Šta je novo?

nova ploca ne radi

darkbaron

Poštovan
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cobra power 1000w
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
U pitanju je asrock z97 pro4 ploca be daje znakove zivota nece da zavrti kuler nista probao sam drugo napajanje ista stvar neki predlog

Definiši nova. Kupio si je, upalio i ne radi ili si je dobio kao novu pa ne radi. Ako je prvo u servis, ako je drugo nego možda laže.

Ako si je smestio u kuciste,jesi li proverio one odstojnike sto idu ispod ploce i srafe se na kuciste.Mozda neki nije na svom mestu pa pravi spoj.Ako moze malo detaljniji opis,sta si sve uradio do sad.

Nova glanc kupljena preko madjara iuradio sam CM sada zasvetli power led i zavrti kuler od procesora i stane i tako u krug

Sada vrti kuler ali ne daje sliku

Izvadi je iz kucista pa sklapaj van kucista samo osnovne komponente da vidis da li tako baca sliku

Ako konstantno vrti kulere,verovatno si omanuo u povezivanju necega.
Ako zavrti na 2 sekunde pa stane,pa opet tako...ondaK je pukao cipset prilikom stezanja srafova na kucistu.
Nazalost,meni se to desilo pre nekih...godinu i po dana,mislim da sam pisao o tome ovde u to vreme.
Maksimalno sam stegao svaki srafic i posto je cipset vise od cinka nego od bakra,puce....
Bacih Gigashit-a 1150 :(

Izvadio sam je iz kucista plica se pali na power i gasi ali sliku ne daje :(

Menjao si memorije ? Napajanje ?
Ajd ovakoC...izvadi bateriju,raskaci od struje,opali power dugmence 5-6 puta,stavi jednu memoriju u drugi slot,procesor i kuler namontiraj,nemoj stavljati grafu i pali plocu.
Ako tako nece,sve to isto,vrni bateriju,drzi reset CMOS 10 sekundi i PALI !

Sve sam uradio ista stvar ne daje sliku niti ima neki beep

Saljem je sutra vas me je smorila nemofu da pokrenem mining koliko se ceka odprilike garancija preko madjara

Samo da nema fizickih ostecenja,tipa pokrivljeni pinovi itd. i bice sve ok,tj. 99% ce uvaziti reklamaciju.

Vrh Dno