Šta je novo?

Nova soba - dizajn i grafika?

freehand

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2004
Poena
619
Odmah da kažem da sam pogledao par tredova sa ovakvom temom i sličnim naslovom i premišljao da li da pošaljem samo post ili krenem sa odvojenom temom. U svakom slučaju - ako ovo ne pije vodu, moderatori će reagovati i stvar preusmeriti "tamo gde treba".
Elem, relativno sam nov na forumu i imam samo reči hvale. Obzirom na moju delatnost (reklama u najširem smislu), ovakva soba bila bi ono što me najviše interesuje: i softver, i hardver, i konsultacije, i saveti... A da to, opet, bude na jednom mestu. Napisao sam "dizajn i grafika" jer su kod nas to najčešći iako krajnje neprecizni termini za ono čime se bavim, kao i mnogi drugi.
E sad, čitajući raznorazne postove čini mi se da ima dosta kolega i ljudi koji su za ove stvari zainteresovani.
I da ne dužim: očekujem komentare, i reakciju moderatora.

Poslednja izmena:
Ja sam u svakom slucaju za otvaranje ove sobe. Jedna takva soba bi rasteretila sobe internet i aplikativni softver tema iz te oblasti. Tu bi se mogao naci jedan interni faq koji bi sigurno pomogao mnogima...

Mada, hardveraski je site tako da ce tesko proci... a i javice se gomila ljudi kojima nisu prosli predlozi...

Ma OK, ja bih voleo da probamo a ako ne valja - moderatori su tu da moderiraju.
A što se hardvera tiče - vidi, meni treba dobar skener i savet za kupovinu. Ne Mustek, ne jeftin HP, ne nešto što je za skeniranje sličica za album. Grafička - nije joj namena igranje. Procesor, matična, RAM - moji zahtevi su da to bude brzo i stabilno. Nemam vremena za testove, OC pa hoće li neće li... Svaka čast momcima koji se time zabavljaju i u tome uživaju, ali...
Dakle, i hardverski zahtevi su specifični. O softveru da i ne govorim.
A gde su razmene iskustava, saveta, adresa itd.
I nemojte da neko napiše - pa idi na forum taj-i-taj, jer neću, ni za to nemam vremena, i ovaj mi je sajt ko Bog.
A sad - ajmo komentari.
P.S. Jel probao neko štampu iz InDesign-a? Rezultati su čudo! Da li on
ima neki RIP-ić u sebi ili šta, ali ista slika iz Photpshop-a i njega - da ne veruješ!
D**e i oko! Probajte.

Meni bi se jako dopalo da postoji tako nesto, jer je to struka kojom se bavim.
Ja sam za, a ovde ima pregrst pametnih ljudi sa kojima valja razmeniti misljenja.

freehand je napisao(la):
P.S. Jel probao neko štampu iz InDesign-a? Rezultati su čudo! Da li on
ima neki RIP-ić u sebi ili šta, ali ista slika iz Photpshop-a i njega - da ne veruješ!
D**e i oko! Probajte.
Meni je i iz IrfanViewa bolja stampa nego iz Photoshopa :D
Naime, ako imam sliku odredjene DPI, kad je stampam iz Irfana mogu da namestim, recimo, 600 DPI, i Irfan lepo odradi smooth halftoning (u pitanju je crno-beli Canon LBP-810). Photoshop, sa druge strane, stampa u DPI koliki je na (u) slici, bez ikakvog smoothovanja (iako je isti namesten u Control Panelu).
Jeste da je offtopic, ali ako neko zna resenje, hvala mu unapred. :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Meni je i iz IrfanViewa bolja stampa nego iz Photoshopa :D
Naime, ako imam sliku odredjene DPI, kad je stampam iz Irfana mogu da namestim, recimo, 600 DPI, i Irfan lepo odradi smooth halftoning (u pitanju je crno-beli Canon LBP-810). Photoshop, sa druge strane, stampa u DPI koliki je na (u) slici, bez ikakvog smoothovanja (iako je isti namesten u Control Panelu).
Jeste da je offtopic, ali ako neko zna resenje, hvala mu unapred. :)

Kako bilo, o tome ćemo sutra-prekosutra, ali ako imaš InDesign probaj obavezno! Jer sam ja sa istim podešavanjima u drajveru puštao isti fajl kroz ACDSee, Corel, Photoshop i ne znam ni ja šta još, a da je rezultat u InDesign-u... Ma probaj, videćeš!

Momci, vi nikako da shvatite! Ovo je HARDWARE zajednica!!!
Zamislite kad bi svako trazio sobu o svemu sto ga interesuje, to bi bio haos.

Marti Misterija je napisao(la):
Momci, vi nikako da shvatite! Ovo je HARDWARE zajednica!!!
Zamislite kad bi svako trazio sobu o svemu sto ga interesuje, to bi bio haos.
I to što kažeš!
Pokreni peticiju da se izbaci "Aplikativni software" pa nadalje... Svi smo tvoji!
Sad ozbiljno - jel imaš ti neki ozbiljan argument protiv il samo voliš da se mrgodiš?

Sad ozbiljno, Benchmark je Hardware Community ako nisi znao. Soft soba vam daje dovoljno mogucnosti pa se raspisite tamo...

Marti Misterija je napisao(la):
Sad ozbiljno, Benchmark je Hardware Community ako nisi znao. Soft soba vam daje dovoljno mogucnosti pa se raspisite tamo...
I ja ozbiljno: u gornjim postovima navedoh zašto mislim da za ovakvu sobu ima mesta na forumu, ili bih bar ja voleo da je bude; uključujući i hardverski deo koji je, mislim, ipak specifičan.
Daj da vidimo da li će se još neko javiti sa mišljenjem i predlogom, a ja se više, bar neko vreme, ako ne bude direktnih pitanja, neću uključivati.

