Šta je novo?

Nov ali izlozen laptop na velikom popustu ili ne?

Mardz

Zapažen
Učlanjen(a)
27.03.2025
Poena
1
Pozdrav. Planiram sutra da pogledam/kupim novi laptop. Posto imam novi high end desktop i 360hz OLED 1440p G6 monitor, hteo sam da uzmem laptop sa 240hz refresha. Posto je vecina modela gaming, a laptop bih uzeo pre svega za neke light posloven stvari, ali da imam ujedno i za gaming cim kupujem 240hz (koji su svi gaming) laptop, od svih u ponudi izdvojili su se Legion 5 pro modeli.

Trenutno ja na akciji (rezervisao sam) Legion 5 pro sa 4070 grafickom i ryzen 7 7745HX cpu, koji je sa originalnih 330 hiljada sada 200 hiljada tacno. Ali, imaju samo par modela u svakoj randji po jedan i izlozen (velika radnja u BG shoping centrima je u pitanju). Kazu da je na alarmu, bez da je koriscen, punjen, installirano bilo sta, ali me samo brinu moguca ostecenja, koja cu naravno pregledati, i eventualno ne znam koliko strucno i pazljivo brisu ekrane. Verovatno znaju kako i kada. Inace preferiram bas kupovino originalno zapakovanih stvari.

Takodje u drugoj prodavnici postoji Legion 5 pro, isto 4070 gpu ali sa mnogo jacim ryzen 9 7945HX procesorom. MEnbi realno nece trebati, necu nesto renderovati ili koristiti za AI treninge, a plus izgleda da je toliko CPU jak da bas jako greje cesto i da se fanovi stalno cuju, ja preferiram da je tisi laptop bar za neke idle/light procese.

Ono, bespotreban thread, na meni je da odlucim na kraju, a razglabao sam i sa chatgpt-om dosta, ali neki savet? Moguce da izlozen laptop bude netaknut i kao iz kutije, apsolutno bez ikakvih mirko ostecenja ekrana? Hvala!
Inace taj jaci je 240 hiljada, jeste skupllji i ne trebaju mi te performanse, ali opet neotvoren a da mi odgovara ovako osim sto se navodno vise greje od ovog slabijeg i cuju se fans jace.

"laptop bih uzeo pre svega za neke light posloven stvari"

"Trenutno ja na akciji (rezervisao sam) Legion 5 pro sa 4070 grafickom i ryzen 7 7745HX cpu"

"ja preferiram da je tisi laptop bar za neke idle/light procese"

Ove izjave su kontradiktorne, ako ti treba laptop za posao i da je tih, uzmi Macbook Air m4 koji je 50% od te cene i nema uopste ventilatore a za svaki posao ce ti biti odlican.

Ako ti treba gejming laptop, mada vec imas high end pc, uzmi najskuplji koji mozes da priustis, u kutiji, jer kad vec dajes tolike pare glupo je da uzimas nesto sto je njih 2000 pipkalo

Ako je laptop radio izlozen neki kraci period
( moze prilicno precizno da se utvrdi preko programa koji prikazuju stanje SSD-a )
i ako nema neko ostecenje usled "pipkanja" , ne vidim razlog da se ne uzme "izlozbeni"
primerak.

@Ninoslav

OK predlog , ali pitanje je da li je kupac imao dodira sa macOS i ako nije da li je spreman
da menja platformu ???

Lako se proveri da li je radio i koliko je radio, takođe ako dobijaš dve godine garanciju, šta te briga. To je odličan laptop sa kojim nema greške, sad je samo na tebi da prođeš što povoljnije.

Nazad
Vrh Dno