Šta je novo?

Nova konfiguracija za arhitektu

dokolenko

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2006
Poena
309
treba mi mala pomoc posto nisam pratio hardver bar dve godine.
crko mi je laptop koji mi je radio posao i hitno mi treba zamena u vidu desktop masine.
Imao sam [email protected] 6mb cash, 4gb rama, 2x120 sata@7200, 8600gs...

Treba mi ozbiljna masina sa akcentom na procesor, prednost 4 jezgra. vidim spominju se i7, i5...meni je misaona imenica bila q6600 il kako se vec zvase. bar 4 rama, graficka neka solidna, ne planiram da igram igrice u full rezoluciji ali ipak ponekad treba vrteti nekoliko miliona poligona kad modelujem.

i monitor neki extra, nikada do sada nisam imao lcd pa mi je to prvenac. bar 22", da ne izgubim vid na njemu i da je lep dizajn :)

cifra... najradije bi dao 600e :) al ako mora vise...sta sad, to mi donosi pare.

znaci, procesor, maticna, kuler, graficka, ram, dvd rezac il sta vec, monitor, kuciste sa napajanjem, tastatura i mis. ostalo kad bude para.

i7 bi ti bio idealan ali ne moze se bas uklopiti u budzet...
intel i7 920 je 220e
gigabyte ud3r 150e
memorija od 3x2gb ddr3 na 1333mhz je od 110-120e
i vec to je 500e,a gde je graficka,hdd,dobro napajanje i kucise,monitor...ako se bavis tim poslom kojim se bavis moras da das bar 1000e i onda sto sam ti napisao dodamo
hdd od 1tb samsung f3 70e
graficku bi trebalo (posto bi da modelujes) neku nvidia-u mozda 260-ku al tu bas nisam toliko kompetentan pa ne bi da pametujem i pogresno te posavetujem al uzmi da je graficka 150e
rezac 20e
napajanje corsair,ocz,chieftec od bar 650w koje je od 70-85e
cooler Megahalems oko 50e
monitor da je dobar od 22 inca moze npr samsung t220 koji je oko 180e

Poslednja izmena:
ima i nesto jeftinija varijanta
intel i5 750 160e
gigabyte p55 ud3 100e
2x2gb ddr3 na 1333mhz oko 75-80e
hdd 500gb 45e
rezac 20e
napajanje bar 60-70e bez kucista
kuciste 30-tak evra
graficka jeftinija i opet nvidia mozda npr 250-ka za 100e
monitor nesto jeftiniji npr samsung 2243nw za 120e(nema dvi prikljucak ali je slika dobro i bije je dosta prodavan model) sve ukupno oko 730e
jedino sto jos nesto moze da te izadje jeftinije je amd sa 4 jezgra npr
phenom2 925 x4 110e
gigabyte 770t ud3 70e
2x2gb ddr3 na 1333mhz oko 75-80e,a ostalo isto kao i kod intela(hdd,rezac,kuciste,napajanje,monitor)
amd kombinacija oko 650e

Poslednja izmena:
tako sam nesto i imao na umu ali nisam upucen. jedino sto necu da vidim vise nvidiju, pitanje principa :)
pogledacu par firmi po gradu pa cu se upustiti u kupovinu.

hvala vam!

Na kraju cu se verovatno za ovako nesto odluciti pa ako neko ima sugestije na kraju, gde kupiti, s obzirom da sam iz ns-a...
jedino ne mogu da se odlucima za kucista jer su sva malo bolja min 6000din a to mi je puno za kuciste.

Prilozi

• ponuda.jpg
    ponuda.jpg
    116.3 KB · Pregleda: 69
Evo ti par vrednih ispravki, pre svega hard, za 100-200 din vise imas bolji hard a to je Samsung F3 500gb!
Drugo taj CPU bi trebao da ima u maloprodaji za oko 15-16k din, a sigurno vrse isporuku u NS i jos neke firme.

Sto se tice memorije, tu je totalna konfuzija definitivno ali ako mozes idi na 2x2gb, vidi mushkin module, stigle su neke njihove ok memorije u bh.

Zatim napajanje, pogledaj Corsa, ima za te pare nekih ok modela, bolji su od Chiefa.

Kuciste, pogledaj Xigmatek Asgard, NZXT Gamma model.

dobro, smeknucu gde ima jeftinije cpu pa cu s tom firmom poslovati. naravno poslusacu i ostale savete! mada se bunim oko ploce, neke su ud3, neke ud4 pa mi to bas nije najjasnije...

Nazad
Vrh Dno