Šta je novo?

Notebook/Laptop za do 1500e

Pusher

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Trazim laptop za ove pare - do 1500e da bude od 3ghz + da ima neku jacu graficku kartu.
DVD-RW i sve ostalo je standard - monitor 15-17 - Gledao sam neke ASUS A2800s i Fujitsu Simens AMILO-D 1840 modele izgledaju ok

Ima neko iskustva sa ovim modelima i kakva su mu - shta mi predlazete? [moze i pored ovih]

Razmisli o Centrino platformi i nemoj gledati brzinu CPUa u MHz, vec pogledaj testove po netu sa njima. Ako se ipak odlucis za desktop NB onda bih ti preporucio da nadjes AMD A64 masinu, jer nece puno proci a doci ce 64-bitni OS.

Gedza mudro zbori. Tebi treba centrino 1.8-2.0GHz za trazene (a nekad i malo vise) performanse.
Desktop replacement je druga opcija (citaj: tezza, toplija...) i tu bi mogao da uzmes A64.
Moja preporuka je Centrino.

evo ti konkretne preporuke. sad sam video asus m6, 1.6GHz, 512MB, DVD-RW, 15,4" 1280x800, 60GB HDD, Radeon Mobility 9700 128MB.....1550eura

Pusher je napisao(la):
Gledao sam po netu shta mi najvishe odgovara i nashao san Toshiba Satellite P35 5629(1) zna neko gde ima da se uzmu Toshiba Laptopovi?

Pazi, da si mi ljuti neprijatelj ne bih ti preporucio satelit tosibu a ovako da ne govorim!
Nemoj to sebi da radis. Za 1150 imas da uzmes Tosibu tecra A2 koja za klasu , ma koju klasu, za 5 klasa ima bolju plastiku od satelita. Konfa je 1.5 DOTAN, 512MB, CDRW-DVD, 60GB, grafika je IEG2...
Ovo ti je moja preporuka. I ovaj i te krsh-satelite imas na uglu cvijiceve i jase prodanovica forma se zove PC praktik valjda...I sprat, stambena zgrada....

Broz je napisao(la):
evo ti konkretne preporuke. sad sam video asus m6, 1.6GHz, 512MB, DVD-RW, 15,4" 1280x800, 60GB HDD, Radeon Mobility 9700 128MB.....1550eura

Da li se tvoja preporuka bazira na iskustvu iz konkretnog rada sa tim modelom ili samo gledajuci karakteristike?
Ja se dvoumim izmedju kupovine ovog modela i HP nx7010. Deluje mi da su racunari slicno po karakteristikama ali je (naravno) hp mnogo skuplji a ne bih da placam vise samo zbog toga sto HP ima poznatije ime.
Meni notebook treba za posao (programiranje, Delphi, projektovanje i slicno) i necu ga nositi na neka putovanja (najcesce od posla do kuce i obrnuto). Prakticno, treba mi kao desktop replacement. Ponekad cu naravno pogledati neki film ili odigrati neku igricu ali sve je to samo usput.
Takodje, bitno mi je da je tastatura prakticna i izdrzljiva obzirom da mnogo vise uvek koristim tasturu nego misa. Isto vazi i za samo kuciste. Ne bih da se posle 2-3 meseca pocne sve raspadati i/ili odlepljivati.
Najbitnije mi je da je racunar stabilan, pouzdan i praktican za svakodnevni rad.
Znaci, ako si ovaj model probao uzivo da li bi da preporucio za ovo sto meni treba?

Ne znam da ti odgovorim na poslednje pitanje ali da se nadovezem na Brozov odgovor:
Toshiba Tecra A2-112
Centrino 1,6GHz(2MB cache), 512RAM, 80GB HDD, 15"TFT, DVD-RW super multi, VGA Intel 855GME 64, Modem 56k, LAN 10/100, Wirelles LAN, BlueTooth, FirWire, IR, Win PRO
garancija 2 godine
Cena 1300 evra.
Prodavnica je Big Apple samo da napomenem da sa njima nemam iskustva, cenovnik sam nasao na netu, te molim i ja za komentar.

Sve sto sam ti rekao se bazira iskljucivo na licnom iskustvu. Karakteristike su veoma slicne tako da bi bilo sumanuto kad bih samo na osnovu toga savetovao a bilo bi i neozbiljno.
Dakle izmedju ta dva apsolutna preporuka je asus! Taj hp mi se ni malo ne dopada.
E sad ja ne radim to sto ti radis i ako me pitas kakav je bas za te stvari ja ne znam. Meni sluzi za gomilu drugih stvari i ja sam prezadovoljan.

za detalje mozes na PM

Digao sam ruke trazeci notebookove sa neta - ovde sve proshlogodishnji modeli - bacim se ja na casopise i nadjoh HP Pavilion zx5000..shta vi mislite?

Ja imam HP nx7010 i radim slicne stvari kao ti bez ikakvih problema. Samo planiram da mu dodam jos 256MB RAM-a i to je to.
Mislim da ti one desktop-replacement masine uopste ne trebaju, to ces uvideti kada prvi put poneses lap-top sa sobom. Posle ces izgubiti vise volju da ga nosis i postace ti obican desktop racunar.

Nazad
Vrh Dno