Šta je novo?

Nova ploca sa ISA slotom?

davidoff29

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2005
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec nekoliko dana trazim plocu, za buducu konfiguraciju, sa ISA slotom. Potpuno je sve jedno da li je za AMD ili Intel procesore, vazno je da podrzava nove procesore (x2, Dual Core), DDR2 i da nije preskupa.
Ne pitajte zasto mi treba ISA slot, ali mi je poprilicno vazno da ga ima. Sve sto sam nasao da postoji sa ISA slotom su neke preskupe ploce ranga 200+ USD i sl.
Dakle, postoji li nesto ovako na nasem trzistu ili ne?

Ako ti je bash bitno to shto treba da turish u ISA slot, onda 200 zelenih i nije mnogo, a ako nije, batali rabotu, nisam video takvu plochu poodavno.

Vec nekoliko dana trazim plocu, za buducu konfiguraciju, sa ISA slotom. Potpuno je sve jedno da li je za AMD ili Intel procesore, vazno je da podrzava nove procesore (x2, Dual Core), DDR2 i da nije preskupa.
Ne pitajte zasto mi treba ISA slot, ali mi je poprilicno vazno da ga ima. Sve sto sam nasao da postoji sa ISA slotom su neke preskupe ploce ranga 200+ USD i sl.
Dakle, postoji li nesto ovako na nasem trzistu ili ne?

Pozovi ASRock njima samo treba ideja za te multi-budzevine, mozda ti i poklone prvi primerak.
Btw, 200+ $ je DZABE za onog kome treba ISA slot 2008-e.
Aj javi sta si uradio.

A ja se ponadao...
Znam da je "pojelo" vreme taj ISA slot, ali imam deo hardvera koji nema alternativu (subjektivno!), tako da cu jos nekih par meseci traziti (dok ne odustanem).
Inace stvarno ima takvih ploca evo i link:
http://www.taiwanpcsources.com/industrialmotherboard/index.htm
U svakom slucaju, ako neko nacuje i da ima nesto takvo polovno, slobodno neka mi javi na PM.
Thnx!!!
p.s. ASRock ne bih uzimao kao ikakvu alternativu!

Poslednja izmena:
Ovo sto si nasao su industrijske ploce, za bankomate i slicne uredjaje. Tako da tih 200$ je vrlo fer cena, a ona zadnja LGA775 ploca ni nema ISA slot, ili su ga bas dobro zamaskirali. Jedini komad hardvera koji ja mogu da zamislim da bi se "isplatila" operacija je AWE32
Ja bih na tu stranu pokusao da nadjem tu plocu, neki Pexim recimo...

PS. Jos da se javi neko da mu treba VLB ploca koja podrzava core2duo...

Poslednja izmena:
Upravo tako, AWE32, ali nisam hteo da se upustam u prepirku o zvucnim karticama.

I meni se AWE32 nalazi u Pentium Pro konfi, koja i sluzi najvise kao mp3 linija.
Sa druge strane doslo je vreme da se sklopi jedan fini htpc.
Za sada mi ta zvucna nema alternativu, a s' druge strane bih hteo "sve u jednom" tako da cu pokusati da izganjam neku industrial mb sa ISA slotom. Pretpostavljam da XP MCE nece praviti razliku izmedju narodne i industrial ploce.
U svakom slucaju, ako nesto iskopam, bicete obavesteni!

Poslednja izmena:
To je pomalo bezveze reshenje.
Ako ti vec to treba onda bi bilo bolje da nadjesh PCI-to-ISA bridge.
Ovakvi mostovi se i nalaze na pločama ali su retki za PCI slot.

http://www.costronic.com/Ev71p.htm

Drajvere i ostalo mozda i sistem sam napenali a mozda ne.

Poslednja izmena:
Znači nigde (ni na ebay-u) nema da se kupi nekakav brendirani "PCI to ISA" slot? Da li je moguće.
P.S. čami mi jedna AWE64 Gold a nemam gde da je uposlim. :-devil-:

Nazad
Vrh Dno