Šta je novo?

Nova karta

Čkalja

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2016
Poena
145
Pozdrav ljudi,

Sta je konkurent poznatoj GTX 1060 6 GB, da li je npr. RX580 njen konkurent i moze da joj parira ili nesto drugo?
Vidim da postoje 580 i sa po 8 GB memorije i slicno, ali opet na vecini sajtova stoji da je 1060 bolja...

Hvala svima

580 je nesto bolja od 1060, ali su to karte iste klase i slicnih performansi.

580 je bolja kupovina jer je u DX11 igrama ista/slicna, a malo bolja u DX12/Vulkan od GTX 1060, a imace i duzu podrsku za drajvere, kad izadje nova generacija Nvidia karti, stare idu u zaborav.

Druga stvar je sto su FreeSync monitori bagatela, npr. monitor iz potpisa, 130e je nov sada, IPS 75Hz FreeSync :)
Ako ne znas sta je FreeSync/GSync, istrazi.

Ako je cena slicna, bolje je ici na 580. Za oko 200e ima novih 1060 3GB, za koliko nalazis 580/1060 6GB?
Sta je ostatak konfe?
Koje je napajanje(tacan model)?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja koliko sam video po nekim testovima i slicno ispade da je za nijansu bolja 1060, ali verujem na rec :)

Nisam znao to za Nvidiu i drajvere....
Potrazicu sta su FreeSync/Gsync, nije mi poznato....

580/1060 6GB ima za 240e pa na vise, mislim na polovne, najjeftinije je 240 , ali obicno je cifra oko 290 pa na vise....cini mi se da je tako bilo kad sam gledao oglase...
Ostatak bi bio uparivanje sa nekim i5-8400 ili nesto jace od toga, to je minimalac....

Napajanje tacan model bih morao da proverim kod kuce, ali znam da je chieftec i da je 650 W

Ja koliko sam video po nekim testovima i slicno ispade da je za nijansu bolja 1060, ali verujem na rec :)

Nisam znao to za Nvidiu i drajvere....

Zato sto je to samo pola istine. Trenutna situacija je takva da AMD samo unapredjuje tehnologiju, koja datira jos iz 2011, tako da svi ti modeli dobijaju drajvere i optimizacije - uslovno receno, neko vise neko manje. To nisu 20-30% bolje performanse, vec 5-10%.

Ali zapravo nVidia ima daleko duzu podrsku za drajvere - tek od nedavno je Fermi generacija (GTX 500) ostala bez podrske, dok npr. AMD nije ni izbacio drajvere za Windows 10 za takve modele! Takodje nemaju odavno ni podrsku za Windows 8.1, sto je takodje velika glupost.

Posto AMD mora da menja i tehnologiju i arhitekturu kako bi se takmicio sa nVidiom, taj mit o njihovim drajverima ce biti srusen, koji je nastao, eto, iz ciste nemoci kompanije da predstave nesto zaista novo.

Takodje ni 1060 ni 580 nemoj da gledas polovne, to je sve rudarilo - 580 se prakticno nije ni pojavio u prodavnicama. Kupi novu kartu i uzivaj. Moj savet - GTX 1060.

Ima da se nadje rx 580 modela sa 4GB polovnih a opet relativno novih za oko 220-230e sto je super deal, ako imas freesync monitor.

Edit: Evo nafjoh jednu za 245e sa domacom garancijom, model od 8GB, na malo ispod 2 godine. Proveri, ako nije rudarila, to mozes i licno videti i samim tim testirati kartu. Ako je sve ok, to je uz freesync monitor super deal.

Poslednja izmena:
Ja pre svega nemam FreeSync/Gsync monitor i nisam upucen u materiju sta je to, moram prvo da istrazim sta je u pitanju pa da vidim da li ja to mogu sebi da priustim itd.

Ispada je RX-580 bolja kupovina svakako ?

Da, jedina mana je to sto trosi vise.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel moze da podrzi moje napajanje tu kartu?
Nadjoh sad na forumu neke sa 8GB memorije za oko 270e nove, da li je to mnogo para? RX580 Asus,Gigabyte...

@peja, ima kolega sa foruma koji prodaje jednu msi jos u garanciji za 275e...

Poslednja izmena:
Monitor S24F350FHU, 13.000 dinara u radnji G, navodno podrzava FreeSync....

Takodje ASUS GeForce GTX 1050 Ti Cerberus OC 4GB - 22k dinara u istoj radnji...

Znam da ne idu nVidia i FreeSync zajedno, ali eto neke cene koje ne znam koliko su zaista povoljne...

Nazad
Vrh Dno