Šta je novo?

Nov rezač zaglavi u rezanju

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Kupio sam novi samsung dvd rezač jer mi je stari pravio probleme tj. poneki fajlovi nisu bili čitljivi.

Ovaj novi zaglavi kod narezivanja i to odmah na početku; disk se vrti na brzini koju sam podesio 24-52x i neće da se prekine bez restarta računara.

A sinoć sam jedan dvd kopirao bez problema.
Windows svježe instaliran; isto se dešavalo i na drugoj instalaciji Windowsa. Prije sam koristio Nero a sada Ashampoo jer sam pomislio da program pravi problem.
Sad sam uništio 2 CD-a a prošlo je uspješno na DVD-u.

Neki prijedlog?:mad:

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    71.5 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
mozda pomognu intelovi drajveri za storage...Meni je isto samsung pravio problem,pa posle instalacije drajvera je sve bilo ok...Mozda tebi takodje pomogne...

Probaj da zamenis sata kabal...(pretpostavljam da je sata rezac)

Proveri da li ti uređaj nije slučajno u PIO modu. Ako jeste prebaci ga u DMA.

ja ipak mislim da je neispravan rezac. Ovo je ipak 2011 god,dvd rw je sada potrosna roba,veoma losheg kvaliteta. Reklamiraj ga ;)

Lako je za reklamaciju, al sta ako mu daju drugi rezac istog modela, i sve se ponovi. Hoce da reze jedan tip medije, a drugi nece. Kada su rezaci bili skuplji prvo bi se pitalo - koja je medija u pitanju. Pa se onda proba druga... Nece princo cd, ajd` probaj verbatim, sony... Nece vrebatim, probaj princo. Nece ni jedno ni drugo, je l` ima noviji firmaware? nece ni princo ni verbatim, ima najnoviji firmware. Skloni kontrolere pod device managerom pa da se prepoznaju novi pri sledecem restartu. Opet nece... Reklamiraj ga.

@DS9,

upravo je taj model u pitanju, tj. Samsung SH-S223C. Postavio sam mu najnoviji firmware sb06 (kod mene bio sb04) i sada reže normalno cd-ove (barem je jedan korektno narezao).

Hvala na pomoći.

imao sam i ja problema sa rezacem lg sata, na pri rezanju izbaci eror. mislio sam da je otisao rezac pa sam stavio drugi i ista stvar se ponovila i ispalo je da je problem bio u napajanju. imam dva harda i zvučnici se napajaju preko usb-a i kad ugasim zvučnike onda dobro nareze.

Ponovo sam imao problem sa narezivanjem cd-ova pa sam ga reklamirao i zamjenio. Sada reže normalno, valjda tako i ostane.

Nazad
Vrh Dno