Šta je novo?

Nov konfig (bench revizija)

Khorne

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
319
Sta mislite o ovome ?

Intel E8400
DFI blood iron
320 GB WD , SATA2 16MB
2 x 1GB DDR2 OCZ, 1000MHz OCZ Platinum /CL5 kit
Sapphire ATI 4850, 512MB
CoolerMaster Centurion 534
OCZ 500W StealthXStream
DVD+-RW Pioneer 215D SATA

:wave:

Sta mislite o ovome ?

Intel E8400
DFI blood iron
320 GB WD , SATA2 16MB
2 x 1GB DDR2 OCZ, 1000MHz OCZ Platinum /CL5 kit
Sapphire ATI 4850, 512MB
CoolerMaster Centurion 534
OCZ 500W StealthXStream
DVD+-RW Pioneer 215D SATA

:wave:

ja bi mozda uzeo ocz na 1200 i p5q ili pro ali i ovako je ok konfa ;)

Dobra kombinacija.

Koliko kosta ?

oko 560 eur (u nekoj najjeftinijoj varijanti)

ja bi mozda uzeo ocz na 1200 i p5q ili pro ali i ovako je ok konfa

koliko bi mi znacilo to ?

Hard mi ne treba veci , nisam neki kolekcionar :) Jos da sacekam da se neko od uvoznika nakani da uveze neki dual slot hd4850 pa da konacno obavim kupovinu .

p.s sta kazete na trenutni konfig ? (u sig-u) :D

oko 560 eur (u nekoj najjeftinijoj varijanti)

koliko bi mi znacilo to ?

Hard mi ne treba veci , nisam neki kolekcionar :) Jos da sacekam da se neko od uvoznika nakani da uveze neki dual slot hd4850 pa da konacno obavim kupovinu .

p.s sta kazete na trenutni konfig ? (u sig-u) :D

Trenuta konfiguracija ti je 'vrunska :D ja neb menjo :p

Nego gde si nashao Blood Iron?

Tolko nam je. Ja sam odustao od DFI-ja i prelomio da uzmem Biostar TP45 HP. Trebalo bi u ponedeljak da mi stigne :)
Nadam se da necu zazaliti ko ti za plocu. Ako ne bude ono sto sam ocekivao, eteme u drugu sobu koja je postala veoma popularna :p

Poslednja izmena:
Nadam se da je bolja od ove obichne. Daleko bilo da je plocha losha al ima neke bagove, npr. nece HyperX da mi radi na njoj na 1066mhz iako su moduli deklarisani na 1066mhz. Vec sam bio pomislio da su crkli moduli ali sam ih probao na ASUS P5K-SE plochi i proshli sve testove sistem radi normalno sa njima. A da ne pricham da ne mogu da OC-ujem na njoj zbog ochajnih podeshavanja napona za CPU :wall:

EDIT: izgleda sam pocheo da pishe dok si ti editovao :)

Poslednja izmena:
-OCZ Reaper 1200MHz za 50ak evra apsolutni best-buy. Ako nema 1200, onda potrazi 1150 model za slicne novce;
-To kuciste ne bih uzeo nikako. Meni su front mesh kucista najbolji izbor trenutno, nesto tipa CM 590, Centurion 5 ili mozda i najbolje - TT M9;
-Kod mene na BloodIron-u napon prilicno varira. Nije to toliko mocna ploca kao sto se prica;
-Imas Gainward 4850 GS za oko 150e. Fabricki klokovana i sa dual-slot hladjenjem...

-OCZ Reaper 1200MHz za 50ak evra apsolutni best-buy. Ako nema 1200, onda potrazi 1150 model za slicne novce;
-To kuciste ne bih uzeo nikako. Meni su front mesh kucista najbolji izbor trenutno, nesto tipa CM 590, Centurion 5 ili mozda i najbolje - TT M9;
-Kod mene na BloodIron-u napon prilicno varira. Nije to toliko mocna ploca kao sto se prica;
-Imas Gainward 4850 GS za oko 150e. Fabricki klokovana i sa dual-slot hladjenjem...

- 10 eur je skuplja od one na 1000 a ne znam treba li mi ta brzina za ovaj fsb ?
- Po cemu su bolja od ovog ?
- Imas neku preporuku za iste pare ?
- Gde nadje za 150 ? koliko vidim uglavnom su oko 158

Dok dodam 10 eur za memoriju , pa za bolje kuciste , pa za bolju maticnu ... nakupi se 50-tak eur vise . To je problem kad uzimas sve odjednom ;)

Pitanje za clana mitarusa : Da li je bolje uzeti ovu memoriju sto si naveo OCZ Flex 2x1gb 1150 Mhz ili Gail 2x2gb 800Mhz za iste novce?

Nemam ti ja pojma. Zavisi za sta ti treba. Ako imas Vistu64 i nisi extremni zaludjenik za megahercima, idi na vise RAMa, odnosno na Geil. Prebrines pitanje RAMa na duze staze, a posle ide DDR3 i opet razmisljanje i trosenje novaca...

Ja sam moj RAM platio 3300 dinara, a da je bilo 2x2GB za te pare ne bih ni kupovao ovaj napucani OCZ.

