Šta je novo?

Nov PIV do 250 evra?

Bgd

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
604
Nisam menjao konfiguraciju od 1997-te pa eto resih da to uradim sada. Posto imam odlicnu COMPAQ konfiguraciju i TFT monitor na poslu, za kucu mi treba skromna al' nova PIV konfiguracija. Znam da se mnogima gade skromne konfiguracije ali ja mislim da covek treba da proceni sta mu treba a ne da kupuje nabudzene stvari koje ce da koristi dva puta u zivotu.

Znaci komp. mi treba da surfujem, radim u wordu i excellu, igram se sa digit fotkama sa letovanja i da rezem diskove. Eto - vro jednostavno. Cak ne zelim ni da gledam filmove na kompu jer imam DivX-DVD standalone plejer. Jedini "luksuz" koji hocu je DVD pisac pa da mogu sam da rezem po 6 DivX filmova na DVD diskove (pisac cu platiti dodatno).

Vidim u Halo Oglasima da ima kompletne PIV konf. sa minitorom za oko 250 EUR -- Na pr:

"PENTIUM IV 2000+, 128MB, HDD 40GB, GRAFIČKA 64MB, CD 52X, MODEM, ZVUČNICI, KOLOR MONITOR 17, NOVO, GARANCIJA, KOMPLET 250 EUR, ODLOŽENO PLAĆANJE."

"PENTIUM IV 1.700MHz, 256MB DDR, 30GB 7.200, GeForce IV, 64MB TV out, CD52x, monitor 17, tastatura, ATX, optički miš, garancija 6 meseci, 260 EUR."

Sta mi vi preporucujete za sumu do 250 EUR?

Poslednja izmena:
Jel ti ozbiljno citiras ovo sto si citirao ili je ovo neki sarkazam? Obe konfiguracije nisu ni videle Pentium 4 kako izgleda. Prva ti je AMD konfa a druga celeron...
Opet, za te pare i ne moze PIV jer je samo procesor cca 150eura...

Uzmi bilo koju slicnu varijantu tim dvema (kao sto ti kazu, to nisu pentiumi4), al bar sa 256mb rama i modemom (ako nemas kablovski internet). Sta ce coveku vise para za ovo sto je nabrojao "...surfujem, radim u wordu i excellu, igram se sa digit fotkama sa letovanja i da rezem diskove"?

Pozdrav!

oke ljudi....chovek je reko P4 a mislio na Celly-a 4 tj sigurno ne kapira razliku jer se ne pati da uchi koji ima koliko kesha i koje magistrale i mnozioce....mada i ja mislim da za 250 e ne moz da se tu uklopi nista...i to bez monitora.

Broz je napisao(la):
ne treba ali on je postavio uslove - "no PIV do 250eura" a to nece moci nikako...
Pa to da, ali ne verujem ni da je mislio bas na Northwood-a/Prescott-a. ;) A i da je i mislio - ne treba mu to!

Inace, to da se Celeroni ili XP-ovi prodaju kao P4 je od ranije poznata stvar (koja me izludjuje uzasno)!

Poslednja izmena:
Ne kupuj takve masine ni u ludilu.

Nema tako jeftine a dobre masine. 450€ je neki minimum minimuma danas.

PS
Ako si resio da bacis pare bolje baci pare sa neke zgrade na ulicu.
Usrecices vise ljudi nego samo jednog prodavca - prevaranta.

Nazad
Vrh Dno