Šta je novo?

Nov lap top - nova baterija ... formiranje baterije?

cordos

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
309
Pomalo idijotsko pitanje posto na internetu ne nadjoh odgovor tako da se vec osecam kao ****** postavljajuci ga.

Elem, novi lap top Toshiba A 100-599 stoji mi na stolu i ne smem da ga pipnem. Prodavac mi je napomenuo da bi trebao da ga ukljucim u struju i da ga ostavim tako jedno 12h pre nego sto krenem da ga koristim. Nije pominjao da bi to trebalo da se radi tri puta (kao sto smo nekad radili sa mobilnim telefonima) niti da bih trebao da ispraznim bateriju do kraja. To sve ide uz pricu kako Toshibe obicno dolaze sa praznim baterijama... meni je cela prica sumnjiva i htedoh da nadjem lepo na internetu sta raditi kada pazarite lap top. Al ne nadjoh pa ovde molim za vase cenjeno misljenje. Znam da je neki totalno normalan i jednostavan postupak... al ja ga ne znam.:wall: Hvala unapred.

Svi novi laptopovi sa kojima sam se susretao (HP, ASUS, ACER) poslednjih godinu dana nisu imali potrebe za formiranjem baterije, samo je stavis, napunis i vozis.

Ma gurni u struju i cekaj jedno 2-3 sata dok se baterije ne napuni, imas indikator. Kakvih crnih 12 sati a kamoli 3x12.

Bateriju puni dok sw u kompu ne kaže da je puna. Drugačije samo ako je proizvođač je naveo u uputstvu. Ovo sa 12 sati je čisto neznanje naših prodavaca. Već n godina i laptopovi i mobilni telefoni koriste baterije kod kojih nije potreban takvo formiranje.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio A100-599 i odmah cim sam ga doneo iz radnje uklucio sam ga bez prethodnog punjenja makar i od dva minuta.
I da kucnem u drvo, komp dobro radi a baterija drzi sasvim OK.
Znaci zaboravi na punjenje od 12 sati i formiranje baterije, to je nebuloza.

Punjenje od 12h samo upropastava bateriju. Napuni prvi put do kraja i teraj. Sem ako se ne spominje nesto u uputstvu u vezi toga. A to sto pricaju da treba 12h... Pa neki pricaju i da im se obraca Bog...

Nazad
Vrh Dno