Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
U pitanju je apc bk650ei. Posle 8-9 godina došlo je vreme da se zameni baterija
Zamenska baterija koju apc preporučuje je RBC17, 12V 9Ah.
Koju marku baterije izabrati: csb, remco, ultracell, triax ili neku drugu?
Slicna situacija bila kod mene samo sto je baterija bila od 7Ah i mustek ups. Kupljena nova vision 9Ah posto po dimenzijama odgovara onoj od 7Ah. Placeno 2000 sa postarinom . Videcemo dokle ce trajati..
Imas MHB za 1500. u mom upsu orginalno bila yuasa i tajala 7-8 godina mada je zadnju godinu drzala po 5 minuta kada nesane struje ali je bilo dovoljno za premoscavanje kratkotrajnih ispada iz mreze 15-60 sekundi sto se jedno vreme redovno desavalo.
Panasonic nisam uspeo da nađem, fiamm je 2850din. Fiamm je italijanski brend, da li se isplati uzeti fiamm obzirom da je skuplji oko 70% od vision baterije?
Korstio sam Fiamm u firmi na većem broju ups-eva, najviše 12V 9Ah i bile su ok. Menjao sam ih posle 4 godina rada bez obzira na stanje pa ti ne mogu pouzdano reći koliko bi izdržale, ali za to vreme nisam imao nijednu problematičnu. Pre njih sam koristio različite jeftinije brendove i % otkaza u prve 2-3 godine je bio primetniji.
Ja kada sam kupovao bateriju izmedju te dve vision i mhb sam se vodio da uzmem onu sa sto novijim datumom proizvodnje.
To je jako bitan detalj kada kupujete bateriju jer ako je dosta stajala ...... slaba vajda sto je "nova"