- Učlanjen(a)
- 20.05.2008
- Poena
- 555
Drug je kupio neku komplet konfiguraciju, FM1 chipset, sa Samsung F3 750GB HDD(pokazuje 693GB, tako da se verovatno reklamira kao 750GB) i ja vec danima bezuspesno pokusavam da na njemu instaliram Windows 7. Probao sam 2 razlicite instalacije od kojih je jedna bila sa DVD-a i USB-a, a druga samo sa USB-a i obe su testirane na drugim racunarima. Ovde prilikom instalacije on prodje onaj deo gde kopira fajlove na HDD i kod expanding files stigne do 2% i tu ostane jedno pola sata nakon cega izbaci ovu gresku. Prvo je disk formatiran direktno iz instalacije, a kad nije htelo onda sam ga formatirao i uspomoc Gparted partition tool, a kad ni tako nije uspelo odradio sam Low level format uspomoc Samsung alata u Hiren's Boot disku i onda formatirao pmocu Gparted-a i opet se sve isto desava.
Kako bi iskljucio mogucnost lose instalacije, jutros sam skinuo novu instalaciju Windows-a i taj image sam proverenom procedurom ubacio da se butuje sa fleske i narezao na jutros kupljeni Verbatim DVD i paralelno na 2 masine odpoceo instalaciju. Druga masina je skoro sastavljena 939 konfiguracija na kojoj do sad nije dizano nista i tu je sve proslo bez problema dok se kod ove masine opet desava ista prica.
Kako bi iskljucio mogucnost lose instalacije, jutros sam skinuo novu instalaciju Windows-a i taj image sam proverenom procedurom ubacio da se butuje sa fleske i narezao na jutros kupljeni Verbatim DVD i paralelno na 2 masine odpoceo instalaciju. Druga masina je skoro sastavljena 939 konfiguracija na kojoj do sad nije dizano nista i tu je sve proslo bez problema dok se kod ove masine opet desava ista prica.