Šta je novo?

Nova konfiguracija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Serbian91

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
350
Kupujem novu konfiguraciju tokom ovog meseca ( kada izadju ploce sa B3 revizijom, ).

Zanima me vase misljenje o ovog konfiguraciji:

Kuciste - COOLER MASTER HAF X
Maticna Ploca - GIGABYTE GA-P67A-UD4
Procesor - INTEL i5-2500K
Hard disk - SEAGATE Barracuda ST31000528AS 1TB
Memorija - KINGSTON 4GB (2x2GB) 2333MHz DDR3 HyperX KHX2133C9AD3X2K2/4G
Graficka karta - MSI GTX580
Napajanje - SEASONIC SS-620GB 620W

Od trenutne konfiguracije bi zadrzao : ASUS HONAR DX (zvucna), MUSKHIN DELUXE 64 GB SSD i kuler za CPU.

Prvenstvena namena kompa je za gaming.

koliko sam video imas dobru konfiguraciju
zasto prelazis na ovu novu zbog i5-2500K
bolje sacekaj socket 2011 to bi bio bolji upgrade jer to je socket koji bi trebao da traje
ako volis intela kao i ja
a ako te svrbe pare onda kupuj ali neko jace napajanje

Poslednja izmena:
Ma ne valja ti to nista.. :) Salim se naravno, jedino je pitanje, treba li ti stvarno GTX580? Vec zamisljam da kada sve to overklokujes, da ce biti knap sa napajanjem..

koliko sam video imas dobru konfiguraciju
zasto prelazis na ovu novu zbog i5-2500K

Jer za ovu moju mogu dobiti za veoma dobre pare, pa ne bi puno doplatio.

@ deksi10

Pa da. Druge kartice i ne bile bile neki upgrade naspram trenutne konfiguracije :)

Imas neko drugo napajanje da predlozis, a da je u priblizno istom cenovnom rangu?

Cini mi se da ce GTX580 ove godine ''pojesti'' sve igre bez problema.

Mislio sam da tokom sledece godine kada ce cena GTX580 makar za 50% jeftinija dokupim jos jednu...

ja bih uzeo jeftiniju memoriju (tipa rippler) i prebacio na napajanje (ili bih mozda uzeo 8gb jeftinije memorije umesto 4gb te). pogotovo sto planiras 580 sli. mada i gtx570 i 6970 mogu da se izbore sa igrama. pre bih uzeo gtx570 pa sa njom uradio sli nego 580 jer ona ne nudi onoliko koliko kosta. stvarno ne vidim sta ce ti vise od gtx570 sli, a razlika u ceni je znacajna u odnosu na gtx580.

Koje napajanje preporucujes?

Sada citam komentare da ovaj seasonic ne bi bio dovoljan ni za jednu GTX580?

Nasao sam SEASONIC SS-850EM 850W ali kosta cak 140e :(

Videcu da uzmem sporiji ram, pa umesto toga da uzmem bolji PSU.

Poslednja izmena:
Usteti nesto love tako sto ces uzeti memoriju na 1600MHz - ta koju si udabrao ti je nepotrebna i neces apsolutno nista osetiti u igrama. Umesto Seagate diska uzmi F3 - osim sto je verovatno jeftiniji i kasnije ces ga lakse prodati.

Sto se tice karte - OK. Mada realno mislim da je i 570ka sasvim dovoljna da se sa dobrim FPS igra na high/max podesavanjima u full HD rezoluciji - a i naravno ustedeo bi solidno. Napajanje je sasvim OK za koju god kartu.

http://emmi.rs/ram-memorije-memorij...mhz-exceleram-rippler.11.html?productId=15074
http://emmi.rs/ram-memorije-memorij...mhz-exceleram-red-cul.11.html?productId=13782

Evo, koja god ti se vise svidja. CL6/7/8 - sve je to OK. Nema potrebe da placas dosta vise memoriju na 2300MHz kada 1) pitanje je da li ces uopste uspeti toliko da izvuces na platformi 2) u igrama apsolutno nema razlike.

HDD ovaj :

http://itsvet.com/proizvod/samsung-spinpoint-f3-1tb-7k-32mb-sata300-hd103sj/comp_comp_hdd/1/1276

Nista ne fali onom Seagate-u, vec jedostavno svi hajpuju Samsung i WD i kasnije ako budes prodavao disk svi ce dati prednost WD ili Samsung disku. Inace za F3 se zna da je poprilicno hladan disk i ima jako dobar, ako ne i najbolji read, tako da je sigurno i koliko toliko bolji disk. Takodje ako uzimas disk za storage, onda mislim da je bolje da uzmes neki na 5200RPM - imas i F3 od 1TB i 1.5TB na 5200RPM.

