Šta je novo?

Nov racunar prilikom instalacije Win7 izbacuje error code 0x8227045D

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Drug je kupio neku komplet konfiguraciju, FM1 chipset, sa Samsung F3 750GB HDD(pokazuje 693GB, tako da se verovatno reklamira kao 750GB) i ja vec danima bezuspesno pokusavam da na njemu instaliram Windows 7. Probao sam 2 razlicite instalacije od kojih je jedna bila sa DVD-a i USB-a, a druga samo sa USB-a i obe su testirane na drugim racunarima. Ovde prilikom instalacije on prodje onaj deo gde kopira fajlove na HDD i kod expanding files stigne do 2% i tu ostane jedno pola sata nakon cega izbaci ovu gresku. Prvo je disk formatiran direktno iz instalacije, a kad nije htelo onda sam ga formatirao i uspomoc Gparted partition tool, a kad ni tako nije uspelo odradio sam Low level format uspomoc Samsung alata u Hiren's Boot disku i onda formatirao pmocu Gparted-a i opet se sve isto desava.

Kako bi iskljucio mogucnost lose instalacije, jutros sam skinuo novu instalaciju Windows-a i taj image sam proverenom procedurom ubacio da se butuje sa fleske i narezao na jutros kupljeni Verbatim DVD i paralelno na 2 masine odpoceo instalaciju. Druga masina je skoro sastavljena 939 konfiguracija na kojoj do sad nije dizano nista i tu je sve proslo bez problema dok se kod ove masine opet desava ista prica.

Ocigledno da memorija zeza, proveri je.

Skidaj po 1 I 1 ram,moguce da je do njega.Mada postoji mogucnost da I nesto drugo od komponenti ne radi ali o tom po tom.

Nije do memorije. Isti problem sam imao prošle nedelje na jednoj FM1 office mašini. Doduše tu je svaki put bio drugi error (na windows 7 x64 instalaciji) i šta god da sam radio nije pomoglo. Sklopio sam 2 identična računara, na jednom je sve prošlo bez i jednog problema, na drugoj nikako nisam uspeo da instaliram sistem, a da bude iole upotrebljiv. Na kraju sam instalirao XP i sve šljaka kako treba. Doduše, 8 giga rama je neupotrebljivo na 32-bitnom Xp-u, ali to je mala žrtva za očuvanje mojih živaca. Nisam našao u čemu je bio problem, ali me ni ne interesuje sve dok sada taj računar radi.

Mozda kod tebe nije bio,ali ne znaci da je i kod njega tako.Memorije,kao i vecina drugih komponenti mogu da prouzrokuju dosta razlicitih problema.Znaci da ako kod nekog memorija pravi problem na jedan nacin,ne znaci da ce i kod nekog drugog da pravi problem na isti nacin.U ovom slucaju mu je najlakse da skida po jedan i jedan i ram i proba sa instalacijom.Tako ce otkloniti tu sumnju.Onda moze pokusati i sa hdd ,maticnom...U stvari ako uopste sme da otavara kuciste jer je novo i pod garancijom.Ako ne sme nek ga nosi u servis pa nek se oni zezaju.

Ima samo jedan RAM, ubacicu neki moj pa cu probati ponovo.
Inace, smatram da ne bi trebalo da je moguce staviti kao uslov garancije neotvaranje kucista.

Promenio RAM i stavio ga u drugi slot i opet nece.

Poslednja izmena:
...da li imas jos neki disk... na racunaru... ako imas iskljuci ga.... moguc problem

i promeni sata kablic, probaj neki drugi, moze biti problem...

Poslednja izmena:
Nema nista u racunaru sem DVD citaca i HDD-a. Uzecu kasnije da probam sa nekim drugim HDD-om da vidim sta treba konkretno da se zameni. Sve u svemu to ne radi :(

Jesi testirao HDD u hirensu?

Nešto sam gledao na netu...Elem, ta greška se najčešće javlja u slučaju neispravnog HDD-a.

Kad si narezivao win7 dvd, da li si zatvorio sesiju?

Probaj sledeće - napravi 2 particije, recimo 600GB i ostatak drugu. Onda instaliraj Win na drugu, bez pravljenja systemske part od 100mb. Ako te mrzi da testiraš sektore...

Pa to i radim, ne pravim nikakvu sistemsku od 100mb, to se pravi ako windows formatira hard i onda stavlja Master Boot Record tu, ali ja mu napravim 2 particije i on stavi MBR tamo gde mu ja kazem.

Probao sam i Windows XP, nece ni on.

Poslednja izmena:
Nisi razumeo, poenta je da instaliraš Win na kraj diska, svejedno da li sa ili bez 100mb systemske, ako je sa onda i ona da dođe na kraj.
Ako imaš neke greške na hardu, imaš ih tu na početku diska, gde si do sada pokušavao da instaliraš win.

Aha, razumem. Jel mogu da ga reklamiram nekako? Drug je bukvalno cim mu je stigao racunar doneo isti kod mene.

Nosi na garanciju to, skrati sebe i druga muka.

Vrh Dno