Šta je novo?

Notebook za cca 1000eu

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Preporucite...
cena da bude 1000+-100eu (ne preterivati iznad toga)

nije za mene- za kumu je... ja sam preporucio fsc amilo mislim 1650 (turion64 za oko 1100), ali je ona cula kako fsc ima dosta losu plastiku...
moje iskustvo se uglavnom svodi na ibm i na hp, koji su oba iznad ove cene..
bilo bi dobro da moze da se nadje u NS, ili bar da napisete i ko je uvoznik, pa da vidim da se dovuce u ns...

da ja imam vremena, ne bih pitao |(

toshibu sam jednu probao u tom cenovnom rangu i bila je vrlo tragicne izrade...
uz to mislim da su celeron i 512mb rama (pogotovo ako je 2x256 sto cest slucaj u jeftinijim varijantama) vrlo zastarela stvar... mislim kevin 3 godine star ibm ima centrina 1.4 i 512mb rama

danijel00 je napisao(la):
Preporucite...
cena da bude 1000+-100eu (ne preterivati iznad toga)

nije za mene- za kumu je... ja sam preporucio fsc amilo mislim 1650 (turion64 za oko 1100), ali je ona cula kako fsc ima dosta losu plastiku...
moje iskustvo se uglavnom svodi na ibm i na hp, koji su oba iznad ove cene..
bilo bi dobro da moze da se nadje u NS, ili bar da napisete i ko je uvoznik, pa da vidim da se dovuce u ns...

Već sam jednom preporučio ovaj računar - mislim da je odličan izbor za te pare...

Toshiba Satellite L100-120

Intel CoreDuo T2300 (1.66GHz, 2MB, 667MHz) Intel 945GM chipset, 512MB DDR2, 60GB HDD, DVD RW DL, 15" display resolution 1,024 x 768, VGA up to 128MB, LAN, Wireless LAN (802.11a/b/g), 56K modem, 4 x USB, TV OUT, 2.6 kg XP Home Edition, Microsoft Office OneNote 2003, garancija 1 godina

Cena bi trebalo da se kreće do 1100 EU sa porezom. Na granici je - znam, ali mislim da ima smisla dati malo više para ako se dobija puno više. Za uvoznika - ne bih reklamirao - ali prati linkove na benchmark sajtu (TOSHIBA)... videćeš i sam.

Ako je ipak previše, imaš veliki izbor 'jeftinih' Pentium M računara sada - pala im je cena, na primer :

ACER TravelMate 4072LMi

Intel Pentium M 735A (1.7GHz/2MB/400FSB) DDR II 512MB, DVD+/-RW DL, HDD 60GB, Intel 915GM Express 64MB shared, 15" XGA, LAN , WLAN, 3xUSB, težina 2.7kg, Microsoft Windows XP Home Edition, 1god. garancija, cena je oko 940 EU sa porezom.

Pozdrav

mislim da kumi licno core duo bas nista ne bi znacio... a masina nije nista posebno van toga (mislim 512ram, home edition, 60gb i 1god garancije?!)
a ja bih licno bas obisao totalno integrisanu grafiku (mada i onaj fsc ima istu, tj x200 ili x300, ali smo npr na slicnoj makini i far cry testirali)

razlog sto joj treba lap je sto planira da ide napolje i da ga nosi... e sad ja bih isto onda pre kupio napolju lap, ali znam koliko mi se keva cima svaki put na carini oko privremenog uvoza, plus tek tamo ne bi bilo ko da je posavetuje, a i nesto joj kao hitno |))

kakav je kvlitet izrade te toshibe, a kakav je inace za acer? moje iskustvo sa toshibom je limitirano, a sa acerom nula...
video sam neki slabasan thinkpad za <900eu, pa mislim da ce to biti najbolje za nju (a i da meni savest bude mirna)... mozda moze malo da mu se doda rama itd i da se uklopi u 1000-1100eu... kad bih imao vremena u zivotu da makar malo prosetam po gradu da osetim neki od tih novijih modela "pod prstima", odmah bi sve lakse islo..
limit sam dao inace da se ne bi stiglo do 2000 kako to uglavnom na benchu biva i okviran je...

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
a ja bih licno bas obisao totalno integrisanu grafiku (mada i onaj fsc ima istu, tj x200 ili x300, ali smo npr na slicnoj makini i far cry testirali)

.

Pa sad, nemam pojma, ispade da baš imaš vrlo specifične zahteve, a krenulo je od 'solidna mašina za kumu'. Moraće kuma da se odluči šta hoće - da li da igra far cry ili da radi na dobroj mašini. Ako misliš da joj ne treba Core Duo - pa onda ... šta znam... mislim, malo si kontradiktoran, malopre si napljuvao Celeron, i reče kako je PentiumM minimum, a sad ispade da će i neki kilavi ThinkPad da radi posao? Nemam pojma, meni je Toshiba uvek bila po kvalitetu iznad proseka ... Ne bih poredio L100-120 i FSC 1650, ipak nisu ista klasa.
Ako kažeš da ide često napolje - što je ne posavetuješ TAČNO koji model da kupi, pa ode fino napolje, udje u radnju i kupi baš takav? To ne bi trebalo da bude problem, samo da ne bude na kraju skuplja ta varijanta? Ako putuje u ameriku možda, tamo su cene sada znatno niže nego bilo gde drugde (delom i zbog slabog dolara) ... šta god da kupi tamo, dobro će da prodje!

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno