. Jer ga ni VD ne vidi! To je neki format ili zashtita, ebem li ga koja je napravljena da radi samo kada se ubaci u Video CD player (stand alone).
Jedino ga je moguce pustiti preko jednog malog starog video cd playera koga vise nigde nema na netu ... iz 96' godine... zove se VCD Power Player...
SVE iole poznatije video cd playere sam probao ali ni jedan ne vidi cd. Jer se svi oslanjaju na win, a Power Player mislim radi dosta toga preko DOS-a pa zato i vidi cd. Odoh ja sad malo s teme...hrkk
Anyway, postoje pravila koja se mogu krsiti, koja je moguce krsiti. Znaci nema te zastite koja kad tad nece biti probijena... (setimo se price za WIN XP Home edition.. 'nema sanse da se zaobidje aktivacija... ' a ja evo vec 2 meseca imam home na sistemu... )
;)

Nazad
Vrh Dno