Šta je novo?

Nova/Polovna graficka kartica

vladimir00

Poštovan
Učlanjen(a)
07.10.2017
Poena
70
Cao svima,
Hocu da kupim neku polovnu karticu, budzet mi je do 100e,da se lepo slaze sa phenom II x4 945.
Kartica koju sad imam je hd7790oc stim da bi je prodao i dodao 5-6k i kupio drugu.
Napajanje je lc power 2.2 500w
Monitor asus 19" 1440x900

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne, nego kupis normalan monitor za 50-60e prvo, FullHD sa digitalnim ulazom(na grafickoj je izlaz), jos bolje FullHD IPS za 100e nov imas da biras LG, AOC, Lenovo.

Nakon toga zameni grafiku, eventualno i napajanje.

Poslednja izmena:
E kad bi poceo investiciju takvu, prvo bih promenio ddr2 platformu [emoji3]
Mene zanima da najvise izvucem iz ovog phenoma

Sa tim procesorom, monitorom i napajanjem je tracenje vremena zamena grafike.

E kad bi poceo investiciju takvu, prvo bih promenio ddr2 platformu [emoji3]
Mene zanima da najvise izvucem iz ovog phenoma

On je i sa tom grafom "izvucen"
Imao sam x4 965 zestoko klokovan i ddr3 takodje klokovan al nije mogao ispratiti rx470.. maleni r3 1200 ga ubija

Ako ti je novac problem, uštedi 6k dinara uzimanjem Saphire pulse rx570 u istoj radnji, a razlika je 5-10%max. 8gb novo se ne isplati doplate. Za 1080p 4gb je sasvim dovoljno. Ako kupuješ polovno, možeš ići 8gb jer je razlika mala. Ili sačekaj još 15ak dana da vidiš stanje sa 1660/Ti, biće u tom cenovnom rangu.

Pozdrav svima, treba mi mala pomoć. Dobio sam računar i sada bih želeo da ga sredim. Prema sajtovima tipa mogu li pokrenuti neku igru izlazi mi da mi je grafička najveći problem. Gledao sam po netu i uzeo bih neku polovnu RX 580 4GB deluje mi solidno i cena je oko 100e. Pošto sam sve igre igrao na ps4 i nisam godinama igrao ništa na pc-u nemam predstavu na šta trebam da obratim pažnju kada uzimam grafičku karticu da li mora biti kompaktibilna sa ostalim komponentama? I da li u ovom cenovnom rangu postoji još neka možda bolja a jeftinija opcija? Takođe da li su uglavnom sve graf. kartice koje se prodaju majnovale i da li to pravi problem pošto vidim da se većina prodavaca kod kojih sam našao ovu grafičku bavi opremom za majning. Hvala unapred.

U cenovnom rangu oko 100e ne postoji ništa ni približno dobro. (ni približno, boldovano, italik, podvučeno, velika slova i još crvena).

Sony ps4 pro ima rx 570 grafiku, malo slabiju od pomenute 580ice.
Ps5 ima rx 5700 (RT ready) koja je trenutno zbog mining situacije, suludo precenjena (kao i ostatak boljih grafika), a što sve prilično obesmišljava pc gaming.
(govorim o snazi grafika, svi znamo da je u konzolama apu, sa integrisanim gpu i deljenim memory poolom)

Rx 580 8gb je i dalje veoma dobra 1080p grafika, i po trenutnoj ceni koštanja je neprikosnovena.

Poslednja izmena:
U cenovnom rangu oko 100e ne postoji ništa ni približno dobro. (ni približno, boldovano, italik, podvučeno, velika slova i još crvena).

Ps5 ima rx 5700 (RT ready) koja je trenutno zbog mining situacije, suludo precenjena (kao i ostatak boljih grafika), a što sve prilično obesmišljava pc gaming.

Rx 580 8gb je i dalje veoma dobra 1080p grafika, i po trenutnoj ceni koštanja je neprikosnovena.

