Šta je novo?

Nova rupa u windowsu

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
grc.com je napisao(la):
A VERY SERIOUS New Windows Vulnerability

Microsoft has released a patch which ALL USERS OF
WINDOWS NT, 2000, XP, and 2003 should apply immediately!

This vulnerability is being called "the mother of all Windows vulnerabilities" because it allows Windows-based commercial Internet servers and regular Windows users to be remotely compromised by malicious hackers through many different avenues.

Security experts were upset to learn that Microsoft was informed of this extremely serious vulnerability more than six months ago, yet took until now to fix the problem. The vulnerability was obvious and easy to resolve once it was known, yet Windows NT, 2000, XP, and 2003 machines have remained susceptible. Now known publicly, the vulnerability is readily exploitable.

Users of Microsoft Outlook and Outlook Express are made vulnerable through their eMail client as well as other avenues, and Windows machines with default "network bindings", which are not protected by a personal firewall or NAT router, are directly vulnerable to remote Internet compromise.

Security experts expect new Internet worms and new eMail exploits to appear shortly, so please update all potentially vulnerable systems as soon as possible. This is a big one folks . . .

http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/MS04-007.asp

Nije bas novo....

Na zalost ovo nije nova stvar.... neki experti su ukazali na ovu gresku jos u julu prosle godine ali su se dogovorili sa Microsoftom da ne iznesu u javnost dok ovi ne naprave ispravku....

i eto, proslo je pola godine dok nisu zakrpili gresku....

Microsoft je priznao da kasne sa zakrpom a kao opravdanje za to im je, da su testirali i trudili da se da sto svestranije isprobaju patch i da to bude "perfektna" zakrpa.....

da su vec imali bar jednu "perfektnu" zakrpu, mislim da bi im svi verovali....

Poz.
Turbo
:wave;

A mozda im je vreme i za taj SP2 ctp;

A mozda je vreme da se ostave corava posla pravljenja ozbiljnih operativnih sistema?

6 meseci ejjjjj.

Mnogo sam ljut.....nisam bio u zemlji 2 dana, i da se nesto desilo sto povlaci padanje win servera o kojima vodim racuna, izgubio bih zivce, novac a mozda i posao.

Over & out - dok ne napisem nesto stvarno ruzno.

Ali zamisli 6 meseci istrazivanja zbog 312kb 🙄

salac je napisao(la):
A mozda je vreme da se ostave corava posla pravljenja ozbiljnih operativnih sistema?

6 meseci ejjjjj.

Mnogo sam ljut.....nisam bio u zemlji 2 dana, i da se nesto desilo sto povlaci padanje win servera o kojima vodim racuna, izgubio bih zivce, novac a mozda i posao.

Over & out - dok ne napisem nesto stvarno ruzno.
Heh bre, pa sto prebacis servere na omiljeni ti sistem 😉

RamOne je napisao(la):
...

Heh bre, pa sto prebacis servere na omiljeni ti sistem 😉

Vecina jeste prebacena, ostala su mi ukupno 3 : 2 su web serveri sa ASP web aplikacijama i njih necu da diram, a treci je win2k small bussines server za koji licenca istice kroz godinu dana - posle toga, gotov je 😉

Nazad
Vrh Dno