Šta je novo?

Nova konfiguracija u planu, par pitanja

buger

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2004
Poena
609
Imam par nedoumica sa sledecom konfiguracijom koju planiram da uzmem, posto sam odlucio da ne cekam Nehalem :)

CPU: Core2Quad Q9550 + Vendetta 2
?MB: Asus P5Q Deluxe
??MEM: ? - 4x2gb 1066mhz
HD: 2x WD 6400aaks (u raid)
GPU: Gigabyte gtx260 core 216 - GV-N26OC-896H-B
?PSU: Corsair TX650W
?CASE: Antec P182-EU
DVD: Pioneer 115D
SND: X-Fi Xtreme Gamer (trazicu Music ali znam da nema :))

racunar ce se gasiti max 1-2 puta mesecno. ici ce Vista x64.
e sad, sta mene zanima

1. na koliko preporucujete da klokujem ovaj Q9550 sa Vendettom2 ?
2. koju memoriju da odaberem, da bude 4x 2gb na 1066 da udovolji stavku pod brojem 1 :) (ako mislite da ne mora 1066, onda neka bude dovoljno dobra i da sigurno radi, ne bih voleo da opet imam muke sa memorijom kao kada sam kupovao prosli racunar) ?
3. da li je P5Q Deluxe overkill? da li je mozda bolje da uzmem neku drugu?
4. fizicke prepreke :): da li je Vendetta2 ok za ovo kuciste (P182)? s obzirom na cable management kucista, da li ce duzina kablova TX650 da bude ok?
5. da li je TX650 ok sto se tice jacine, da li mozda ne moze za gtx260 zbog konektora ili nesto tako?

6. planiram da uzmem i ups APC Smart-UPS SUA750I - da li je ovaj ups dovoljno jak za ovu masinu (u smislu da ako stucne struja u sred Crysis-a, da li ce komp ostati upaljen dok ne sejvujem i izadjem :)) ?
7. kolike su sanse da naletim na procesor sa C1 steppingom? ako navedem da hocu E0, da li cu onda to sigurno i dobiti?
sto se tice memorije, bilo bi dobro da bude nesto sto ima ovde, posto cu i sve ostalo da uzmem kod njih, nadam se

Vrh Dno