Šta je novo?

Nova TV karta?

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Crko tv u sobi, i odlucio sam da je bolje da kupim tv kartu nego nov TV.

U tv karte se ama uopste ne razumem, te mi je potrebna preporuka. Budzet.. pa iskreno nemam sad nesto ograniceno, jednostavno zelim da mi neko preporuci best buy, ili nekoliko kartica best buy, i sta tim kartama dobijam srazmerno njihovoj ceni.

Zelim samo kvalitetnu sliku, daljinski obavezno, radio da ima... i to bi bilo to. Perverzije mi nisu bitne (iskreno ne znam ni kakve su to perverzije kod tv karti).

I jel bi mogao neko da me uputi sta mi je bitno uopste da gledam kod kupovine tv karti? Koje su sad "forice" na koje trebam da obratim paznju, ako ih ima uopste...

Ne, nego su svi ljuti, a ja sam se odljutio. :p

Ja sam prosle nedelje uzeo gigabyte GT-P8000 za 2600din nova. Pre ove sam imao leadtek RM verziju sa kojom sam bio zadovoljan, ali nije bila podrzana u 64-bitnim sistemima, pa sam bio prinudjen da je menjam.
E sad.

Sa ovom Gigabyt sam prezadovoljan, jer sam dosta manje ocekivao, a nisam nasao nijedan review na netu za nju. U pitanju je hibridna kartica. Podrzava i analogni i digitalni siglnal, kao i FM.

SLIKA:

Sto se slike tice, ona je po meni fenomenalna i baca malo bolju sliku nego leadtek. Nema sustanja kanala niti treperenja slike.

FM:

Ja zivim u Va i iskreno nemam pojma koliko ima lokalnih radio stanica, ali hvata dobrih 16 od kojih znaju 2-3 radio stanice da suste i to zavisi od polozaja antene. Kad je pomerim i namestim da ne susti, nadju se neka druga 2 kanala koja suste. Zvuk je odlican.

Daljinac:

Za daljinac nemam primedbi. Jednostavno mogu sebi da dam tu slobodu i da ga uporedim sa leadtekovim. Ne mora nista da se nisani u ir.

Software:

Uz karticu se dobija neki PRESTO!PVR, koji i nije tako los. Malo je sporiji od leadtekovog pvr-a, ali ne toliko. Izmedju svakog prebacivanja kanala mu treba izmedju 1-2s, zatim kad upalis sam program preko daljinskog i tu mu treba dobrih 10s.
Moze da se namesti i windows-ov MCE i u njemu super radi, a i daljinski je takodje podrzan.
Kao manu bih jos naveo, mali broj formata za snimanje. U samom PVR-u ima 4 formata (DVD,VCD,MPEG4(ipod),MPEG4(psp)) od kojih je dobar snimak sa DVD+ kompresovano sa AVS.
Jos jedna mana je ta da nisam uspeo da namestime kanale kako JA hocu, vec kako ih sam program skenira.

Kartica:

Kartica je low profil i potrebno je samo ubaciti u PCI slot,povezati kablove i instalirati drivere i presto.

Uz sve mane koje sam naveo ima dosta i prednosti. Jednostavno za taj novac je vise nego povoljna i dobra. Mozda je leadtek u nekim drugim stvarima bolji(expert verzija), ali je ova karta novija, jeftinija(realna vrednost joj je veca-oko 4600din) jer je sad na nekoj akciji.

Ja sam bio dosta skeptican, jer sam izmenjao 3 kartice pre ove i znam da nose dosta problema uz sebe, ali definitnivno nisam pogresio.

Ocene od 1-10:

Leadtek xp2000 RM
Slika-8
Daljinski-10
Software-9
FM-nema

Leadtek expert

Slika-9
Daljinski-10
Software-9
FM-8

Gigabyte
Slika-9.2
Daljinski-10
Software-8.5
FM-9

http://www.gigabyte.com.tw/Products...view.aspx?ProductID=2757&ProductName=GT-P8000

Off topic:
Trebao sam da napisem user review, ali trenutno nemam vremena. Kolokvijumi stisnuli, da ne mogu nigde da mrdnem.:wave:

Poslednja izmena:
E bas si car, OVO volim da vidim. Sobzirom da sam izgubio strpljenje, kupicu leadtek xp 2000 expert, vidim mnogi ga hvale, i ti mu dajes dobre ocene.

Leadtek je uvek bio neka sigurica i kartica zaista vredi, ali je takodje i cena visoka.
Nije mi problem i bacim koju sliku. U svakom slucaju imao sam i expert i sad ovu i ova mi je mnogo bolja za ulozeni novac.

EDIT:
Evo ti i 5 slika. 4 slike su u rezoluciji 720x540, a 5-ta slika je full screan na 22" monitoru.

Nisam slikao iz samog programa, jer radi kompresiju i kvari slike.

Prilozi

• Slika 1.jpg
    Slika 1.jpg
    207.8 KB · Pregleda: 108
  • Slika 2.jpg
    Slika 2.jpg
    190.3 KB · Pregleda: 87
  • Slika 3.jpg
    Slika 3.jpg
    207 KB · Pregleda: 89
  • Slika 4.jpg
    Slika 4.jpg
    223 KB · Pregleda: 78
  • Full screan.jpg
    Full screan.jpg
    168.2 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
I ja sam razmisljao o ovom Gigabyte-ovom modelu, posto moja stara dobra Asus 7134 TVFM ne moze da se natera da radi na Visti/Win7 :mad:
E sad, navikao sam na DScaler, zbog brzine rada i mogucnosti detaljnog podesavanja, pa bi mi mnogo znacila informacija da li Gigabyte radi sa DScalerom.

Dscaler sam jednom probao i radilo je. Ima slike i tona, mada mi je bolja slika sa sftverom koji dolazi uz tv kartu. Probao sam i chris TV i odlicno radi u tom programu.

Hvala, cini mi se da sam onda resio stvar.
Meni je sa mojom kartom bila bolja slika preko DScalera, mada je trebalo malo ispodesavati kojekakve filtere.

Nazad
Vrh Dno