Oprosti mislio sam na 100e za polovnu grafičku. Procesor na ovom računaru je Intel Core i5-3470 CPU da li bi on okej bio uz rx 580 ili rx 570? Na šta još treba da obratim pažnju? Igre na pc-u nisam igrao jedno 10 god osim FM-a na laptopu i bukvalno nemam pojma ništa vezano za pc komponente.

Oprosti mislio sam na 100e za polovnu grafičku. Procesor na ovom računaru je Intel Core i5-3470 CPU da li bi on okej bio uz rx 580 ili rx 570? Na šta još treba da obratim pažnju? Igre na pc-u nisam igrao jedno 10 god osim FM-a na laptopu i bukvalno nemam pojma ništa vezano za pc komponente.

Zavisi od igre do igre, upgrade na i7 koji ima 4 jezgra i 8 threadova bi značio u najnovijim naslovima, ali nije neophodno.

Ako 10 godina nisi igrao ništa na PCu postoji gomila igara vrednih igranja kojima će tvoj četvorojezgarni procesor biti sasvim dovoljan.

Zbog grafičke bi valjalo da obratiš pažnju i na napajanje, koje trenutno imaš?

Zavisi od igre do igre, upgrade na i7 koji ima 4 jezgra i 8 threadova bi značio u najnovijim naslovima, ali nije neophodno.

Ako 10 godina nisi igrao ništa na PCu postoji gomila igara vrednih igranja kojima će tvoj četvorojezgarni procesor biti sasvim dovoljan.

Zbog grafičke bi valjalo da obratiš pažnju i na napajanje, koje trenutno imaš?

Napajanje je neko najobicnije koje je doslo uz to kuciste hp 240w . Znam da ima dosta igara i vec imam neke od drugara na steamu i epic launceru odigrao bih npr gta 5 na kompu ne ocekujem specifikacije za ove najnovije 2020, 2021 igre i neku zver od racunara. Samo da moze nesto tipa gta5, assasins creed origins i odisey da pokrene na nekoj medium grafici.

To napajanje ti je veći problem. Suviše je slabo za bilo kakav apgrejd koji bi imao smisla...

Šta znam, možda bi i radilo nekako uz RX 470/570 ili 480/580 ali ko zna...ja bih gledao da ga zamenim pre kupovine jače grafičke.

Poslednja izmena:
ja mislim da više nema ni rx580 a ni rx 570 za 100€. Što se napajnja tiče treba zamena bez razmišljanja.

500W je dosta, pod uslovom da je pristojnog kvaliteta. Moći ćeš kasnije da staviš i jači procesor...

Sad, koje napajanje zavisi od budžeta. Ali računaj na 50-60e...

Tu su negde, RX 580 je za nijansu jača i ima 2GB više (nije bitno za 1080p) ali vuče više struje...
GTX 1660 je možda bolje poređenje.

Poslednja izmena:

(govorim o snazi grafika, svi znamo da je u konzolama apu, sa integrisanim gpu i deljenim memory poolom)

RX 580 8 GB po trenutnoj ceni neprikosnovena? Koliko vidim, idu kao alva za 300+ evra, tesko da je to neprikosnoveno, kada postoji RX 580 4GB koji je u igrama 5-10% sporiji od verzije sa 8 GB (i to u igrama koje traze vise od 4 GB), a otprilike je 4 puta jeftinija.

Svakako je RX 580 4 GB trenutno best buy za igre.

Tu su negde, RX 580 je za nijansu jača i ima 2GB više (nije bitno za 1080p) ali vuče više struje...
GTX 1660 je možda bolje poređenje.

Mislim da je ipak bitno, jer čak i ove malobrojne (relativno stare) igre koje sam instalirao (npr. Dirt Rally 2.0 i FC5) itekako žderu više od 6GB VRAM-a, cak i do 7.7GB, i to u 1080p rezoluciji.

Nisam protvnik ni NV ni AMD grafickih,skoro pa mi je isti ocin,istina da bih vise voleo da nadjem AMD,ali boze moj,sta naidje.Uz i5 4460 i 8 gb rama plan je bio rx580 8gb ili rx 5500 4gb je su mi 5500 8 gb preskupe.

Nazad
Vrh Dno