Šta je novo?

NOV Notebook racunar za 650- 700 evra !!!

disco_killa

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
620
Pozdrav

Vec par puta u oglasima (u pitanju su poznatije firme) video sam u ponudi par prenosnih racunara za oko 700e ?!

U pitanju su :

1. Notebook Acer TM 233LC Cel 2.0GHz, 256Mb, 30Gb, FDD, DVD&CD-RW, 15.1"TFT, XP Home, UK set - 720 evra

2. Notebook GERICOM Webgine P4 1.7, 256MB RAM, 20GB, CDRW/DVD, 15" - 685 evra

3. Notebook GERICOM Webgine P4 1.6, 256MB RAM, 20(30)GB, CDRW/DVD, 15" - 650 evra

Napomena : GERICOM modeli su sa dvogodisnjom garancijom !!!!

Ove konfiguracije izgledaju sasvim korektno pogotovu za pomenute pare.
Interesuje me da li neko ima iskustva sa nekim od pomenutih ?
Meni bi prenosni racunar trebao samo za Internet + Office primenu , uz povremeno gledanje Divx-a.....znaci bez igrica ili bilo cega mnogo zahtevnog ,pa mi ove konfiguracije izgledaju sasvim dovoljno.Da li se slazete ili imate neki drugi predlog?

Pozdrav

Mogu ove mašine da rade surf i office bez problema, ali ne kapiram zašto bi danas neko kupovao nov laptop koji nije Centrino.

Pa sto ne bi covek imao laptop? Cak i iz ciste dosade - zelim da imam laptop i kupicu laptop... So what? Dajte ljudi, navikli ste zbog "profesionalne deformacije" da kada neko kupuje nesto oko racunara da mora bas uvek da kupi sve top - a ne mora.

Laptopovi su se polako cenom i mogucnostima uvukli kao desktop zamena - sasvim dovoljno za nekoga ko nije pasionirani igrac najzahtevnijih igara. Za nekoga ko ima u vidu standardne office & internet aplikacije, cak je i mobilni P3 solidan izbor; ima lepih lapova koji su nekada bili top modeli zasnovani na P3-M varijantama, sa 15", ATI mobility grafickim kartama, DVD/CDrw, itd. za male pare. A malo se greju, tihi su i sasvim dovoljno brzi za ove poslove.

MrBug - pazi kod ovih konfiguracija na jednu stvar: nijedan od njih nema mobilnu varijantu procesora (i da, Pentium M nije jedini mobilni procesor), koji bi trosio manje i grejao se manje. To znaci da se sve ove konfiguracije solidno greju i cesto se pali kuler koji uopste nije tih. Na nekim od takvih lapova taj kuler je cak toliko iritantan da je meni licno duzi rad na njima prakticno nepodnosljiv. Generalno, za tu namenu sto si naveo bi trebalo da je dovoljno, eventualno bi dobro doslo da se prosiri RAM na svim ovim navedenim lapovima.

Ne bi bilo lose da pogledas na internetu reviewove ovih konkretnih modela; kako zvanicnih testova, tako i reakcije kupaca koji su to koristili neko vreme (tada neke stvari neizbezno promaknu testerima). Google, uneses mode + review. Obratis paznju na stvari kao sto su problemi sa baterijama, buka i slicno.

Jeste, kada se kupuje nov lap, najpametnije je ici na centrino (1000€+), ali 400€ razlike je 400€ razlike.

Poslednja izmena:
Silver, svaka ti valja. :beat:

Šalu na stranu, ako čovek nije zahtevan po pitanju aplikacija koje će se vrteti ma mašini a pritom je na budžetu ~500€ neki kvalitetan P3 laptop (IBM) može da bude idealno rešenje-kupovina.

Mislim da prilikom kupovine traba obratiti posebnu pažnju da se laptop ne greje ''ko ringla'' jer će pritom nivo buke biti jako izražen a tada je svaki intelektualni rad zaista teško izvodljiv! Zalete se ljudi kada vide specifikacije laptopa od 2 i kusur GHz a zatim bude :lupko:. To znači da treba izbegavati CPU koji ima puno MHz. Generalno treba izbegavati sve što nije Pentium M (Banias ili Dothan), kao i Celeron varijantu Pentium M (Banias) pošto Celeron ne podržava SpeedStep opciju pa uvek radi na maksimalno deklarisanom taktu.