P.S linkove za memoriju sam dao sa Emmi sajta ne zbog reklame, vec zato sto ITSvet nije relevantan i tamo nisam nalazio najtacniju informaciju u vezi ovih memorija.

Kuciste - COOLER MASTER HAF X
Maticna Ploca - GIGABYTE GA-P67A-UD4
Procesor - INTEL i5-2500K
Hard disk - SEAGATE Barracuda ST31000528AS 1TB
Memorija - Exceleram 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Rippler ER3000A
Graficka karta - MSI GTX580
Napajanje - SEASONIC SS-620GB 620W

Evo kako za sada izgleda. Jos tri nedoumice su ostale.

1)SEAGATE vs SAMSUNG koji je preporucio OCz. Za taj seagate nisam procitao lose komentare, dok za taj SAMSUNG vidim da svi pisu da je previse bucan i nepouzdan ??

2) Napajanje. Treba mi definitivan odgovor da li je SEASONIC SS-620GB 620W dovoljan za ovu konfiguraciju ( jedino bi graficku malo overclockovao, a SLI bi presao tek sledece godine kada GTX580 dosta pojeftini ) ili da odmah uzmem SEASONIC SS-850EM 850W? Prilicna je razlika u ceni, pa zato pitam...

3) Koji DVD- RW citac da uzmem :D ? Samo da bude neki pozudan, tih, ispod 2000 pozeljno.

a da uzmes ponovo chieftec-a ? vidim da ga imas pa me zanima jel imas neke zamerke na njega.iskreno nevidim zasto bi uzimao napajanje od 620w kad imas 750w?
izmedju ta dva diska ja bih uzeo wd black FAEX 1tb jer vidim da pare nisu problem. sata3, pet godine garancije teorijski jedan od boljih wd diskova.
od rezaca uzmi bilo sta samo da ne pocinje sa N i zavrsava se na C.
licno preferiram asus-a.

GTX580 je po meni bespotreban luksuz... 400+ evrića, zaista mnogo brate.

Ako ti treba snaga, kupi HD6950 2GB za 250e (i otključaj u HD6970 naravno). Dobićeš 90% snage te GTX580 za mnogo manje para. Pa kad ti zatreba veća snaga (recimo za 6-9 meseci), a ti dodaj još jednu (tada će ista biti 200e recimo). Za ukupno iste pare kao što bi dao za GTX580 imaćeš efektivno 2x6970 koji jedu za doručak tu jednu GTX580.

Takođe, na memoriji možeš malo da uštediš i ideš na neku DDR3-2000, dosta su jeftinije a rezliku u brzini primetiti nećeš.

Razmisli i o nekom solidnom kuleru, u najmanju ruku Hyper212+

Poslednja izmena:
GTX580 je po meni bespotreban luksuz... 400+ evrića, zaista mnogo brate.

Ako ti treba snaga, kupi HD6950 2GB za 250e (i otključaj u HD6970 naravno). Dobićeš 90% snage te GTX580 za mnogo manje para. Pa kad ti zatreba veća snaga (recimo za 6-9 meseci), a ti dodaj još jednu (tada će ista biti 200e recimo). Za ukupno iste pare kao što bi dao za GTX580 imaćeš efektivno 2x6970 koji jedu za doručak tu jednu GTX580.

Takođe, na memoriji možeš malo da uštediš i ideš na neku DDR3-2000, dosta su jeftinije a rezliku u brzini primetiti nećeš.

Razmisli i o nekom solidnom kuleru, u najmanju ruku Hyper212+

CORSAIR Air Series A70 ok ? Ili bi cak i CM Hyper 212+ bio dovoljan, sa obzirom da ne planiram preteran overclock ( mozda do 3.6-3.7, ali ne preko)

Poslednja izmena:
kaze da vec ima kuler od starog.
ne moras mnogo da razmisljas o disku jer imas ssd. tako da ti je bitno da uzmes najtisi moguci za storage. uzmi wd green ili f3 od 1.5tb ili 2tb. oni su na 5400rpm.

rezaci su potrosna roba. ako ces ga uopste koristiti za bilo sta osim instalaciju sistema. lg i samsung su najjeftiniji pa biraj sta ti draze.

