Šta je novo?

nova gaming konfiguracija

laos

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poena
304
Pozdrav svima,

Nisam prilicno dugo pratio sta se desava sa komponentama, treba mi pomoc da sklopim konfiguraciju kojoj je pre svega namena igranje (uz svakodnevne stvari, email, web, filmovi HD i DVD rip). Pokusao sam da sklopim sam nesto, zanima me vase misljenje, da li je neka od komponeneti apsolutni overkill, da li moze jeftinije, bolje za iste pare itd. Ideja je da konfiguracija bude sto dugotrajnija (koliko god to bilo nemoguce danas), pored toga nemam bas puno vremena za igre, pa kada ga nadjem hocu da uzivam koliko mogu.
za i7 nisam siguran, morao bih da idem sa entry-level procesorom, ne znam koliko bih dobio, puno je skuplje kada se uzme u obzir i cena maticnih i memorije.. mozda to jeste pravi put, otvoren sam za misljenja :)

Zanima me samo CPU intel, GPU nvidia, klokovao bih sve koliko je moguce za stabilan rad

Napajanje: 750W Corsair TX Series (mozda prejako za ovo, ali moze da posluzi i za upgrade)
Procesor :INTEL Core 2 Duo E8600 Socket 775,3.3GHz,L2 6MB,1333MHz
Maticna: ASUS - P5Q-E - SOCKET 775
Memorija: moze neki predlog ( da li ima neko da uvoz G.SKILL u Srbiju? )
Kuciste : ANTEC NINE HUNDRED (moze i 300, ili CM 690, predlozite nije mi zao da nesto ustedim)
Hard: WD 640GB WD6401AALS,SATA II, 32 MB, 3,5
Kuler: OCZ Vendetta 2 ( ili nesto drugo? )
GPU: GTX 285 ( cena je dovoljno pala da mi ovo izgleda primamljivo, koja se pokazala kao najbolja koja moze da se nadje kod nas? )
Optika: PIONEER 216D BLACK (mozda i neki BluRay citac, po vasoj preporuci)
Monitor: 24” nemam predstavu, ovo je za mene potpuna nepoznanica

Mis, tastatura, zvucnici i slicno mi ne trebaju. Kuciste izadje oko EUR 1000, po cenama koje vidim na netu.
Otvoren sam skroz za sugestije, zahvalan svima na konstruktivnim predlozima

Epa ovako....

Core I7 zaboravi, jer je preskup. Ne toliko sam procesor, vec i maticna ploca, + DDR3 ram memorija. A razlika u igrama sa single GPU u vecim rezolucijama nije velika u odnosu na procesor recimo E8400 ili Q9550.

Drugo, E8600 je isto ne isplativ. Kosta 200 - 210 evra, a multiplier mu je 10.5, po meni je E8400 mnogo bolji izbor. Kosta 150 evra, ili kupi lepo Q9550 za 255 evra.

Trece, blue ray je takodje neisplativ. Blue ray diskovi su preskupi, vise ti se isplati da kupis ceo hard disk nego blue ray rezac i blue ray diskove.

Za 1000E bez monitora...

Maticna:Asus P5Q-E (130 evra)
CPU:E8400 (150 evra)
Kuler: OCZ Vendetta 2 (35 evra) (sa 3ghz na 4ghz laganica)
GPU:XFX GTX 285 648M 1GB DDR3 (350 evra)
Ram mem:Geil 2x2gb 1066mhz (65 evra)
HDD:WD 640gb 16mb (65 evra)
DVD: Pioneer bilo koji (20 evra)
Napajanje:Chieftec CFT-750-14CS (110 evra)
Kuciste:Chieftec GH-01SLW (55 evra)
Monitor: Samsung T220 22" (330 evra)

Ovo sve kosta 1310 evra sa monitorom, bez monitora 980.

Poslednja izmena:
Za 1000E bez monitora...

Maticna:Asus P5Q-E (130 evra)
CPU:E8400 (150 evra)
Kuler: OCZ Vendetta 2 (35 evra) (sa 3ghz na 4ghz laganica)
GPU:XFX GTX 285 648M 1GB DDR3 (350 evra)
Ram mem:Geil 2x2gb 1066mhz (65 evra)
HDD:WD 640gb 16mb (65 evra)
DVD: Pioneer bilo koji (20 evra)
Napajanje:Chieftec CFT-750-14CS (110 evra)
Kuciste:Chieftec GH-01SLW (55 evra)
Monitor: Samsung T220 22" (330 evra)

Ovo sve kosta 1310 evra sa monitorom, bez monitora 980.

Uglavnom je sve na mestu osim:
- monitor je 220-230e u normalnim radnjama. Svrati u sobu "Monitori", pa prelistaj malo. Mozda ce ti odgovarati onaj DVI Samsung 23" sa ogromnom rezolucijom...
- napajanje je dobro, mozda prednost Corsairu TX750 zbog garancije ako je i dalje 5 godina. Prednost Chieftecu ako je modularnost bitna...
- stvar ukusa u vezi kucista, pre bih uzeo neko drugo
- umesto Geila uzmi Transcend AxeRAM 2x2GB 1066, bolji je i manje problema ima. Potrazi po forumu za AxeRAM, mislim da su Bench kolege Yoti i M_M sumirali utiske za tu memoriju. Za G.Skill nisam cuo nikakve najave...

Zeznuo se, stavio je cenu za T220 sa tv tunerom, on kosta oko 320-330e.

Uglavnom je sve na mestu osim:
- monitor je 220-230e u normalnim radnjama. Svrati u sobu "Monitori", pa prelistaj malo. Mozda ce ti odgovarati onaj DVI Samsung 23" sa ogromnom rezolucijom...

Za taj monitor znam da je odlican, koristio sam ga, nije skup, zato ga preporucujem. U principu ni ne znam toliko drugih monitora, ali znam da je t220 odlican, za mene barem.

- napajanje je dobro, mozda prednost Corsairu TX750 zbog garancije ako je i dalje 5 godina. Prednost Chieftecu ako je modularnost bitna...

Slazem se. Razlog zasto nisam stavio to je zato sto nema gotovo nigde da se nadje. Ako nadje corsair tx750 neka ga uzme.

- stvar ukusa u vezi kucista, pre bih uzeo neko drugo

Slazem se. Neka uzme koje god hoce za 60 - 70 evra. Ne razumem se toliko, meni iskreno kuciste nije ni bitno.

Za taj monitor znam da je odlican, koristio sam ga, nije skup, zato ga preporucujem. U principu ni ne znam toliko drugih monitora, ali znam da je t220 odlican, za mene barem.

Bio je bez premca, ali sad ima konkurenciju. Ima taj Samsung za 220-230e sa ogromnom rezolucijom, najavljen je i test na Benchmarku. Polako se i 24" spusta cenovno. Takodje, cena za T220 ti je bas bila omasena :)

Slazem se. Razlog zasto nisam stavio to je zato sto nema gotovo nigde da se nadje. Ako nadje corsair tx750 neka ga uzme.

Pre ga je uvozio Comtrade, pa je bila pauza u distribuciji dok Alti nije preuzeo uvoz. Skuplja su nego pre, ali sta da se radi. E, da, zaboravio sam i Enermax da pomenem, sad ga iam kod nas, trebalo bi da je odlicno, od 625W ili tako nesto.

:wave:

Nazad
Vrh Dno