- 10 eur je skuplja od one na 1000 a ne znam treba li mi ta brzina za ovaj fsb ?
- Po cemu su bolja od ovog ?
- Imas neku preporuku za iste pare ?
- Gde nadje za 150 ? koliko vidim uglavnom su oko 158

Dok dodam 10 eur za memoriju , pa za bolje kuciste , pa za bolju maticnu ... nakupi se 50-tak eur vise . To je problem kad uzimas sve odjednom ;)

- za koji FSB? Default za 8400, odnosno 333MHz? Ako mislis na 333 mozes da setujes memoriju na npr. 1110MHz bez problema, jos smanjis i voltazu i ima bolje hladjenje... sta znam, mislim da vredi 10e vise...
- ako si vizuelno video taj CM i svideo ti se, kupi taj. Samo kazem da je korisno da ti prednja maska bude mesh (mrezica) zbog protoka vazduha. Ali mozda je tebi na umu zvucna izolacija, tako da moje primedbe i predlozi padaju u vodu. Licno, Centurion 5 mi je neuporedivo lepse, ali to je vec stvar ukusa...
- nemam preporuku, znam samo da moram odmah da se odlucim za neku plocu bez razmisljanja, bio bi to P5QPro ili mozda neki DFI Lanparty...

EDIT: Cenu za Gainward sam pokupio sa jednog mejla, ali to je sa popustom. Izvini za dezinformaciju....

Poslednja izmena:
- za koji FSB? Default za 8400, odnosno 333MHz? Ako mislis na 333 mozes da setujes memoriju na npr. 1110MHz bez problema, jos smanjis i voltazu i ima bolje hladjenje... sta znam, mislim da vredi 10e vise...
- ako si vizuelno video taj CM i svideo ti se, kupi taj. Samo kazem da je korisno da ti prednja maska bude mesh (mrezica) zbog protoka vazduha. Ali mozda je tebi na umu zvucna izolacija, tako da moje primedbe i predlozi padaju u vodu. Licno, Centurion 5 mi je neuporedivo lepse, ali to je vec stvar ukusa...
- nemam preporuku, znam samo da moram odmah da se odlucim za neku plocu bez razmisljanja, bio bi to P5QPro ili mozda neki DFI Lanparty...

EDIT: Cenu za Gainward sam pokupio sa jednog mejla, ali to je sa popustom. Izvini za dezinformaciju....

pa za 333 (default) mi je valjda dovoljna memorija na 667 (ddr ) ? Procesor planiram da drzim na oko 3.4 ghz tako da mi je i memorija na 800 puna kapa sto se tice prostora za OC . E sad , ne znam kolika je razlika u performansama izmedju 800 i 1200 ? (kapiram da je brza , ali vidi li se to u realnom radu ?) Mozda je bolje da uzmem neku na 800 sa manjom latencijom za iste pare ...

Sto se kucista tice , i ovo bi trebalo da ima pristojan protok vazduha i kvalitet (ipak je to CM) , a s`obzirom da nisam ekstremni overkloker , sasvim dovoljno da ohladi ostatak konfe (narocito ako uzmem hd4850 sa dual slot hladjenjem) ? Ostalo je manje vise stvar ukusa :)

Kako te inace sluzi ova ploca ?

I gde ima popust ? :D

pa za 333 (default) mi je valjda dovoljna memorija na 667 (ddr ) ? Procesor planiram da drzim na oko 3.4 ghz tako da mi je i memorija na 800 puna kapa sto se tice prostora za OC . E sad , ne znam kolika je razlika u performansama izmedju 800 i 1200 ? (kapiram da je brza , ali vidi li se to u realnom radu ?) Mozda je bolje da uzmem neku na 800 sa manjom latencijom za iste pare ...

Sto se kucista tice , i ovo bi trebalo da ima pristojan protok vazduha i kvalitet (ipak je to CM) , a s`obzirom da nisam ekstremni overkloker , sasvim dovoljno da ohladi ostatak konfe (narocito ako uzmem hd4850 sa dual slot hladjenjem) ? Ostalo je manje vise stvar ukusa :)

Kako te inace sluzi ova ploca ?

I gde ima popust ? :D

Zavisi sta ti je realni rad. Najbolje je da uzmes najjeftiniju DDR 800MHz memoriju. Npr., Transcend ili Kingston - oko 2500 din. A kintu preusmeri na nesto drugo. Kasnije, kad budes prelazio na 4GB, prodaj tu i kupi neki dobar 2x2GB memorijski kit.

Koju cenu imas za kuciste i plocu? Odnosno koliko max novca mozes da izdvojis?

oko 45 k dinara , koliko otprilike izadje ovakva kombinacija u nekim jeftinijim radnjama ...

Super je ta navedena kombinacija. Ali eto, kad trazis "Bench reviziju", tu nema mesta za "nemam toliko" :D...

Vidi se da si se informisao, sve sto si naveo je vrlo solidno ili odlicno. Bilo sta da uzmes od onoga sto je predlagano u ovoj temi, neces pogresiti. U pitanju su nijanse i mozda cak i sreca :smash:. Evo u oglasima RAM koji je na papiru kao moj, a ne slaze se sa istom plocom kao sto je moja. Datum proizvodnje, druga serija, a isto ime proizvoda -> radi drugacije :S:

Nazad
Vrh Dno