Šta je novo?

Nov, a sporiji?

nikola1505

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
309
HDD 250 GB,WD2500KS,SATA-300,16MB/7200rpm - kupio sam ovaj hard disk u nadi da će biti brži od mog prethodmog koji je bio 250 GB,WD2500JB, 7200, 8MB. Ali ispostavilo se da mi je stari hard bio brži. Može li mi neko reći razlog, da li može da bude da nije dobro priključen, napajanje? Bilo šta samo mi odgovorite, unapred hvala.:type:

u princpu wd sa 16mb bi trebalo da bude brzi ali kao sistemski disk
ako si ga stavio kao dodatni disk onda bi rebalo da bude isti kao wd 8mb

istestiraj ih malo
sa HD tach-om

Poslednja izmena:
Ok. Istestirao sam ga i kako sad da vam pokažem ovde sliku, kako vi slikate pa ubacite na forum?

Ne znam kako da vam stavim sliku sa hd tach ali možda ova pomogne. Kakvi su ovo rezultati,pošto se ja slabo razumem u ovo?

Prilozi

• HDTune_Benchmark_WDC WD2500KS-00MJB0.png
    HDTune_Benchmark_WDC WD2500KS-00MJB0.png
    37 KB · Pregleda: 176
Poslednja izmena:
ja imam isti takav hdd i kod mene su rezultati nesto bolji(nekoliko %)

ja imam taj disk WD2500KS
meni je taj disk sporiji od Seagate 200GB ATA100 Barracuda 7 u average-u (malo)
mada sam ja i vise nego zadovoljan tim WD-om, tih je, ne greje se...

Ako si kupovinom diska istog kapaciteta hteo da dobijes na brzini mislim da si pogresio.
Najvece ubrzanje donosi HDD sa vecom gustinom zapisa po ploci
Ako je gustina zapisa recimo 133gb po ploci taj disk ce biti brzi od SVAKOG koji ima gustinu zapisa 100gb.
A to da li je SATA ili SATA ili ATA, da li ima 8Mb ili 16mb cache manje je bitno (da ne kazem NEBITNO) po brzinu.

Treba mi neki brz hard disk kapacietata može 200 do 320 gb najviše potreban zbog igara. Šta preporučujete?:wave:

Poslednja izmena:
cekaj covek oces brz disk sa 200gb za igre?
sto nebi uzeo wd raptor 150gb za sistemski disk i radice ko munja

OK. Ali šta je bolje po vama , Raid tj. da kupim još jedan isti disk ili WD raptor?

RAID bolji transver Raptor bolji seek, Raptor skuplji RAID veci kapacitet, RAID veci rizik po podatke i veca potrosnja. Cons. uzmi 2-3 Raptora i vezi ih u RAID :D

Gde mogu da nabavim WD RAPTOR? Da li ima ovaj hard od 250 GB i kolika mu je cena otprilike? Pozdrav svima:wave:

Poslednja izmena:
Ljudi, instalirao sam Data Lifeguard Tools i kada otvaram ovaj program javlja mi sledeće: Data Lifeguard Tools has detected that support for drives over 137GB is not fully enabled. Tools must make a change to the system registry and restart your computer. Click OK to enable support for drives over 137 GB. Click cancel... Znate li šta je ovo i šta da radim?

Gde mogu da nabavim WD RAPTOR? Da li ima ovaj hard od 250 GB i kolika mu je cena otprilike? Pozdrav svima:wave:

wd raptor je preskup i ne postoji od 250gb, najveci je od 150gb i kosta ako se ne varam oko 250evra :S:
bolje kupi 2 hdd-a od 250-300gb i stavi ih u raid

Poslednja izmena:
Kupi bre obican 320 gb wd ili seagate a taj problem i nije do harda!!!!!

frogman ne znam za tebe ali maxtor je KRS firma, ok imaju par dobrih diskova
ali WD i Seagate su ne uporedivo bolji po kvalitetu i preformansama

WD i Seagate prednjache po kvalitetu diskova - WD je malo sporiji ali se manje greje i tishi je u radu, Seagate je brzi ali shumniji i topliji. Nisu loshi josh i Hitachi diskovi - kod njih moze da se ukljuchi AAM mod koji dosta smanjuje shum (i malo performanse). Za Samsunge ne znam kakvi su, ali vidim da se ljudi ne zale toliko koliko na Maxtor. WD Raptor 150 GB jeste najbrzi SATA disk, ali mislim da ne opravdava svoju cenu - pre bih uzeo 2 500 GB diska i napravio RAID 0.

Jel ovo ok rez?

Prilozi

• untitledhkkh.JPG
    untitledhkkh.JPG
    164.9 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
WD i Seagate prednjache po kvalitetu diskova - WD je malo sporiji ali se manje greje i tishi je u radu, Seagate je brzi ali shumniji i topliji. Nisu loshi josh i Hitachi diskovi - kod njih moze da se ukljuchi AAM mod koji dosta smanjuje shum (i malo performanse). Za Samsunge ne znam kakvi su, ali vidim da se ljudi ne zale toliko koliko na Maxtor. WD Raptor 150 GB jeste najbrzi SATA disk, ali mislim da ne opravdava svoju cenu - pre bih uzeo 2 500 GB diska i napravio RAID 0.

zaboravih da napomenem Hitachi isto jako kvalitetan proizvodjac

Da, ljudi se ne zale na Samsunga kao na Maxtora jer se neuporedivo manje prodaje. Seagate je kupio Maxtor-a tako da je sada bespredmetno diskutovati o razlici u kvalitetu izmedju ova dva proizvodjaca. Iskreno, preporuka ide za nejbolju cenu i/ili najduzu garanciju. Ostale razlike necete ni primetiti.

Nazad
Vrh Dno