Šta je novo?

Nova video kompresija !?!?

Marsovac

Mlađi referent
VIP član
Učlanjen(a)
16.11.2001
Poena
630
To mi pomalo zvuci kao stare price o MP3 Pro formatu ili kao kad je Microsoft hvalio WMA. Kao duplo manji bitrate a isti kvalitet.

pa WMA (i WMV video fajlovi) jesu bili ogroman korak napred.

ja sam odavno sve mp3 prebacio u WMA (64kbit) i pritom dobio isti zvuk, i 1gb slobodno.
takodje imam nekoliko filmica skinutih sa neta u WMV formatu. ne bi ste verovali kako je dobar kvalitet slike i jasan stereo zvuk sa samo 355kbit/sec !

ili microcosm kodek, koji kao postize 30 posto bolje rezultate od standardnog

Na CeBit-u sam posetio MP-X stand i proveo malo vise vremena u razgovoru sa jednim tipom tamo. Prakticno mi je demonstrirano ono sto rade: audio/video kompresija namenjena internet komunikacijama, sa stepenom kompresije koji moze biti i preko 100(cak do 300 za odredjene fajlove). Sa prihvatljivim gubitkom kvaliteta.
Projekat je zesce skup ali radi.

zver je napisao(la):
pa WMA (i WMV video fajlovi) jesu bili ogroman korak napred.

ja sam odavno sve mp3 prebacio u WMA (64kbit) i pritom dobio isti zvuk, i 1gb slobodno.
takodje imam nekoliko filmica skinutih sa neta u WMV formatu. ne bi ste verovali kako je dobar kvalitet slike i jasan stereo zvuk sa samo 355kbit/sec !

A chime si to uradio? Gde naci software za "pretvaranje" mp3-a u dati format i chime reprodukujesh dati format? Moze li i dalje sa winamp-om?

konverziju uradio sam u winamp-u i pesme pushtam iz winamp-a takodje.

Nazad
Vrh Dno