Šta je novo?

Notebook i štampač u (dostavnim) kolima - šta činiti?

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
E ovako. Najradije bih voleo da me ne pitate šta će "mi" štampač i notebook u kolima, ali ako vas baš interesuje, problem je u tome što je nakon stupanja PDV-a na scenu, više nemoguće dostavne fakture pisati rukom, jer one same moraju, sada, po zakonu, mnogo više podataka da imaju (one silne brojeve što u našem sistemu, svaka firma ima po 5 brojeva, pa zatim porez obrčunat za svaku stavku i tako dalje), pa bi se samim tim mnogo vremena gubilo. Isto tako, nije moguće fakture štampati u firmi, jer se unapred ne zna količina dostavljene robe.

E sad, kako to izvesti, najbezbolnije. Ne znam da li postoje neke mobilne varijante štampača, ali hajde da se ponašamo kao da ne postoje. Koliko ja kapiram, osvnoni problem je kako napajati notebook i štampač. Ne bih nikako da pazarim neki centrino za ove poduhvate (nekada je satima potrebno biti u isporuci) ili da se odričem mog N600C, koji je što se baterije tiče, jednako dobar kao novi centrini :). Dakle, kako izvesti da notebook i štampač uvek imaju struju, odnosno makar dok je auto uključen. Je l to moguće to izvesti nekako preko onog 12V priključka ili kako već? Ja sam slab sa idejama. O prostoru i estetici ne brinite, jer je to dostavno vozilo. Isto tako, ne znam koje mobilne varijante postoje, ali ako može, upravo bi bilo poželjno ovako da bude, običan štampač i običan notebook - da bi se i planplus mogao usput koristiti.

Svaki savet dobrodošao.
Hvala.

http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Printers/Bubble_Jet/Pixma_iP90/index.asp?specs=1

Ovaj Canon moze da radi i na baterije, koje prodaje sam Canon. Njega navodim kao primer, pretpostavljam da HP i Epson imaju svoja resenja, pa moras da vidis gde mozes da nabavis bateriju. Svi ti manji modeli imaju IrDA ili Bluetooth konekciju, pa ti ne treba ni kabl.
Notebook mozes komotno zadrzati - ugasis kad krene u voznju, upalis kad trebas nesto da odstampas. Ne znam zasto bi morali i nb i stampac non stop da rade?
Adapter sa 12V na 19V,...hmm, ne znam, nisam nikad video tako nesto.

konvertor napona

Postoji konvertor napona sa 12 V na 220 V ,daje oko oko 6h rada i snagu od 150 W sa klasicnim akumulatorom od 65 Ah,kada je auto ugasen,sa upaljenim motorom koliko god hoces.
Cena je oko 30 e na buvljaku i u Radio klubu,Timocka 18,prikljucak 12 v na jack za upaljac.
Napraviti neku policu ili drzac za laptop i klasicni laser pretpostavljam da nije veliki problem.
Postoji i varijanta sa dva dodatna akumulatora redno vezana koji daju 24 v i spustanjem napona na 19V (isto Radio klub)koja je nesto efektnija ali i znatno skuplja.

pozdrav,
Sloba

Nazad
Vrh Dno