Momci, sumnjam da ce ovakva soba biti otvorena. Prvo, zbog ociglednog razloga da za bilo koje pitanje ili temu iz ove pomenute oblasti postoji na forumu vec mesto - bilo da je hardver, bilo softver u pitanju. Ovo o cemu vi razgovarate bi bilo samo grupisanje tema iz vec postojecih soba, jer je vama nekolicini mozda interesantnije u takvoj konstelaciji. Razmislite malo i uvidecete da ima x takvih polja ili zanimanja za koje bi ljudi onda takodje mogli legitimno da traze posebne sobe (jer smatraju da ima "specificnog hardvera i softvera" u tom polju) i onda bi se sve razvodnilo, jer bi male grupice caskale o svojim hw i sw temama u 'lokalnim' separeima i kruzocima. A nama se takva koncepcija foruma ne dopada, iskreno receno.

Da bi se na ovom forumu otvorila nova soba (ili bar razmisljalo o otvaranju), potrebno je da bude zadovoljeno bar nesto od sledeceg:
- da doticna IT tema nije uopste zastupljena na forumu, tj. nema sobe koja uopste odgovara mestu za pitanje/temu, jer je oblast jos uvek "sveza"
- ako se neka od postojecih soba prosto "presipa" od kolicine tema, pa ima nekog smisla razbiti je u par logickih celina (kao sto je npr. nekadasnji "softver" razbijen na OS, app i game)
- ako je predlog izuzetno zanimljiv, a ne spada u prethodne dve stavke

Protiv predloga nemamo nista, naravno, rado cemo prodiskutovati sve interesantne ideje. Ali kao pocetni "filter" ideja o novim sobama, zapitajte prvo sebe o popularnosti odnosno masivnosti potencijalne nove sobe. Otvarati novu sobu zbog 5 ili 10 interesenata (od preko 6K registrovanih korisnika) ili sobu koja ce mesecno imati max 10-15 topika i nema preteranog smisla (osim ako se radi o nekom dobrom razlogu).

silverglider je napisao(la):
Momci, sumnjam da ce ovakva soba biti otvorena. Prvo, zbog ociglednog razloga da za bilo koje pitanje ili temu iz ove pomenute oblasti postoji na forumu vec mesto - bilo da je hardver, bilo softver u pitanju. Ovo o cemu vi razgovarate bi bilo samo grupisanje tema iz vec postojecih soba, jer je vama nekolicini mozda interesantnije u takvoj konstelaciji. Razmislite malo i uvidecete da ima x takvih polja ili zanimanja za koje bi ljudi onda takodje mogli legitimno da traze posebne sobe (jer smatraju da ima "specificnog hardvera i softvera" u tom polju) i onda bi se sve razvodnilo, jer bi male grupice caskale o svojim hw i sw temama u 'lokalnim' separeima i kruzocima. A nama se takva koncepcija foruma ne dopada, iskreno receno.

Da bi se na ovom forumu otvorila nova soba (ili bar razmisljalo o otvaranju), potrebno je da bude zadovoljeno bar nesto od sledeceg:
- da doticna IT tema nije uopste zastupljena na forumu, tj. nema sobe koja uopste odgovara mestu za pitanje/temu, jer je oblast jos uvek "sveza"
- ako se neka od postojecih soba prosto "presipa" od kolicine tema, pa ima nekog smisla razbiti je u par logickih celina (kao sto je npr. nekadasnji "softver" razbijen na OS, app i game)
- ako je predlog izuzetno zanimljiv, a ne spada u prethodne dve stavke

Protiv predloga nemamo nista, naravno, rado cemo prodiskutovati sve interesantne ideje. Ali kao pocetni "filter" ideja o novim sobama, zapitajte prvo sebe o popularnosti odnosno masivnosti potencijalne nove sobe. Otvarati novu sobu zbog 5 ili 10 interesenata (od preko 6K registrovanih korisnika) ili sobu koja ce mesecno imati max 10-15 topika i nema preteranog smisla (osim ako se radi o nekom dobrom razlogu).
Dobro, ovo ja smatram ozbiljnim odgovorom.
Mada... Deset - petnaest topika, malo broj interesenata, hmm. Pa možda bi bilo i mnogo novih. Ali u redu, ako ne smeta, neka stoji tema još koji dan otvorena.
I ljudi, HRISTOS SE RODI, SREĆAN bOŽIĆ!

Poslednja izmena:
Vaistinu se rodi!

Elem, iako bi meni odgovaralo zbog posla kojim se bavim da se tako nesto otvori, jednostavno tome nije mesto ovde. A i sa druge strane, tesko je dozvati kvalitetne ljude u toj struci na forum kome je to sekundarna grana. Nema potrebe da sarenimo, vec postoje forumi koji su specijalizovani za taj vid delatnosti. I ja bih najvise voleo kada bi sada mogli svima da udovoljimo ali to nije poenta.

Proradice uskoro dizajn zona pa cemo tamo da se sjatimo... ;)

poz

Ja te podrzavam u potpunosti iako shvatam da ovde takva soba nikada nece zaziveti.Iz prostog razloga jer bi onda i fotografi trazili svoje,mesali bi se graficki,web... dizajn i tako u nedogled...Taka tura :trust: :d pozdrav

Nazad
Vrh Dno