Nije Pentium M jedini procesor koji omogućava tihi rad laptopa, postoje još i mobile A64 i VIA i Transmeta, ali neću da previše komplikujem stvari. :)

Poslednja izmena:
P3-M, P4-M, P4-M Celeron, Pentium M, Celeron M - od Intela. Mobilni bartoni i A64 od AMD. Sa Transmetom nudi recimo Elitegroup nove lapove ~600€.

silverglider je napisao(la):
Pa sto ne bi covek imao laptop? Cak i iz ciste dosade - zelim da imam laptop i kupicu laptop... So what? Dajte ljudi, navikli ste zbog "profesionalne deformacije" da kada neko kupuje nesto oko racunara da mora bas uvek da kupi sve top - a ne mora.

Laptopovi su se polako cenom i mogucnostima uvukli kao desktop zamena - sasvim dovoljno za nekoga ko nije pasionirani igrac najzahtevnijih igara. Za nekoga ko ima u vidu standardne office & internet aplikacije, cak je i mobilni P3 solidan izbor; ima lepih lapova koji su nekada bili top modeli zasnovani na P3-M varijantama, sa 15", ATI mobility grafickim kartama, DVD/CDrw, itd. za male pare. A malo se greju, tihi su i sasvim dovoljno brzi za ove poslove.

MrBug - pazi kod ovih konfiguracija na jednu stvar: nijedan od njih nema mobilnu varijantu procesora (i da, Pentium M nije jedini mobilni procesor), koji bi trosio manje i grejao se manje. To znaci da se sve ove konfiguracije solidno greju i cesto se pali kuler koji uopste nije tih. Na nekim od takvih lapova taj kuler je cak toliko iritantan da je meni licno duzi rad na njima prakticno nepodnosljiv. Generalno, za tu namenu sto si naveo bi trebalo da je dovoljno, eventualno bi dobro doslo da se prosiri RAM na svim ovim navedenim lapovima.

Ne bi bilo lose da pogledas na internetu reviewove ovih konkretnih modela; kako zvanicnih testova, tako i reakcije kupaca koji su to koristili neko vreme (tada neke stvari neizbezno promaknu testerima). Google, uneses mode + review. Obratis paznju na stvari kao sto su problemi sa baterijama, buka i slicno.

Jeste, kada se kupuje nov lap, najpametnije je ici na centrino (1000€+), ali 400€ razlike je 400€ razlike.

hvala na opsirnom odgovoru....stvar je u tome da nikada nisam igrao igrice niti me to interesuje, poenta je da hocu da rasteretim desktop masinu , tj da je oslobodim neta. (ima to svoju poentu).pa posto je moguce koristiti net i na celleron procesoru na 333mhz (naravno ne komotno) ne osecam potrebu da kupim laptop samo da bi sedeo u buka baru (na primer) i svi videli da imam top notebook ?!?! tako da stvarno zalim gore pomenute konstatacije !!!

Tebi hvala jos jednom.
Poz.

Pogledaj, malo po malim oglasima. Prije koju sedmicu neko (pogledao sam u pitanju je mihailo) je prodavao jednu masinu koja je imala Transmetu na 800 MHz - Gericom A2,. Cifra je bila oko 900tinjak evrica ali se dobijao i Plextor PX708 DVD-+R/W *×. Do sada ti je otisao Plextor, covjek je dodao i prodao jos neke stvaru u medjuvremenu, a A2 je ostao.

Evo ti link: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=51620&highlight=Gericom.

U to oglasu cini mi se da ima i link ka Gericom-ovom sajtu i specifikacijama, ali masina je nova i cini mi se da bi ti savrseno legla za to sto planiras. Plus u citavoj prici je taj sto ja makinu u aluminijumu (racunaj na to da nema krckanja plastike) i da nema kulera, tako da ti se jedino cuje disk!

Da ne duljim dalje, samo da kazem da nemam nikakve veze sa mihailom i da bi ja sebi uzeo tu masinicu bas za iste takve potrebe kao tvoje. Jedino sto nemam love. Trenutno. Ja sam se bio namjerio na Toshiba Portege 3480CT P3-650 masinu, ali ne mogu naci.

Eto tako. Nadam se da ces naci to sto trazis.

Pozdrav.

@MrBug
Ako imaš nekog preko bare možeš da dođeš do mega fensi sprave za ultra male pare. :) Recimo za ~700€ moguće je da se kupi IBM Centrino u garanciji!

