Šta je novo?

nov kompijuter

stefanm

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2006
Poena
330
Dobar dan,

interesuje me za misljenje svih na forumu o sledecoj konfiguraciji-

• AMD Sempron XP2800+ Box 754
• AMD Asus K8 K8N
• DDR 512Mb 400MHz
• Asus A9550 GamerEdition 256MB
• 80GB Maxtor 7200rpm 2MB
• Sweex Ambient Hard modem
• Centralook MidiTower 350W
• DVD-RW / CD-RW
• 3.5'' Floppy

Hvala unapred

Sasvim ok konfa za multimediju, i da se odigra neka igra na medium/low detaljima, ali:

-grafichka ce ti biti uskoro usko grlo, ako planirash da se igrash
-nedostatak rama
-bolja plocha

Ako si obichan user koji se ponekad poigra ovo je sasvim ok makina za male pare.

Ako imas para uzmi odmah jos 512Mb rama ,a graficku
mozes kasnije da promenis kad ustekas kintu.Ostalo je OK.

stefanm je napisao(la):
Dobar dan,

interesuje me za misljenje svih na forumu o sledecoj konfiguraciji-

• AMD Sempron XP2800+ Box 754
• AMD Asus K8 K8N
• DDR 512Mb 400MHz
• Asus A9550 GamerEdition 256MB
• 80GB Maxtor 7200rpm 2MB
• Sweex Ambient Hard modem
• Centralook MidiTower 350W
• DVD-RW / CD-RW
• 3.5'' Floppy

Hvala unapred
Није лоше, ал' је графичка доста слаба и има 256MB што је превише за овакву картицу у смислу да се не исплати, ако ћеш је већ узети узми ону верзију са 128MB VRAM-а.

stefanm je napisao(la):
interesuje me za misljenje svih na forumu o sledecoj konfiguraciji

Sve je OK, uzmi 9550GE sa 128MB i razmisli o kupovini Western Digital ili Seagate hard diska umesto Maxtor-a, razlika je u par eura, a mnogo su bolji od doticnog ;)

sasvim solidna konfiguracija. ploca nije overklokerska ali je stabilna. grafika zadovoljava za svoju cenu, nije mozda bas za najnovije igre sa full detaljima, ali ces se sigurno naigrati. mada grafike i rama nikad dosta, tako da nemoj da te to mnogo brine.

Pozdrav

Prilicno ujednacena konfiguracija, mada po meni je bolje uzeti neku PCIE plocu i X550, a razmisli i o nekom DVD rezacu razlika u ceni je mala.

Konfiguracija je ok. ja bih uzeo samo drugu karticu na pr. 6600 256 ili 6600gt

Sto se tice asusa 9550ge 256 memorija joj je na 5.0ns kao i vecini 9550 sa 128 rama tako da slobodno uzmi verziju sa 256 rama, jer rama nikad dosta.(dobitak sa vise rama je oko 100-200 poena u 3dmarku, nema gubitka).
Ako nadjes recimo abit 9550 sa 128 njemu je ram na nekim verzijama 3.6 ili 4.0 u tom slucaju uzmi abit, na ostalima kod nas je uglavnom 5.0 ns.

Ljudi ta masina nova sa monitorom izadje ~530 eura, a vi mu preporucujete grafike od 150+ eura... Znaci masina je skroz OK sastavljena, taman kako treba, sve na svom mestu ;)

Jedino ono sto sam vec napisao, za 2-3 eura gore imas WD ili Seagate hard disk sa 3 ili 5 godina garancije...

Vule je napisao(la):
Ljudi ta masina nova sa monitorom izadje ~530 eura, a vi mu preporucujete grafike od 150+ eura... Znaci masina je skroz OK sastavljena, taman kako treba, sve na svom mestu ;)

Jedino ono sto sam vec napisao, za 2-3 eura gore imas WD ili Seagate hard disk sa 3 ili 5 godina garancije...

Sve je na svom mestu ja bih jedino dodao da uzmes duplo veci hard(par eura vise) i to je to.

I pise se KOMPJUTER, bez i.

Hvala ali nije mi jasno sto se neki zale na grafiku - mislim zar nije dobra 256MB. Trebalo bi da sve igrice na njoj rade fantasticno.

Ajde govorite jos,
Pozz

Nece raditi fantasticno, radice normalno, osim ako ne igras Championship Manager :)

Aj kazi ti nama koliko si ti ogranicen sa sredstvima pa da ti lepo sastavimo najoptimalnije moguce!

Pretpostavljam da ces sve kupovati na jednom mestu, pored drugog harda (u sushtini samo da ne bude maxtor sa 1 god garan.) ako je moguce, za DVDRW trazi ili Pioneer 110D ili Nec 4550A, _ni_u_kom_ slucaju LG.

Poslednja izmena:
Vule je napisao(la):

Da li niko nije primetio ali mislim da bi trebalo da HDD bude sa 8Mb keša, a ne sa 2Mb kako je covek naveo, razlika u ceni je bezznacajna ???

Znaci da kupujem ja. Mislio sam da bi trebalo da promenim mozda samo plocu , koju savetujete. Koje kuciste

Hteo bih sada da kupim komp jer su cene nize- pozurite sa odgovorom

AJMO AJDE SVI U NAPAD

Nazad
Vrh Dno