Šta je novo?

Nova maticna + graficka

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Evo ovako:

Imam plocu Epox 4PDA3i koja podrzava sledece:

Mainboard Features:

* Socket 478 Intel Pentium 4 and Celeron processors from 1.7GHz up to 3.2+GHz

* Supports the following System Bus and Memory combination:
FSB400 / DDR266 (PC2100)
FSB533 / DDR266/333 (PC2100/PC2700)
FSB800 / DDR333 (PC2700)
FSB800 / DDR400 (3200)

* Supports Hyper-Threading Technology

* Chipset
* Intel 865PE Chipset (865PE + ICH5)

* Main Memory
* Four 184-pin DDR DIMM sockets for PC2100/2700/3200 (DDR266/333/400) DIMMs
* Supports 128-bit dual channel memory architecture
* Supports up to 4GB memory size

* BIOS
* Flash EEPROM with Award BIOS
- ACPI v2.0 compliant
- S3 (Suspend to DRAM) sleep-state support
- SMBIOS (System Management BIOS) v2.2 compliant
- Supports Power failure recovery
- Able to wake the computer from specific states by LAN, Power switch, PME#, RTC alarm, USB, PS2 K/B, PS2 Mouse, Modem Ring-in COM#1...

* Onboard PCI Devices
* Lan --> Integrates 10/100Mps Fast Ethernet controller with onboard Realtek RTL8101L LAN Chipset
* IDE --> Embedded IDE controller with 2 ordinary IDE ports up to 4 IDE devices, supports ATA-100 with up to 100MB/sec bandwidth

* Legacy IO Controller
* Winbond W83627HF LPC IO controller with floppy, printer, game, serial and SIR interface

* Audio
* Six channel audio with analog and digital output using Realtek ALC655 AC`97 CODEC
- AC`97 v.2.3 compliant
- In 2-CH mode, supports Line-In (Light Blue), Line-Out (Lime) and Mic-In (Pink) at rear panel
- In 6-CH mode, supports Rear speaker-out (Light Blue), Front speaker-out (Lime), and Center&Subwoofer speaker-out (Pink) at rear panel
- Supports CD-In, Aux-In and S/PDIF-in/out interface
- Supports Line-out and Mic-In for front panel
- Supports automatic "jack-sensing""

* Peripheral Interfaces
* At Rear Panel
* PS/2 keyboard and mouse ports
* One Parallel (printer) port
* Two Serial port
* One RJ45 LAN connector (Optional)
* Four USB2.0 ports
* One S/PDIF-Out Coaxial jack
* One S/PDIF-Out Optical connector
* Three Audio jacks
* Onboard connector and pin-header
* One floppy drive connector
* Two IDE connectors
* Four extra USB2.0 ports
* One CD-IN and One AUX-IN connector
* One Front Panel Audio connector
* One S/PDIF in/out connector
* One IR connector
* One Game port connector
* Two S-ATA connectors
* Three Fan connectors

* Front Panel Controller
* Supports Reset & Soft-Off switches
* Supports HDD & Power LEDs
* Supports PC speaker

* Expansion Slots
* One AGP slot supporting 1.5v 4X/8X AGP card
- AGP v3.0 compliant
* Five PCI slots with Bus Master support
- PCI v2.3 compliant

* Other Features
* Magic Health - a H/W monitoring software utility, for voltages, temperatures and fan-speeds sensing
* EZ Boot - An easy way let end-user can choose to boot from hard drive, CD-ROM, floppy,...
* Supports exclusive KBPO (Keyboard Power On) function
* Excellent Overclocking capabilities through
- subtle voltage tuning for CPU, Memory, AGP
- subtle frequency tuning on FSB
- Supports complete Asynchronous FSB/Memory and Asynchronous FSB/AGP. PCI scheme for overclocking
* P80P for system debugging

Imam takodje GF4 MX 440.

E sad tu nastaje dilema: Maticnu sam kupio pre mesec dana i radi odlicno. Nego posle tek sam primetio da nema GIGA lan, da ima 2 sata slota, da nema RAID0,1 i da je 865PE chipset, pa sada bih hteo da je zamenim, pa ako moze neki diler da mi javi cenu ovakve ploce (nove naravno).

Inace maticne o kojima sam razmisljao su ABIT. Tacnije IC7-MAX3 ili IC7-G.
Ko ima iskustva sa ovim plocama i kakve su u radu? Recite mi koja od ove 2 je bolja. Molio bih takodje dilere da mi jave cenu ovih ploca na PM ili mogu i ovde.

I sada dilema za graficku: Sakupio sam 165 evra i razmisljam koju od grafickih karata da uzmem:

ASUS v9950 GE/TD ~ 165 evra (1 god garancija)

PixelView GeForce FX 5900XT Golden Limited ~ ??? evra (Mislim da je negde oko 190) (Garancija na OC!!!, strava dizajn)

Imam providu stranu kucista i hocu sve da mi izgleda fensy :cigar: , pa zato imam tu dilemu oko grafickih karata. Ajde molim vas ako mozete da mi date neki link sa uporedjivanjem ovih kartica. Takodje i ove molim dilere ako bi mogli da mi jave cenu ovih kartica.

HVALA VAM PUNO UNAPRED!!!

Poslednja izmena:
Hmm, ne znam koja je svrha postovanja specifikacija ploca? Ako nekog zanima, pogledace to na netu :). Ako te zanima koliko ces dobiti para za nju, postavi pitanje (ALI KRATKO!!!) u Domacem trzistu...

Pa ljudi dajte malo vise Support-a, namucio sam se dok sam ovo pisao!!! :D

daj, mojne to "puno pisao" znamo mi za copy/paste opciju :d :D

Jadan dechko ubio se mozhda od pisanja....

Copy/Paste sta je to :d Ako necete da odgovorite na pitanje nemojte onda da "floodujete" thread.

Kupi IC7-MAX3 i MSI rx9800pro i uzivaj :smoke: (inace karta izgleda fancy)

Poslednja izmena:
Prvo sam se uneo u text, ochekujuci da na kraju vidim neko pametno pitanje u vezi onolikog text-a, ali sam se smorio do *aja kada sam video da si izbedachen shto nemash GbLAN :D Muka te snashla choveche ,) ...Ova tema stvarno ne pripada ovde, nemam pojma zashto niko ne reaguje... :crash:

mitnick je napisao(la):
Prvo sam se uneo u text, ochekujuci da na kraju vidim neko pametno pitanje u vezi onolikog text-a, ali sam se smorio do *aja kada sam video da si izbedachen shto nemash GbLAN :D Muka te snashla choveche ,) ...Ova tema stvarno ne pripada ovde, nemam pojma zashto niko ne reaguje... :crash:

Nije fora u tome sto meni treba GBlan. Fora je sto mi treba novi chipset jer je brzi (ne toliko) i SATA u Raid-u (IC7-MAX3 ima 6 S-ATA slota) jer planiram da uzmem novi HDD.

ja bih sprc'o te pare viška na neki dobar provod u gradu... da te čovek pošteno pita koj' će ti raid? :D

Kako sta ce mi RAID? Pa za insekte, naravno! :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno