Šta je novo?

nov intel-NEŠTO IMAM, ŠTA DALJE???

firelord28

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2008
Poena
304
Ljudi evo i ja da nešto mudro pitam, treba mi još neko mišljenje!

Imam 250 evropljana, možda i koji preko toga, al' baš možda:trust:

Monitor koji služi kao televizor više nego kao monitor LG M228WDP-BZ ima jedan hdmi ulaz 1680X1050.

PQ5 Pro, kućište CM690, Corsara 620 i neki sata II 320 Hitači koji služi kao skladište, pa bi mogao da se ubaci u rad mašine.

Šta dalje?
U planu su mi intel 5200 (da ga dignem malo ili malo više:smash:), memorija koliko može i grafička koja može, a i neko rezalo.
OS-Vindouz XP (imam programe za nj), al' mož' se desi i Vista (ako rama bude na pretek)!

Potreban za sve opšti rad u kući, rad u Korelu i Fotošopu, po nešto više i u Autokedu, da neki HD film odgledam, a nisam ni na igre gadljiv, pa bih i JA da probam tu Krizu, GTA4 i ostale novotarije bez besnih "efektija".

Jasno je da se nadam da ću u budućnosti kupiti bolji procesor (ako cena padne i ne spržim ovaj moj), a mislim da je sad bolje kudikamo neki fini kuler za procesor i neku grafičku (Zelene više volim od Crvenih, al' vidim da svi savetuju 4770 kao dobar izbor, možda neki 9800 GT ili 250 ili šta kažete), pa posle ostalo.
Gledam ono lepo kućište i tuga me hvata, a plesan se uhvatio po ploči :(
Pomagajte i unapred zahvalan
P.S. Tek sutra ću da odgovorim na postove ljudima koji su se potrudili nešto da kažu da mi pomognu

Evo ovako, za ~250e (tj 23500 din) imas:

E5200 ~5800 din
2x2GB DDR2 na 800MHz, moze Transcend, Geil... ~4000
Palit GTS250 navodno moze da se nadje za 11200 din, ne znam da li je tacno (9800GT zaobidji)
CM GeminII S kuler ~3000

Ovo je ~24000 din, mozes da uzmes i 2GB RAM-a za sada, i E5300 za koji vazi da se jos bolje klokuje od E5200, vidi sta ti vise odgovara.

Moj predlog:
e5200 5800 RSD
2x1 2000 RSD pitaj peju za proizvodjaca
Sapphire ATI 4870, 512MB DDR5, TV, DVI 15.500 RSD

Dodas jos 3000 za kuler CM GeminII S( naravno ako oces clock) ako neces nema potrebe.

Ako neces clock onda:

Za tih 3000 uzmes jos 2gb rama tj 2000 RSD. A za 1000 pocastis se picem

Poslednja izmena:
Hvala Pejo i Markošvabo

E sad pitanja naravno: :type:
1. je l' stvarno 5300 ima bolji OC potencijal, tj. je l' se to i u praksi pokazalo da vredi tu razliku od 10ak Evropsko-unijskih novčanica:S:?

2. taj GeminII S staje fino u CM690? Je l' njegova cena od 3000 dinara opravdava tišinu i "ladovinu" koju pravi i je l' vredi pasta što uz njega dođe? Moram li da kupujem još dve 12 ili ovo je cena sa njima? Je l' će posle da mi hladi dobro i neki bolji Kvad procesor? :whip:

Možda ipak da temu postavim i u procesori i kuleri pa da tamo čekam neki odgovor

1. Ako ti nije neki problem da dodas, onda dodaj, u suprotnom, E5200 ti je dovoljan.
2. Staje bez problema, nije glomazan, opravdana je ta cena, ne verujem da je ta njegova pasta dobra, bolje kupi OCZ Freeze, ona je valjda malo preko 400 din, taj kuletr ima jednu dvanaesticu, nije kao GeminII sa dve, hladice ti i quad OK.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno