Šta je novo?

notebook, za oko 1000e

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
630
Treba mi za kancelariju notebook. Budzet je oko 1000e.
Znaci, bitno je da ima jako dobru bateriju, i da ne bude mnogo lenj i spor. Na njemu se nece raditi nikakve perverizije. Znaci, prebacivanje slika, vece kolicine dokumenata, ppt-a, tabela.... itd - kancelarijske stvari.

Asus M2400N.

Centrino, P-M 1.4, 256MB memorije, integrisana grafika, 14" ekran, odlicna baterija, kombo uredjaj. Wireless i zemaljski LAN, modem... bla bla..
Kosta bas toliko, nov sa garancijom.

Danas sam imao jedan pod rukom, stvarno je impresivno sta se dobija za taj novac.

Pozdrav!

Koliko tacno kosta taj Asus, gde ima da se kupi i koliko traje baterija ?

Fujitsu Amilo M 7400; Pentium M @ 1.5GHz, 512MB RAMa, 40GB hdd, CDRW/DVD combo, 15" TFT, Firewire/usb2, svideo, ethernet lan, wifi 802.11b, modem, SD/MS/MMC card reader + WindowsXP Home ovde kosta 980e.

silverglider je napisao(la):
Fujitsu Amilo M 7400; Pentium M @ 1.5GHz, 512MB RAMa, 40GB hdd, CDRW/DVD combo, 15" TFT, Firewire/usb2, svideo, ethernet lan, wifi 802.11b, modem, SD/MS/MMC card reader + WindowsXP Home ovde kosta 980e.

i sta cemo sad?;)

Kako sta? Pa potraziti da li ima tamo u lokalu, posto sam primetio da se cene takvih stvari ovde i tamo sve manje i manje razlikuju. U principu, tesko je naci solidan centrino lap za oko soma ojra, a da nije za nesto zakinut - recimo za kolicinu rama, velicinu diska, dijagonalu monitora ili nesto slicno. Jedina "mana" koju ovaj Amilo ima je u tome sto koristi VGA iz i855GME cipseta, a nema neki dodatni ATI mobility ili NV Go cip - a prema gore navedenoj upotrebi, coveku to ni ne treba.

Sta se primas bre admine:)
Po meni taj lap nema manu ako coveku ne treba 3D jer sam video kakvu 2D ima IEG2 i slika je fenomenalna. Ono sto je meni nepoznanica je kvalitet "zaslona"? Imas li uvid u to?

Ne, nemam taj podatak. Postoji jos jedna potencijalna zackoljica - neki lapovi nude opciju da se blok sa optickim drajvom izvadi i umeso njega gurne jos jedna baterija (neki nude, ne svi). E, ovaj je jedan od onih kojima baterija i optika ne mogu da se medjusobno zamene, tako da moze da ide samo jedna baterija. U principu, to je standardnih 3-4 sata kao i za vecinu drugih centrina, sto u ovom slucaju vrlo dobro, s obzirom da je monitor od 15" i predstavlja veci potrosac.

P.S.
Admini se ne primaju :d

silverglider je napisao(la):

Ovo izgleda fino...
A gde ima za te pare?

Broz je napisao(la):
u nemackoj:)
pogledaj moj link gore

Aha... treba videti koliko je ovde. Izgleda 1200e, ali treba bolje potraziti...

A sta mislite o ovom:
HP EVO D530S/P2.4/80adn/512/4 Euro Small Form Factor Case, Pentium 4 2.4GHz/800, 80GB HDD 7200, 512MB DDR, DVD, NO FDD, USB Smart Card Reader Keyboard, 2-Button Scroll Optical Mouse, Gigabi 1,034.00

i kolika je razlika izmedja ovog i tog M 7400

Razlika je u tome sto je taj HP vise desknote laptop i tu baterije traju relativno kratko, posto nisu sve komponente (u prvom redu procesor) mobilne verzije pa vuku mnogo vise struje. Njegova namena je da radis sve vreme prikacen na struju, ali eto, mozes da ga zaklopis na kraju dana i poneses kuci da nastavis rad.

Ukoliko ti je rad na baterije iole vazan, gadjaj centrino odnosno pentium M u svakom slucaju.

Gox je napisao(la):
Aha... treba videti koliko je ovde. Izgleda 1200e, ali treba bolje potraziti...

A sta mislite o ovom:
HP EVO D530S/P2.4/80adn/512/4 Euro Small Form Factor Case, Pentium 4 2.4GHz/800, 80GB HDD 7200, 512MB DDR, DVD, NO FDD, USB Smart Card Reader Keyboard, 2-Button Scroll Optical Mouse, Gigabi 1,034.00

i kolika je razlika izmedja ovog i tog M 7400

U svakom slucaju bolji izbor je P-M, jer dobijas i CDRW a 80GB u lapu je cist visak i bacanje para. Po meni je 40GB i CDRW sve sto treba...

Sasa je napisao(la):
Asus M2400N.

Centrino, P-M 1.4, 256MB memorije, integrisana grafika, 14" ekran, odlicna baterija, kombo uredjaj. Wireless i zemaljski LAN, modem... bla bla..
Kosta bas toliko, nov sa garancijom.

Danas sam imao jedan pod rukom, stvarno je impresivno sta se dobija za taj novac.

Pozdrav!

Sale mala ispravka, taj Asus koji si imao pod rukom je 1,5 GHz... ;)
I da potpisujem da je sjajan... :D

Marsovac je napisao(la):
Sale mala ispravka, taj Asus koji si imao pod rukom je 1,5 GHz... ;)
I da potpisujem da je sjajan... :D

Mislis postujes sa njega da je sjajan ,)
Moracu da dodjem do tebe u SU da ga overim definitivno...

Nazad
Vrh Dno