Šta je novo?

Nova masina - savet

freakapotamus

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2004
Poena
304
E pa...uzimam za pola meseca novu masinu (bez monitora), mogu da izdvojim max 750evra! Krenuo sam da razmisljam sta je najbolje uzeti za te pare pa sam odlucio da vidim da li neko od vas ima savet. Ne treba mi za neki ozbiljan rad, u pitanju je to sto prekidam sa poslom na nekih pola godine a zapostavio sam kolekciju video igrica koje imam na 3 godine i sad hocu da se izivim:banana: . Naravno nisu samo igre u pitanju, treba mi komp koji ce trajati...

Moja razmisljanja za masinu...NAJBITNIJA mi je ploca! Mislim da krenem sa Intel platformom pa mi i takva ploca treba, neki dual core procesor, 1gb ddr, 7600 GS ili GT...ma ni ja jos ne znam tacno sta i kako! Dakle molim za savete, dakle najbolje sto moze do 750evrica bez monitora *u ovu cenu upada i PDV naravno :wall: !

Pozdrav svima, evo da se javim da sam kupio makinu koju sam hteo:

Ploca: GIGABYTE MB GA-8I965P-DS4
Procesor: C2D 6300
Memorija: 1gb DDR2 800MHz
Graficka: 7600 gt
HD: 250gb SATA2
Rezac: DVD RW -pioneer 111d
Napajanje: Chieftec 450W
Samsung 931BF

Juce sam je isprobao na koji sat, i stvarno je makina nad makinama 🙂

E sad imam neka pitanja za vas, a ticu se nove tehnologije u njoj a u sta nisam bas upoznat:

1. SLI !!! Sta predstavlja SLI, prijavljuje mi svaki put kad upalim makinu da imam tu opciju ali je nisam upalio. Jel to samo treba da overim opciju SLI antialiasing?

2. Ne provaljujem gde je opcija za podesavanje TV-OUT opcija, pre sam imao ATI 9600Pro ali na Gforcu nisam iskusan.

To je to za sada, nisam imao mnogo vremena da sedim i provaljujem stvari zbog posla (na kojem sam i sad), ali osecam da imam mnogo toga da naucim.. 🙂

Hvala unapred

Sli opcija ti je mogucnost da ubodes tve graficke na plocu, verovatno moze u biosu da se iskljuci.

sto se tice tv out-a to podesavas u samim driverima za graficku.

Ja planiram da uzmem istu, samo sto cu 7600gt da zamenim sa 7900GS!

Sledece pitanje...imam staru masinu sa plocom ABIT NF7 u koju je integrisana mrezna kartica, zatim imam ovu novu plocu sa opet integrisanom mreznom, kad sam ih spojio kablom na starom kompu mi dopusta samo protok od 10mbps, kad stavim u podesavanjima da radi na 100 ili na 1000 javi da nema konekciju sa kablom tj kao da nije utaknut. Jel ovde jedino resenje da kupim novu mreznu za stari komp ako hocu da mi mreza izmedju kompova radi normalnom brzinom, recimo 100mb? Sa ovom vezom od 10mb potrebno mu je 3-4 sekunde da prebaci fajl od 1.5mb

Jel imao neko ovakav slucaj?

Sto se tice SLI, uboscu jos jednu istu graficku kad dodje vreme 🙂, za godinu-dve 🙂
Za TV-out cu se snaci...

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno