Shobe
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.09.2005
- Poena
- 330
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i5-12400 & Be Quiet Shadow Rock 3
- Matična ploča
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4
- RAM
- Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz
- GPU
- Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- Storage
- Kingston KC3000 NVMe 512GB + 2TB, Lexar NM790 2TB, Samsung 870 EVO 2TB, HDD Toshiba 3TB
- Zvuk
- Logitech Z533, JBL Tune 570 BT
- PSU
- Be Quiet Straight Power 11 850W Platinum
- Kućište
- Be Quiet Pure Base 500 FX
- Monitor
- Lenovo L27q-30
- Miš & tastatura
- Logitech M650L & Logitech MX Keys
- Mobilni telefon
- iPhone 8 128GB
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Pozdrav, posle jedno 10 godina, skoro sam sklopio novi racunar, jedino je jos grafika u dilemi. Nije neka specijalno jaka konfiguracija (i5 12400, 32 GB DDR4), al sam hteo da se barem jednom u zivotu pocastim iole boljom grafickom (trenutno je GTX 1060 6GB). Nekako uvek favorizujem nVidiiju (dosad sam je samo imao), pa je neki izbor pao na Asus TUF 4070 super (pre svega jer sam procitao da je najtisa i dosta dobro hladjena), ali tu je jel'te potencijalno usko grlo 12 GB VRAMa. Onda sam video da trenutno moze za nesto vise para da se uzme Palit 4070 Ti super JetStream OC, ali ne znam jel vredi, jer su testovi pokazali da ne odskace puno od obicne 4070 super, ali je boljitak 16 GB VRAMa. Koliko sam citao i ova je relativno tiha, ali ne znam jel pouzdana i koliko je kvalitetna S druge strane, vidim da su cenovno povoljnije AMD kartice, pre svega 7900 Gre/XT. Brze su od 4070-ki, ali dosta vise trose (da li osteno vise i greju prostoriju??), a i slaba im je podrska za ray tracing i ne podrzavaju DLSS (koji iskreno nikad nisam video uzivo, ali svi ga hvale).
S jedne strane me zanima kako bi ray tracing izgledao u praksi (znam da on dosta uspori fps). Obzirom da Remedy radi na remake-u Max Payne-a, kontam da ce ga posetno implementirati u tim igrama
Ne znam da li bi i primetio neku razliku medju ovim kartama sa ovim procesorom, ali ko zna, mozda bih za par godina uzeo neki bolji ili noviju platformu, itd. Igrao bi na rezoluciji 1440p, a refresh rate monitora je nista poseban - 60-75 Hz, barem ce biti do daljenjeg.
Hvala unapred
S jedne strane me zanima kako bi ray tracing izgledao u praksi (znam da on dosta uspori fps). Obzirom da Remedy radi na remake-u Max Payne-a, kontam da ce ga posetno implementirati u tim igrama
Ne znam da li bi i primetio neku razliku medju ovim kartama sa ovim procesorom, ali ko zna, mozda bih za par godina uzeo neki bolji ili noviju platformu, itd. Igrao bi na rezoluciji 1440p, a refresh rate monitora je nista poseban - 60-75 Hz, barem ce biti do daljenjeg.
Hvala unapred