Šta je novo?

Nova grafika za stari kompjuter

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
Imam sedecu konfiguraciju: Fic AZ11e (via kt133, agpx4 slot), amd duron 1ghz (morgan) 384mb pc 133 sdram,

maxtor 7200rpm 30gb, sb live value 5.1 zvucnu karticu,msi gf4mx440se, samsung 700p+ monitor sledecu

nadogradnju u planu:

Asus, His ili Sapphire radeon 9550 128/128 ili
Gigabyte radeon 9600pro (onaj sa pasivnim hladjenjem) ili
nvidia 6200 128/128 (asus najverovatnije)

lcd 19" samsung 913n ili 930bf

interesuje me sledece:

Dali i kako ce ove kartice raditi na mojoj sadasnjoj masini uz kupovinu sledecih komponenti:
jos 256mb rama, lc power ili chieftech 400w+ napajanje, tj dali ce imati problema sa agp-om posto je moj

agp 4x a ovo su sve novije kartice i dali ima neko iskustva sa ovakvim kombinacijama (stari komp + nove

graficke) i na kraju sta bi mi preporucili?

Na kompu uglavnom igram starije igrice (COD, manhunt,blitzkrieg, generals, nfs serijal, baldur`s gate,

nwn, warcraft 3, i ostale hitove iz tog perioda) ali bih voleo da probam (u nekih 800x600 medium) farcry,

half life, nfs mw, panzers phase 1i2 i slicne (nikako doom3 i quake4, fear i sl)..

Najbolje ti je da uzmeš Asus 6200 gamer ako već hoćeš da se igraš i ako pri tome još i uspeš da je otključaš onda si dobio premiju! Svaka od tih kartica će raditi na tvojoj mašini kupovao ti memoriju i napajanje ili ne! A sa ovom grafičkom će ti sigurno igrice bolje raditi! A monitor koji god da uzmeš svaki je O.K., probao sam i jedan i drugi i odlični su, čak je i ovaj koji ja ima 913V sjajan monitor! Svaki LCD od poznatog proizvodjača je O.K., bolje nego sedeti ispred CRT i zračiti se!

Ako ti je bitno igranje, stavi lcd za kasnije, a sada te pare ulozi u konfu koja ce biti mnogo ozbiljnija, za nekih 80e mozes da nadjes dobar xp, mozda barton + ploca, uracunaj memoriju, grafiku i eto ti super igracke masine. Ako racunar koristis za druge potrebe... lcd i neki uzas od grafike, ali od novih igara na tvojoj konfiguraciji nema nista

Evo ti moja iskustva, mozda ti pomognu, imao sam slicnu dilemu:
Ja ti imam duron 1300, kt133 ploca 512mb sdram i 17'' LCD (1280x1024). Uzeo sam his 9550, drzim ga na 400/250 (c/m).
Prije sam imao r9200 128bit i 3dmarka 03 -oko 950 poena
Sad 3dmark 03 - oko 2500 poena. Ubrzanje je primjetno i u igrama.
Far Cray ide ljepo u 1024*768 na kombinaciji medium/high, kao i nfs mw, half life nisam probao ali bi vjerovatno radio ok jer ga je i r9200 dobro tjerao. Ponekad naravno stucne, ali nisam alergican na to.
QVI, Doom III i sl. zaboravi, totalno neoptimizovano za ATI, vuce se u 800x600 na low/medium.

Skaliranje na 1024x768 nije toliko tragicno i ne izgleda toliko lose u svim igrama osim u strategijama.

Sto se strategija tice, Ground Control 2 radi super u 1280, sve na max, AOE III ide u 1280 bez sjenki i blooma (shaderi na High), mada zna da uspodi kad se "namnoze" jedinice, pa onda malo "olabavim" podesavanja textura.

Ako su ti jedino igrice bitne, kao so je MrSa rekao, promjeni konfu.
Inace kupi LCD i rjesi se Cernobila na radnom stolu. :)
Poz.

Nazad
Vrh Dno