Šta je novo?

Nova konfiguracija - napajanje i kučište

zugazuga

Cenjen
Učlanjen(a)
04.01.2013
Poena
159
Planiram da uzmem nov računar koji ću pre svega koristiti za igre pa me zanima da li ću sa ovom konfiguracijom moći bar na high igrati igrice narednih par godina:

MATIČNA: GA B75M-D3H
PROCESOR: Intel Core i5-3570K 3.4-3.8GHz
RAM: 4GB 1600 Mhz
HDD: 500 GB
KUĆIŠTE: Blueberry M42-560W

Grafičku planiram kasnije uzeti neku jaču( HD7850), a i ubaciti još RAM memorije.

Da li je ovo ok, da li možda da uzmem drugo kućište i napajanje ( Blueberry G51 ili G52) ili možda neko TT? Sve mi se čini ok osim dakle napajanja, a mislim uzeti neko bolje jer mi se čini da ovo neće dugo izdržati.

Najbolje je da kupiš odvojeno kućište i napajanje, tako ćeš imati najbolje od dva sveta. U pravu si za Blueberry napajanje, bolje nekog Chieftek a i to dovoljno jakog da imaš rezerve za sve planirane dodatke.

A kolike su šanse da zbog lošeg napajanja dođe do kvara nekih komponenti i slično? Da li će samo napajanje crći, a ostatak konfiguracije ostati neoštećen?

Sa kvalitienim napajanjem ti je veća šansda da ti ništa ne crkne, meni je pre jedno mesec dana od groma crkao tv i dvd a komp ništa, a imam thermaltake 750w,

A loše napajanje će ti sigurno sj... nešto, za kućište i napajanje se ne valja stiskati, bolje se stisni na komponentama kojima i ovako pada cena brzo....

Ja sam pre par godina uzeo Kandalf LCS i to mi je najbolja investicija u kačunarsku komponentu od kako sam dobio prvi komp (1991)...... i danje košta isto onolko kolko je koštao kad sam ga i uzeo... a 30kg žive vage govori o kvalitetu...

to je granica izmedju loših i ne-loših napajanja .

najjeftinije pristojno napajanje je ovo
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-iarena-gpa-500s8-500w/comp_comp_powersupply/48/680

najjeftinije dobro napajanje je ovo
http://www.itsvet.com/proizvod/reco...us-rc-pe600plus/comp_comp_powersupply/831/639

izbor komponenti je dobar , mada za razumnu doplatu možeš da umesto 7850 uzmeš prilično bolju 660ti .

za napajanja marke bluberi se ne hvataj ni u snu . limarija je (ako je iole dobar protok vazduha) - nebitna .

Poslednja izmena:
jes . dej iz .

@lepi kokan
dej ar ;)

Što se tiče Chieftec-a iArena GPA 500S8, uzeo sam ga prošle godine u februaru, znači sad puni godinu dana. Radi dobro, deluje pouzdano i jako, gura mašinu bez problema i grejanja (mlako) .

dej iz ! ... džej ar je lik iz američke serije dalas .

Nazad
Vrh Dno