* post broj 4 u temi *

Zasto ne bi sve ovo prodao + doplata od oko 30 000 za konfiguraciju koja je poprilicno bolja, i sa kojom cu biti miran neko vreme :)

A na leto za moje komponente bi mogao dobiti nekih 40-50% manje nego sada.

Ako vec hoces ultimate gamer konfiguraciju moras da odvojis dosta vise love. Sa jednom GTX580 ti neke igre nece raditi u fullHD rezoluciji, npr Metro 2033 i jos neke, pogotov ove koje dolaze.
Moras da stavis 2xGTX580 u SLI, jer kod tih karti skaliranje je fenomenalno, neces imati potrebe 3 godine nista da menjas. Nema smisla uzeti GTX580 ako neces da poteras CPU na 4,5Ghz.
Takodje taj cooler A70 je smesan, ako hoces nesto ozbiljno treba da uzmes vodeno hladjenje, minimum Corsair H70.
Tu plocu sto imas ne treba uopste da menjas, samo uzmi neki i7 iz Extreme serije.
Prava gamer konfiguracija kosta, ali posle si miran 2,3 godine.
Napajanje za ovo sve ce ti trebati bar 850W, moze neki Seasonic iz VX serije.
Sto se tice hard diska, treba ici na varijantu 2xSSD u RAID 0, onda ce ti se sve ucitavati instant.
Uzimati memoriju Exceleram za gamer konfiguraciju je stvarno neozbiljno, imas mnogo bolji izbor, npr Muskin Radioactiv seriju.
Kuciste isto treba da zamenis, jer da bi stavio neko ozbiljno hladjenje treba ti full tower case.
Zasto uzimati DVD rezac kad bluray rezaci kostaju 150e? Da bi ponovo bacao pare za koji mesec?
Ako stvarno hoces ozbiljnu masinu razmisli o http://www.alienware.com/ jer mislim da preko Comtrade-a moze da se naruci na Sloveniju.

Ne znam za sta koristis komp ali ima lepsih nacina da se potrosi 30000din. Ja bih drzao taj i7 samo zbog 8 grafikona u Task menageru :d
Evo sad se ne zezam tvoje su pare radi sta hoces, ako primetis razliku javi ( u svakom slucaju ako odradis takav dill treba da budes svesan da si iz High end segmenta mobo-cpu presao u majnstrim, do kraja godine ce svaka radno sposobna osoba koja to zeli moci da uzme SB 1155 platformu, a tad izlazi nova platforma inace zamena za tvoju)

Ne znam gde planiras da uzmes racunar, jer od toga zavisi koju memoriju mozes da biras.
H70 je bucan koliko i taj cooler, ako hoces da bude necujan samo zamenis ventilatore sa nekim boljim, komad kosta oko 20e, mislim da cu najtisi oni od silikona.
Nikako nije D14 bolje resenje, taj hladnja ima 2kg, sta ce ti to u racunaru?

Necu uzimati konfiguraciju na istom mestu. Vecinu komponenti cu uzimati u DUOCOMU, ali ima neke koje cu uzimati u GIGATRONU, A MAZE i PC practic.

COOLER MASTER HAF X
GIGABYTE GA-P67A-UD4
INTEL i5-2500K
SEAGATE Barracuda ST31000528AS 1TB
Mushkin 4GB (2x2GB) 1600MHz Radioactive 996983 ( ova memorija bolja ? )
MSI GTX580 ili ASUS GTX580
SEASONICSS-850EM 850W
NOCTUA D14 ili H70 ako nadjem :)

Sve to moze At*m da ti nabavi.
Najbolje je sve uzeti na jednom mestu, pogotovo ako su korektni prodavci.
Znas kad ce ti neka od gore navedenih firmi dati drugu graficku ako ti ova crkne ne daj boze.

losa ti je racunica
30000 nije mala para a neces dobiti nista posebno mozda cak i slabije
nego mozes nesto da napises oko sli 460 posto vidim da ih posedujes
mnogi koricnici imaju dilemu oko sli gtx460 da li je to dobra kombinacija

I 2500k >>> I7 920
GTX580=GTX 460 SLI ; GTX580 SLI ( koji sledi krajem godine ) >>>>>>>>>>>>>>> GTX 460 SLI

Brzi ram, bolje hladjene, brzi hard... Ne verujem da uzimam slabije :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno