Šta je novo?

notebook HP NX9110 DU316A ili HP NX9110 DU316A

globus

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2003
Poena
609
Treba mi preporuka za jedan od ova dva notebook-a.
Jasno mi je da je prva opcija dosta bolja sa brzinske strane, ali da li postoji neka "caka", tipa pregrevanje, kratkotrajna baterija ili slicno za koju bi trebalo da znam, kod prvog modela?

Model: NX9110 DU316A
- Procesor: Intel Pentium4 3.2GHz (L2 keš 512KB)
- Memorija: 2 x 256MB (max. 2GB)
- HDD: 60GB
- FDD: nema
- DVD rezač: ugradjen
- Video: ATI Mobility Radeon 9000
- Ekran: 15.4" TFT (1280 x 800)
- Audio: HP Premier Sound (16-bit)
- Zvučnici: integrisani (JBL Pro)
- Modem: Ugradjen V.92/K56
- LAN: 10/100Mbps
- Wireless: integrisana 802.11b, Bluetooth
- Tastatura: office
- Touchpad: dva dugmeta + scroll
- Konektori: 3 x USB, 1 x PCMCI, konektor od modema, konektor
od mrežne karte, izlaz za monitor, S-video Out, izlaz za
slušalice, ulaz za mikrofon, FireWire, LPT
- Čitač memorijskih kartica: SD, SM, MMC, MS/Pro
- Dimenzije(HxWxD): 284 x 50 x 362 mm
- Težina: 3.65kg
- Boja: crna
- Baterija: Li-Ion
- Ispravljač: 120W
- Trajanje baterije: do 4h
- Operativni sistem: Windows XP Pro
- Pakovanje: baterija, ispravljač, kabl za napajanje,
telefonski kabl, uputstvo, 8 CD-ova sa drajverima i
softverom (Norton Antivirus, WinDVD Creator2)

Model: NX9030 PG574EA
- Procesor: Intel Pentium M 725 1.6GHz Centrino (L2 keš 2GB)
- Memorija: 2 x 256MB DDR (max. 2GB)
- HDD: 40GB
- FDD: nema
- Combo: ugradjen
- Video: integrisana Intel Extreme Graphics 2 (Shared Video
Memory)
- Ekran: 15" TFT (1024 x 768)
- Audio: AC97
- Zvučnici: integrisani zvučnici
- Modem: Ugradjen V.92/K56
- LAN: 10/100Mbps
- Wireless: 802.11b
- Tastatura: office
- Touchpad: dva dugmeta + scroll
- Konektori: 2 x USB, 2 x PCMCI, konektor od modema, konektor
od mrežne karte, izlaz za monitor, S-Video OUT, izlaz za
slušalice, ulaz za mikrofon, FireWire
- Dimenzije(HxWxD): 273 x 42 x 329 mm
- Težina: 3 kg
- Boja: siva/srebrna
- Baterija: Li-Ion
- Ispravljač: 65W
- Trajanje baterije: /
- Operativni sistem: Windows XP Home
- Pakovanje: baterija, ispravljač, kabl za napajanje,
telefonski kabl, uputstvo, 6 x CD sadrajverima i softverom
(Norton Antivirus 2004)

Poslednja izmena:
Hm,prvo model je Desktop replacement,i radice ok,ali te lisava mogucnosti dugog rada na bateriji (znaci oko 2h realno),dok je drugi model predvidjen da odradi na bateriji oko 3-5 sati....Inace Centrino na 1.6 (inace upravo kucam na jednom) je slicnih performansi kao P4 2.6,i veoma,veoma dobro radi.E sad,opet u prvoj varijanti si naveo da imam DVD razac a u drugoj ne.....
Znaci moras sam da vidis koje su tvoje potrebe.....
Sta mislis da radis sa laptop-om?

Globuse, nisi ni svestan koja je bulja taj prvi laptop koji si naveo. Znaci apsolutna preporuka drugi. Ta dva ne mogu cak ni da se porede. Moj prijatelj ima slican laptop kao taj prvi (budalu navukla brzina procesora) samo sto je na 2.8GHz i kod njega postoji 4 (cetiri) nivoa buke koju pravi u zavisnosti sta radis. kada pokrene 3d apps. upali se sva 4 fana i buka koju tada pravi je egal sa zvucnicima kad se pojacaju skoro na max. To je bre katastrofa jedna i generalno izbegavaj laptopove sa procesorima koji nisu m varijanta..

pozdrav

preporuka je taj drugi ili HP nx7010. Oba su sa Centrino tehnologijom, koja je cudo nevidjeno. Mala tezina, bez ventilatora (sada kucem i nista necujem) i dosta dobre performanse. Dakle izbegavati sve desktop -replacement notebook-ove. Dosta dobar je taj nx9030, ali nazalost nema 3D graficku boljeg kvaliteta, sto moze da smeta- pogotovo ako zelis nekad da se opustis uz neku igricu. NX7010 ima ATI9200, ali je malo skuplji od ovog nx9030. U svakom slucaju, izgleda da cene polako padaju i za Centrino modele.

pozdrav.

Upravo kucam na jednom veoma lepom iskustvu od notebooka, HP nc8000.....super laptop......sve preporuke.....

Ja glas dajem za fenomenalni ASUS L5800D!
Ako ti HP nije uslov pogledaj ovo:

-AMD 64 3000/3200
-GeForce™ FX Go 5650 64MB VRAM
-512 DDR 333Mhz
-60GB HDD 5400rpm
-15.4 SXGA
-GLAN,WLAN,Modem bla,bla,bla
-DVD/RW
...
Imao sam model na 3200+ AMD64 kod kuce par dana i zaista sam bio prezadovoljan,vratio sam ga jer cekam A2500K isto sa AMD64 3200,ATI9700Pro,Woofer-om...koji ce biti i jeftiniji i brzi!
Cena L5800Dkod nas se krece 1500-1700e!!!
pozdrav

Ah da zaboravih da kazem,svi A2000 modeli su Desktop Replacement!!!

Poslednja izmena:
totalno su mi out ti desktop replacement laptopovi. Razlika u performansama (ako i postoji neka velika razlika) se izgubi za nekoliko meseci, dok tezina, debljina i izgled ostaju. Nista lepse kad iz kreveta gledas film, ili kucas nesto, surfujes... :) i to mozes 4-5h bez ikakvih kablova! Ja se zakacim na desktop pomocu Blue Tootha na internet , tako da nema nikakvih kablova.

Boyce je napisao(la):
Ja se zakacim na desktop pomocu Blue Tootha na internet , tako da nema nikakvih kablova.

Slicno radim i ja, samo preko WiFi veze. Diskonektujem externu WiFi antenu iz kartice koja je u stonoj masini, ubacim u karticu indoor WiFi antenicu i umrezim notebook sa kompom :)

Takodje je vrlo zgodno iz kreveta kucati text i slusati MP3 sa desktop racunara preko slusalica ubodenih u notebook :) Samo da krenu jos brze WiFi veze, da moze da se provlaci bezicno i video po celoj kuci...

Milan82bh je napisao(la):
Sto yes yes! :D
Zaista se greje ko nenormalan,baterija mu drzi 2.5h,ali barem moze u torbu da stane!!! :eyebrows: :d

Znas sta, *****i ti laptop na kome ne mozes da kucas tekst koliko je vruc, vec osecas da je sama plastika od tastera pretopla...
Sigurno se neces igrati na laptopu, za to postoji desktop masina.

Vrh Dno