Pogledaj www.ebuy.com

Poslednja izmena:
ej, te reklame su samo fora! 99% sam siguran je firma [slovo][slovo][broj][slovo] imala samo jedan jeftin Acer (onaj od 700e, cija je reklama bila u COM-u)...

ja sam zvao glavnu prodavnicu te firme, gde su mi rekli da su imali samo JEDAN takav laptop, a u 2. i 3. prodavnici nisu ni imali! Cist marketing!

inace, na "sivom" (hm) trzistu ima da se nadje mnogo dobrih masina, vrlo jeftino...

e Zoni pa ja bi voleo ...

e ja bi voleo da saznam gde se ta "siva" zona, ili zona "sivog" trzista nalazi!!!!cuo sam dosta prica u fazonu - ma moj ortak je uzeo cudo masinu za 4 glave...gde?????
nemam nista protiv "pozajmljenih stvari!!!

ne rzaumem???

ZoNi je napisao(la):
hm... ne bih o tome... mada, pogledaj nekoliko mojih novih threadova o HP nx7010 ;) (570)
pa evo pogledao sam - stvarno je izvrsan laptop i????
gde si ga nabavio, jel imas neke kanale? pa to u ovoj zemlji nije taboo tema, pa ovde je sve kradeno (na ovaj ili onaj nacin)
i to 570 jel to znaci da si ga kupio za 570e???
daj neke informacije - ako je tolko strasno, moze i PM

Tom je napisao(la):
pa evo pogledao sam - stvarno je izvrsan laptop i????
gde si ga nabavio, jel imas neke kanale? pa to u ovoj zemlji nije taboo tema, pa ovde je sve kradeno (na ovaj ili onaj nacin)
i to 570 jel to znaci da si ga kupio za 570e???
daj neke informacije - ako je tolko strasno, moze i PM

Strasno je javno pricati da u posedu imas nesto ukradeno...
:S:

Probao sam Gericom Webgine 341C2, ono, 128 MB rama, 20 GB HDD...nista nije tako strasno koliko je frka sa memorijom, jer HDD swapuje kao lud. Ako se doda jos 128 (tj. zameni za 256) mogao bi da radi posao nekako...uostalom, do kraja meseca bice test tih jeftinih na Benchu :).

nesharm je napisao(la):
Probao sam Gericom Webgine 341C2, ono, 128 MB rama, 20 GB HDD...nista nije tako strasno koliko je frka sa memorijom, jer HDD swapuje kao lud. Ako se doda jos 128 (tj. zameni za 256) mogao bi da radi posao nekako...uostalom, do kraja meseca bice test tih jeftinih na Benchu :).

stvarno bi pomoglo.kapiram da taj test ocekuju mnogi :)

takodje video sam asus-ov M2400N za oko 1000e.na benchmarku, jos kada je bio oko 1400e , dobio je preporuku kao solidan izbor sto se centrina tice.

Ukupno sam skupio 24 lapa jeftinija od 1000 evra, od kojih su vecina varijacije na temu (tipa samo dva razlicita CPU-a, npr 2.2 i 2.4 Cely), pa nisu usli u izbor. Probao sam da prosharam ponudu, a video sam da postoji i jedan DTK, mislim da ce i on uci na listing (nemam DTK za sada na listi).

Mislim, posao ce da bude bas mucan, bira se nesto tipa best of the worst, pa cu taman testirati svoje sposobnosti.

Inace, uzeti su u obzir lapovi od <1000 evra, ni evro preko.

P.S. Svaki zluradi komentar povlaci brisanje istog :p.

Poslednja izmena:
nesharm je napisao(la):
Ukupno sam skupio 24 lapa jeftinija od 1000 evra, od kojih su vecina varijacije na temu (tipa samo dva razlicita CPU-a, npr 2.2 i 2.4 Cely), pa nisu usli u izbor. Probao sam da prosharam ponudu, a video sam da postoji i jedan DTK, mislim da ce i on uci na listing (nemam DTK za sada na listi).

Mislim, posao ce da bude bas mucan, bira se nesto tipa best of the worst, pa cu taman testirati svoje sposobnosti.

Inace, uzeti su u obzir lapovi od <1000 evra, ni evro preko.

P.S. Svaki zluradi komentar povlaci brisanje istog :p.

svaka cast !

Vrh Dno